Kontaktirajte nas

Zanimivosti

4 Najboljše notranje rastline za začetnike

Objavljeno

V redu

Notranje rastline ne le, da poživijo vaš dom in so prava paša za oči in dušo, hkrati tudi filtrirajo zrak in zagotavljajo zdravo in čisto okolje. V tem članku bomo z vami delili nekaj notranjih rastlin, ki niso zahtevne in so idealne za začetnike.

Čopasta zelenčica

Čopasta zelenčica / Foto: SHUTTERSTOCK

Ta lončnica se ponaša z dolgimi zeleno belimi listi, ki spominjajo na travo, občasno pa vas lahko razveseli tudi z delikatnim, belim cvetom. Ustreza ji praktično vsako okolje, saj se je sposobna prilagoditi tako svetlim kot temnim prostorom. Je ena on najboljših rastlin za čiščenje zraka saj iz zraka filtrira celo tako nevarne snovi kot je formaldehid. Še en dodaten plus je, da rastlina ni nevarna za pse, mačke ali druge ljubljenčke. Izjemno lahko se razmnožuje saj redno poganja nove manjše rastlinice, ki jih preprosto posadimo v nov lonček.

Zamija

Zamija / Foto: SHUTTERSTOCK

Verjetno najbolj enostavna rastlina za vzdrževanje. Bolj kot jo ignorirate, bolj je zadovoljna. Potrebuje samo malček vode vsake toliko čase in nekaj sončne svetlobe, vendar odlično uspeva tudi v temnih prostorih. Žal je strupena in ni najboljša izbira, če imate psička ali mucka, ki rad gloda zelenje. Sicer pa resnično najboljša rastlina za vse, ki jih je strah, da bodo ubili svojo novo lončnico.

Zlati potos

Zlati potos / Foto: SHUTTERSTOCK

Še ena rastlina, ki ne potrebuje veliko pozornosti. Dovolj je majhna količina sončne svetlobe in občasno zalivanje, kot bonus pa jo lahko »treniramo«, da se razrašča v vse smeri in imamo tako lahko v svojem domu plezalko ali pa čudovite slapove zelenja. Tudi ta lončnica ima veliko zmožnost filtriranja neželenih snovi v zraku in se zlahka razmnožuje.

Orhideje

Orhideje / Foto: SHUTTERSTOCK

Skrb za orhideje lahko preraste v celo znanost, vendar dejstvo je, da te rastline v naravi uspevajo v tropskih gozdovih kjer ne potrebujejo dodatne nege. Skrb zanje pravzaprav ni zelo zahtevna, če ji le omogočimo prave pogoje, nagradi pa nas z izjemno čudovitimi cvetovi in veličastnimi listi. Če imate kopalnico z naravno (vendar ne žgočo) sončno svetlobo, bodo orhideje gotovo uspevale tudi v vašem domu saj naravnost obožujejo vlago.

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Zanimivosti

Šok: Tudi ta znana Slovenka se ločuje

Objavljeno

V redu

Avtor

Po šestih letih ljubezenske pravljice se je njen zakon razblinil …

Kot poročajo številni domači mediji, naj bi se ločevala tudi znana spletna vplivnica, televizijska voditeljica, nekoč priljubljenega šova Big Brother, pa tudi zadnja voditeljica Planetove oddaje Wow, Manja Stević.

» … revija Lady poroča, da naj bi se Manja ločevala od poslovneža Daliborja Stevića, s katerim sta nekaj časa živela v Beogradu in imata dvojčka, dečka. Filipa in Viktorja. Manja naj bi se že izselila iz njunega stanovanja in je menda že v ločitvenem postopku. poroča portal Svet24.

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Ste vedeli, da Blaž Švab vozi takšnega lepotca?

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljeni član skupine Modrijan se je pohvalil s takšnim jeklenim konjičkom.

Priljubljeni slovenski pevec, član skupine Modrijani in televizijski voditelj Blaž Švab, je tokrat svoje spletne sledilce razveselil s fotografijo, s katero je pokazal, s kakšnim lepotcem se vozi. Znano je, da priljubljeni glasbenik prisega na avtomobile znamke Volkswagen, z avtom se pripelje tudi na nastope, ki jih izvaja po vsej Sloveniji. Člani priljubljene skupine največkrat na nastop pridejo vsak s svojim avtom.

» … saj fantje prihajajo iz različnih koncev Slovenije, kar je tudi razlog, da jim je lažja in ljubša individualna vožnja, medtem ko se na bolj oddaljene lokacije odpravijo z dvema voziloma,« so pred časom o tem pisali tudi na portalu njena.

Foto: facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Šok: Znana Slovenka žrtev napada, ker je povedala resnico

Objavljeno

V redu

Avtor

Ker je razkrila, kakšno je dejansko stanje, je bila deležna takšnega napada.

Priljubljena slovenska vplivnica Vita Starman, ki je preko Instagrama znana tudi pod računom mama kuha, je bila skupaj s svojo prijateljico, prav tako spletno vplivnico Matejo Hojnik, znano tudi pod imenom ljubki dom, skupaj z družinama na tedenskem oddihu v kampu Miran na Hrvaškem. Kot smo že pisali, sta za mastno plačilo dobili dotrajani mobilni hiški sredi gradbišča, a kljub temu dopust preživeli nasmejani in polni vragolij.

Seveda pa njun način ni všeč vsem, kot je pojasnila Starman, se je našel nekdo, ki ji je za dobro jutro napisal, da ju je lahko sram, ker sta tako skritizirali kamp, kjer so bili nastanjeni. A je hitro pojasnila, da na njenem profilu ni olepšav, ni nečesa, česar ni. »Hočem izpostavit to, da pri meni ne boste videli nekega šejmanja, oziroma pljuvanja, raje tega ne bom pokazala. Ker pa smo bili tam en teden, pa je bilo težko, da vam ne pokažem, kje smo,« je povedala.

Kot je med drugim še dejala, se zaveda, da bi lahko s prijateljico zaigrali popoln dopust, a tega pač nista storili. Sta pa pokazali, da se lahko tudi v situacijah, ko ne gre vse po načrtih, nasmejimo do ušes in si naredimo lep in zabaven dan.

Instagram zgodba

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals