Kontaktirajte nas

Zanimivosti

4 Najboljše notranje rastline za začetnike

Objavljeno

V redu

Notranje rastline ne le, da poživijo vaš dom in so prava paša za oči in dušo, hkrati tudi filtrirajo zrak in zagotavljajo zdravo in čisto okolje. V tem članku bomo z vami delili nekaj notranjih rastlin, ki niso zahtevne in so idealne za začetnike.

Čopasta zelenčica

Čopasta zelenčica / Foto: SHUTTERSTOCK

Ta lončnica se ponaša z dolgimi zeleno belimi listi, ki spominjajo na travo, občasno pa vas lahko razveseli tudi z delikatnim, belim cvetom. Ustreza ji praktično vsako okolje, saj se je sposobna prilagoditi tako svetlim kot temnim prostorom. Je ena on najboljših rastlin za čiščenje zraka saj iz zraka filtrira celo tako nevarne snovi kot je formaldehid. Še en dodaten plus je, da rastlina ni nevarna za pse, mačke ali druge ljubljenčke. Izjemno lahko se razmnožuje saj redno poganja nove manjše rastlinice, ki jih preprosto posadimo v nov lonček.

Zamija

Zamija / Foto: SHUTTERSTOCK

Verjetno najbolj enostavna rastlina za vzdrževanje. Bolj kot jo ignorirate, bolj je zadovoljna. Potrebuje samo malček vode vsake toliko čase in nekaj sončne svetlobe, vendar odlično uspeva tudi v temnih prostorih. Žal je strupena in ni najboljša izbira, če imate psička ali mucka, ki rad gloda zelenje. Sicer pa resnično najboljša rastlina za vse, ki jih je strah, da bodo ubili svojo novo lončnico.

Zlati potos

Zlati potos / Foto: SHUTTERSTOCK

Še ena rastlina, ki ne potrebuje veliko pozornosti. Dovolj je majhna količina sončne svetlobe in občasno zalivanje, kot bonus pa jo lahko »treniramo«, da se razrašča v vse smeri in imamo tako lahko v svojem domu plezalko ali pa čudovite slapove zelenja. Tudi ta lončnica ima veliko zmožnost filtriranja neželenih snovi v zraku in se zlahka razmnožuje.

Orhideje

Orhideje / Foto: SHUTTERSTOCK

Skrb za orhideje lahko preraste v celo znanost, vendar dejstvo je, da te rastline v naravi uspevajo v tropskih gozdovih kjer ne potrebujejo dodatne nege. Skrb zanje pravzaprav ni zelo zahtevna, če ji le omogočimo prave pogoje, nagradi pa nas z izjemno čudovitimi cvetovi in veličastnimi listi. Če imate kopalnico z naravno (vendar ne žgočo) sončno svetlobo, bodo orhideje gotovo uspevale tudi v vašem domu saj naravnost obožujejo vlago.

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zanimivosti

Miha Hercog pokazal črno lepotico in navdušil

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljeni glasbeni producent in pevec je presenetil s takšno fotografijo …

Glasbeni producent in pevec Miha Hercog, se svojim spletnim prijateljem pogosto oglasi preko družbenih omrežij. Njegovih objav se seveda vedno razveselijo, saj pogosto pokaže, kaj počne, deli pa tudi utrinke iz druženja s prijatelji ali pa lepe trenutke, ki jih preživlja s svojo hčerko Ario.

Tokrat pa je presenetil z zares čudovito črno belo fotografijo, na kateri je črna mačka.

»Azrica je pripisal poleg in takoj požel številne všečke.

Prepričani smo, da je črna lepotica pritegnila  tudi vas.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Tako čudovito je danes videti srčna izbranka Lada Bizovičarja

Objavljeno

V redu

Avtor

Partnerica priljubljenega slovenskega igralca sije od sreče. Poglejte, kako brezhiben je njen obraz …

Znani model in modna spletna vplivnica Anela Šabanagić, ki je tudi srčna izbranka igralca in voditelja Lada Bizovičarja, je svoje spletne prijatelje razveselila s fotografijo, s katero je pokazala, kako je videti.

Fotografijo je na družbeno omrežje delila z razlogom, mnogi so jo namreč spraševali, kako je lahko njena koža tako sijoča in brez napak.

»Mnogi ste me spraševali po skrivnostnem produktu, ki sem ga omenila v mojih zgodbah. Brez skrbi, kmalu boste izvedeli,« jim je namignila mamica dveh deklic, ki je s fotografijo od blizu pokazala, da je njen obraz še vedno maldosten in napet, brez ene same gubice.

Foto: Instagram

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Popolna preobrazba telesa: Ta slovenski pevec je močno shujšal in vse pustil odprtih ust

Objavljeno

V redu

Avtor

Saj ne boste verjeli, da je to res on. Bi ga sploh prepoznali?

Priljubljeni slovenski operni pevec Žiga Lakner, ki smo ga spoznali v šovu Slovenija ima talent, je pokazal, kako nora preobrazba mu je uspela. Shujšal je namreč za kar 40 kilogramov.

Kako je bil videti nekoč in kako je videti sedaj po popolni preobrazbi je pokazal z objavo, ki jo je dodal na družbeno omrežje Instagram. S prvo fotografijo je pokazal, kako je bil videti nekoč, z drugo pa, kako je videti sedaj.

»Velikokrat dobim vprašanje “Žiga, kako ti je to uspelo?”…
‼️Ja, enostavno ni bilo. Bi si pa želel takrat, ko sem začel, da bi si prebral še več nasvetov za hujšanje.
Sam sem mnenja, da mi je uspelo zato, ker sem si postavil več manjših ciljev, ker je do 100% cilja tako dolga pot, da resnično prej obupaš. Jaz sem si zadal več manjših ciljev, najprej, da izgubim 10kg, potem 15kg itd…
je pripisal poleg in razkril, da si je dal več manjših ciljev in tudi zato misli, da mu je uspelo. Ni si namreč takoj zastavil cilja, da mora izgubiti 40 kilogramov, ki jih na koncu uspešno je.

»Ja, tudi polno ljudi se mi je smejalo, ko sem začel, češ, da se samo nekaj pretvarjam. Pa kaj pol?
Veste, zdaj je fajn, ko se jim jaz lahko smejim. Saj veste kako pravijo? Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje
je še zapisal.

Foto: Instagram

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals