Domov Zanimivosti Fatalne ženske, ki so uživale v družbi draguljev

Fatalne ženske, ki so uživale v družbi draguljev

Diamanti so dekletovi najboljši prijatelji, je pela Marilyn Monroe. Dragulji so večni, nosile so jih najbolj fatalne ženske Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Marlene Dietrich …

Nakit iz dragih kamnov je preživel vse svetovne krize, vojne in pandemije, kar dokazuje zgodba o manufakturi Van Cleef & Arpels in njihovih 125 let obstoja. Omenjeni nakit je znamka visoke mode, ki so ga najbogatejši možje kupili za svoje žene, ljubice, hčere. Nosile so ga princese, kraljice, le izjemne igralke, svetovno znane ženske, fatalke, ki so imele visok status in ugled. 

VC&A je bil uradni draguljar monaškega dvora in princese Grace. Ko se je poročila njena hči Carolina leta 1978, je princesa Grace nosila tiaro skupne “teže” 77,34 karatov dragega kamna in dijamantov. Tudi sicer je imela Grace bogatejšo zbirko omenjenega nakita, tudi biserno ogrlico, zapestnico, nekaj dijamantnih tiar in drugih vrednih kosov nakita.

Igralka Elizabeth Taylor

Kot zanimivost pa še to, da so včasih v Van Cleef & Arpels namenili svoj nakit ženskam, ki si ga niti v sanjah niso mogle privoščiti. Skromna Janet Shearon, žena Neila Armstronga, prvega človeka na Luni, je tako dobila 18-karatno zlato broško s petimi rubini, oblikovana je bila kot lunina površina. Lunino broško, ki jo je Janet ponosno nosila tudi, ko je leta 1969 v Buckinghamski palači spoznala kraljico Elizabeto, so lani prodali na dražbi za 170.000 dolarjev.

Foto: Facebook