Domov Življenjski Stil Koraki za bolj “šik” videz

Koraki za bolj “šik” videz

Kot pri veliko drugih zadevah, je tudi eleganten oziroma »šik« videz deloma stvar posameznikovega okusa. Če se v nečem počutite dobro, se ne ozirajte na mnenja drugih. Najbolj pomembno je kaj je všeč vam osebno. Vseeno pa bomo v tem članku z vami delili nekaj splošnih zapovedi, ki vam lahko pomagajo ustvariti čudovit, eleganten in »šik« videz.

Omejite se na tri barve

Ogromno različnih barv lahko ustvari popolno zmedo, ki izgleda kot, da ste v jutranji naglici oblekli prvo stvar, ki vam je prišla pod roke. Če se omejite na tri osnovne barve, se z lahkoto izognete preveč kričečemu videzu. Seveda ni potrebno, da gre za različne odtenke, lahko izbirate med popolnoma različnimi barvami. Temno bež, rjava in temno modra recimo, so različne barve pa vendar v kombinaciji izgledajo brezčasno in elegantno.

Modni dodatki

Modni dodatki / Foto: SHUTTERSTOCK

Modni so izjemno preprost način spreminjanja videza. S pravimi sončnimi očali lahko izgledate kot najbolj elegantna hollywoodska zvezdnica iz časov Marilyn Monroe in Audrey Hepburn. Pletena torbica v kombinaciji s klasično krojeno obleko lahko pričara sproščen poletni videz, ki pa je še vedno zelo eleganten in ženstven. Zlata ogrlica pa lahko navadno črno majico spremeni v izjemen modni kos.

Kvaliteten par čevljev

Čevlji so, morda presenetljivo, izjemno pomemben del outfita. Pravi čevlji lahko casual videz spremenijo v brezčasno elegantnega. Dobri čevlji so dobra investicija, ne le zato, ker izgledajo neprimerno bolje kot ceneni, ampak na dolgi rok lahko tudi prihranimo, saj so veliko bolj trpežni in jih je ponavadi možno popraviti pri čevljarju, kar jim da novo življenje.

Samozavest

Samozavest / Foto: SHUTTERSTOCK

Nič, ampak prav zares nič, ne izgleda tako dobro kot samozavest in suverenost. Ne glede na to kaj oblečete, če ste samozavestni in se ne opravičujete za svoje modne izbire, boste vedno izžarevali določeno stopnjo elegance. Zgornji nasveti so zgolj osnova za enostaven, vendar privlačen videz, na koncu pa vedno pridemo do tega, da je najbolje in najbolj »šik« obleči stvari, ki vam ustrezajo.