Domov Zanimivosti 4 Najboljše notranje rastline za začetnike

4 Najboljše notranje rastline za začetnike

Notranje rastline ne le, da poživijo vaš dom in so prava paša za oči in dušo, hkrati tudi filtrirajo zrak in zagotavljajo zdravo in čisto okolje. V tem članku bomo z vami delili nekaj notranjih rastlin, ki niso zahtevne in so idealne za začetnike.

Čopasta zelenčica

Čopasta zelenčica / Foto: SHUTTERSTOCK

Ta lončnica se ponaša z dolgimi zeleno belimi listi, ki spominjajo na travo, občasno pa vas lahko razveseli tudi z delikatnim, belim cvetom. Ustreza ji praktično vsako okolje, saj se je sposobna prilagoditi tako svetlim kot temnim prostorom. Je ena on najboljših rastlin za čiščenje zraka saj iz zraka filtrira celo tako nevarne snovi kot je formaldehid. Še en dodaten plus je, da rastlina ni nevarna za pse, mačke ali druge ljubljenčke. Izjemno lahko se razmnožuje saj redno poganja nove manjše rastlinice, ki jih preprosto posadimo v nov lonček.

Zamija

Zamija / Foto: SHUTTERSTOCK

Verjetno najbolj enostavna rastlina za vzdrževanje. Bolj kot jo ignorirate, bolj je zadovoljna. Potrebuje samo malček vode vsake toliko čase in nekaj sončne svetlobe, vendar odlično uspeva tudi v temnih prostorih. Žal je strupena in ni najboljša izbira, če imate psička ali mucka, ki rad gloda zelenje. Sicer pa resnično najboljša rastlina za vse, ki jih je strah, da bodo ubili svojo novo lončnico.

Zlati potos

Zlati potos / Foto: SHUTTERSTOCK

Še ena rastlina, ki ne potrebuje veliko pozornosti. Dovolj je majhna količina sončne svetlobe in občasno zalivanje, kot bonus pa jo lahko »treniramo«, da se razrašča v vse smeri in imamo tako lahko v svojem domu plezalko ali pa čudovite slapove zelenja. Tudi ta lončnica ima veliko zmožnost filtriranja neželenih snovi v zraku in se zlahka razmnožuje.

Orhideje

Orhideje / Foto: SHUTTERSTOCK

Skrb za orhideje lahko preraste v celo znanost, vendar dejstvo je, da te rastline v naravi uspevajo v tropskih gozdovih kjer ne potrebujejo dodatne nege. Skrb zanje pravzaprav ni zelo zahtevna, če ji le omogočimo prave pogoje, nagradi pa nas z izjemno čudovitimi cvetovi in veličastnimi listi. Če imate kopalnico z naravno (vendar ne žgočo) sončno svetlobo, bodo orhideje gotovo uspevale tudi v vašem domu saj naravnost obožujejo vlago.