Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

7 načinov, kako do konca tedna biti bolj uspešen

Objavljeno

V redu

Če kdaj pomislite, “ta teden ni bil tak, kot sem si želel” ali “Ta teden bi moral preživeti več časa z otroki”, niste sami. Ob koncu vsakega tedna mnogi obžalujejo stvari, ki so jih storili ali bi jih želeli storiti.

Ne glede na to, ali je vaše obžalovanje posledica neaktivnost, morate vedeti, da vsi delajo napake. Toda včasih nas moti in ljudem preprečuje, da bi priznali svoje obžalovanje. Za vas smo pripravili nasvete, kako biti uspešen:

1. Priznajte svoje napake

Če sami sebe obtožujete zaradi neke napake, ki ste jo naredili ali ponovno preizkusili vse načine, da bi bilo bolje pa vam tedaj ni uspelo, si vzamete nekaj minut, da si priznate svoje obžalovanje, se rešite svojih napak ter se učite. Z prepoznavanjem svojih čustev in prepoznanjem svojega obžalovanja lahko svoje nesrečne trenutke spremenite v priložnosti za rast.

2. Ugotovite kateri so vaši dolgoročni cilji

Brez jasnih dolgoročnih ciljev vam bo do konca tedna verjetno žal, da niste napredovali. Bi radi bolje skrbeli za svoje zdravje? Bi radi pridobili univerzitetno diplomo? Bi radi vzgajali svoje otroke drugače?

Pomislite, kakšno želite, da bo vaše življenje čez 5, 10 in 20 let. Razmišljanje  je ključno za ustvarjanje življenja, ki ga želite živeti in to z manj obžalovanja.

3. Postavite si tedenske cilje

Svoje cilje si zapišite / Foto: SHUTTERSTOCK

Z določitvijo tedenskih ciljev lahko svoje ideje uresničite. Vprašajte se: “Kaj upam, da bom dosegel v naslednjih sedmih dneh?” Mogoče bi radi izgubili kilogram.

Če svoj cilj zapišete, povečate možnosti za uspeh. Ne glede na to, ali za svojo motivacijo ustvarjate plakat, svoje cilje zapišete v koledar ali pa svoj cilj uporabljate kot sliko, ki vam služi kot ozadje na vašem prenosnem računalniku, pisno določite svoj tedenski cilj. Kako, ni važno – le zapišite si ga.

4. Ustvarite dnevne cilje

Določite en sam korak, ki ga lahko naredite vsak dan, da se približate svojemu tedenskemu cilju. Dnevni cilji lahko vključujejo stvari, kot so na primer “treniral bom 20 minut” ali “porabil bom 15 minut za čiščenje omare”.

Naj bo vaš cilj jasna akcija. Lahko je tako majhna ali tako ambiciozna, kot bi si želeli, a naj bodo vaša pričakovanja ustrezna in realna. In z vsakim uspešnim dnevom lahko zgradite zagon in motivacijo za nadaljevanje.

5.  Pripravite se na uspeh

Pripravite se na uspeh / Foto: SHUTTERSTOCK

Pripravite se na uspeh tako, da boste čim lažje dosegali svoje vsakodnevne cilje.

Če želite telovaditi pred delom, pred spanjem pripravite svojo telovadno torbo ali pa pustite tekaške copate poleg postelje. Če želite napisati knjigo, načrtujte čas za pisanje vsak dan in to označite na svojem koledarju. Če vas mika, da bi se zleknili na kavču in gledali televizijo, namesto da bi pisali svojo knjigo, postavite daljinski upravljalnik na težko dostopno mesto, da vas ne bo mikalo, da bi ga vklopili.  Nekaj majhnih strateških sprememb je lahko vse, kar potrebujete za povečanje svoje sposobnosti za uspeh.

6. Načrtujte ovire in izzive

Pomislite na stvari, ki vas boste verjetno iztirile. Morda naporen teden pomeni, da imate premalo časa za preživljanje z otroki.

Pomislite na ovire, ki jih boste verjetno srečali ta teden. Izdelajte načrt, ki vam bo pomagal upreti se skušnjavi ali premagati te izzive. Če imate jasen načrt, boste za dosego svojih ciljev bolje pripravljeni.

7. Poiščite načine, kako bi postali bolj odgovorni

Prevzemite odgovornost / Foto: SHUTTERSTOCK

Odgovornost je lahko ključni vidik motiviranosti in obstaja veliko različnih načinov, kako biti odgovoren. Pomembno je najti strategije, ki so za vas najboljše.

Če na koledar, ki ga imate morda na hladilniku označite vsak dan, ko greste v telovadnico, boste morda morali ostati na pravi poti. Lahko pa najdete tudi aplikacijo, s katero lahko spremljate svoj dnevni napredek. Cilj naj bo kar se da jasen – male dnevne zmage pa vas bodo pripeljale do tistega velikega cilja in nekoč se boste zbudili v življenju o katerem ste nekoč samo sanjali. Takrat boste lahko s ponosom sami sebi rekli: “Dosegel (ali dosegla) sem svoje cilje.”

Življenjski Stil

Ta 3 astro znamenja brez slabe vesti varajo

Objavljeno

V redu

Avtor

Nekateri to naredijo težje, drugi pa lažje. Preberite, katera tri astro znamenja brez težav skočijo čez plot!

Astrologi svarijo ženske bred moškimi, ki so rojeni v teh treh nebesnih znakih. Ti naj bi varanje jemali kot nekaj vsakdanjega. Če torej iščete resno ljubezen, se jim raje ognite.

Kateri trije so?

Oven

Moški, rojeni v znamenju ovna, so po naravi lovci. Tudi kadar se zaljubijo, težko ostanejo zvesti, ves čas jih vleče k novi avanturi. Če jim pot prekriža ženska, ki je pripravljena na avanturo, se ne bodo branili.

Dvojčka

Dvojčki so znani po tem, da so dvolični. Ves čas potrebujejo tudi dokazovanje, da so veliki osvajalci in da se jim ženske ne morejo upreti. Tudi zato se pogosto zgodi, da flirtajo tudi, ko so v resni zvezi. Včasih le zato, da postane njihova partnerica ljubosumna.

Strelec

Moški, rojeni v znamenju strelca, so znani po tem, da ne ostanejo dolgo v zvezi. Ves čas potrebujejo flirtanje in osvajanje. Le redko se zgodi, da strelec ostane zvest eni in edini.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Slovenski vrtičkarji pridelke rešili s pomočjo sveč

Objavljeno

V redu

Avtor

To je uporaben trik, ki so se ga med aprilskim prihodom nizkih temperatur posluževali številni vrtičkarji.

Aprila nas je močno vznejevoljila vrnitev nizkih temperatur, ki so prizadele zlasti sadno drevje in vrtnine. Da bi preprečili pozebo, so se mnogi posluževali preventivnih ukrepov, vendar vsi žal niso obrodili sadov. Je pa vsekakor vredno omeniti trik za zaščito rastlin v rastlinjaku, saj so vrtičkarji z njim poželi daleč največji uspeh in odlično zaščitili vrtnine.

Ogrevanje rastlinjaka z nagrobnimi svečami

Ko se boste prihodnjič spraševali, kako vrtnine v rastlinjaku zaščititi pred nizkimi temperaturami, se spomnite na trik z nagrobnimi svečami, ki jih prižgete in čez noč namestite okoli rastlin. S tem boste dosegli, da se bo prostor segrel za kar nekaj stopinj nad ničlo, kar bo vrtnine obvarovalo pred pozebo. Da bo učinek še boljši, vrtnine prekrijte s kopreno.

Pozor! Ko nameščate sveče v rastlinjak, bodite pozorni na to, kam in kako jih boste postavili. Če bi se denimo sveča prevrnila na kopreno, lahko zlahka zanetite požar. Za varno namestitev tako poskrbite, da se bodo sveče nahajale na ravni podlagi, denimo na betonski ali kovinski plošči. Nekateri za varnost poskrbijo tudi tako, da sveče (eno ali več) postavijo v glineno ali odsluženo emajlirano posodo.

Foto: Pixabay

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Zakaj folk misli, da lahko sika na druge

Objavljeno

V redu

Avtor

Nikoli ne bom razumela zakaj nekateri, zadnje čase se mi zdi, da večina, misli, da lahko komentira, daje pripombe, sika na vsakega, ki pride mimo. Kako so si to zamislili, da si pač lahko, kar dovolijo.

Grem iz trgovine s polnim vozičkom, ker bi rada nakup odpeljala v avto in tam v miru zložila in tudi zaradi teže, pa saj to nima veze, ker tip, ki vstopa v trgovino z dvignjenim glasom reče proti meni; a boš zmogla? Halo, kdo pa si ti, da me tako ogovarjaš, da spuščaš pripombe, da me tikaš? Sem ravno hotela odgovoriti ne in mu v roke poriniti voziček pa ga že ni bilo več.  Takih je vse več, vsak dan se kakšen najde. A mislijo, da so smešni al kaj, vsemogočni? Pred pošto me je nazadnje en nahrulil, da sem bila nekam dolgo not? Ne razumem. Tega res ne razumem, s kakšno pravico se vsak, ki mu je malo dolgčas al pa bi rad dobil svojih par sekund pozornosti obregne ob prvega, ki pride mimo. Kje je olika, osnova obnašanja, spoštovanja? In ne niso vedno le moški, tudi kakšna ženska me je nahrulila, če grem v trgovino? Ja, če čakam pred trgovino zaradi omejitve  števila oseb, verjetno grem v trgovino, na uro nisem prišla gledat. No in to ni bilo takole; a čakate za v trgovino? To je bilo; a boš šla not, v trgovino al kaj čakaš?

Kljub maski se vidi, da sem gospa v zrelih letih in takšno obnašanje je zame nedopustno pa me že mika, da bi kaj rekla, ampak kaj, kaj naj pa rečem, saj ne bi razumeli oziroma z ljudmi, ki nimajo osnov obnašanja verjetno ne bi prišla daleč. Ignoriram in si mislim svoje, se mi pa zdi to skrajno neprimerno in žaljivo. Kaj menite?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ja, žal je tovrstne komunikacije vse več. Vse več dvigovanja glasu in vse več tega, da si mnogi res dovolijo preveč, ko kar tako tikajo, po vaše sikajo, imajo pripombe, komentarje. Brez osnovnega  bontona, spoštljive komunikacije, brez dober dan in tako naprej.  Vse se da z dobro komunikacijo, vse se da, če se hoče, je pa res, da se zadnje čase prav ti, ki jih opisujete počutijo še pomembnejši, saj prav tako komunikacijo slišijo vsak dan s strani tistih, ki nas dnevno nagovarjajo, tudi v medijih, žal.   

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO