Mehki medenjaki (recept za medenjake)

SESTAVINE

  • 50 dag moke
  • soda bikarbona (cca. 1 kavna žlička)
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 15 dag masla (ali margarine – po želji)
  • 2 jajci
  • ščepec cimeta
  • 15 dag segretega ter ohlajenega medu

POSTOPEK PRIPRAVE

Najprej zamesimo testo iz zgoraj naštetih sestavin. Ko je testo gotovo ga damo v vrečko ali v folijo. Testo naj 1 uro (lahko tudi malce dlje) počiva v hladilniku. Po tem, ko je testo odstalo v hladilniku iz testa oblikujemo kroglice (velikost kroglic je poljubna) ter jih položimo v pekač, ki je obložen s peki papirjem. Pri 180 stopinjah Celzija pečemo približno 12-15 minut. Pečene piškote najprej ohladimo ter jih hranimo v zaprti posodi.

OPOMBE:

Medenjake lahko oblikujemo po želji, lahko tudi z modelčki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com