Domov Življenjski Stil Koliko časa so pirhi še užitni?

Koliko časa so pirhi še užitni?

Porabite jih čim prej, saj so jajca ob temperaturnih spremembah zelo občutljiva za okužbe.

V košarici se bohotijo sijoči pirhi, tem pa boste zagotovo dodali še kakšnega podarjenega. Vseh seveda ne morete pojesti v dnevu ali dveh, zlasti, če doma niste ljubitelji trdo kuhanih jajc. A koliko časa jih lahko brez skrbi uživamo?

Če bi pirhe shranili v hladilnik, bi to pomenilo, da so za uživanje primerni do sedem dni. A v praksi temu ni tako, kajne? Okrašena trdo kuhana jajčka ste najbrž položili v košarico in shranili na sobno temperaturo. Kot pojasnjujejo strokovnjaki, postanejo trdo kuhana jajca dve uri po kuhanju že oporečna, zato uživanje pirhov, ki so shranjeni na sobni temperaturi odsvetujejo.

Pirhe čim prej porabite. (foto: pixabay.com)

A v čem je potem smisel krasitve velikonočnih jajc? Če se vam ne zdi na mestu, da bi jajca po barvanju zložili v hladilnik, vam bo morda bolj všeč ideja, ki postaja ravno zaradi oporečnosti jajc veliko bolj priljubljena. Namesto priprave trdo kuhanih jajc, jajčka raje spihajte, rumenjak in beljak pa uporabite za pripravo velikonočnega posladka. Tudi spihana jajca lahko čudovito okrasite, le malce bolj previdni morate biti, da vam med delom ne poči jajčna lupina.

Foto: pixabay.com