4 ideje za zares brezskrben dopust

<div id="midasWidget__r92"></div>

Poletje je čas, ko se končno lahko malce sprostimo.  Od vsakodnevnih obveznosti za nekaj dni odklopimo svoje možgane in si napolnimo baterije ter naberemo voljo za nove izzive, ki nas čakajo po povratku domov oziroma na naše delovno mesto.

Kaj lahko storimo, da bo dopust še bolj brezskrben, in bo vse brez nepotrebnih nevšečnosti? Za vas imamo štiri nasvete, ki jih je dobro upoštevati, da boste na dopustu zares lahko posvetili le uživanju.

1. Naredi si seznam in se po njem ravnajte

Da bo dopust res čas, namenjen našemu počitku in razvajanju na priljubljeni počitniški destinaciji, je pomembno, da ga pred odhodom pravočasno načrtujemo in pričnemo dovolj zgodaj tudi pakirati.
Preden se lotite pakiranja, naredite seznam stvari, ki jih boste vzeli s seboj. Naredite spisek oblačil in predmetov, ki jih nameravate spakirati, in pri tem ne pozabite na knjige, revije, športne rekvizite in na vse druge stvari, ki jih potrebujemo za prijeten oddih.

2. Ne pozabite na ustrezno zavarovanje 

Ko smo na počitnicah, smo prepuščeni dogodivščinam v tistem kraju in hitro lahko pride tudi do neljube nezgode. Zato je prav, da za vse člane družine priskrbite ustrezno zavarovanje. Poskrbite pa tudi za ustrezno zavarovanje doma. Ko bopste na počitnicah, lahko prazno stanovanje.

3. Pripravite si potovalno lekarno

Se vam je že kdaj zgodilo, da vam je na morju ali v hribih postalo slabo? Vas je pičila kača, pajek? Ste dobili drisko ali vas je mučila zaprtost? Potovalna lekarna naj vsebuje zdravila, obliže in medicinske pripomočke. Tako boste imeli vse potrebno pri roki, če pride do nezgode ali bolezni. Previdnost vsekakor ni nikoli odveč!

4. Ste poskrbeli za vašega hišnega ljubljenčka?

Naj si bodi riba, hrček, pes, mačka ,.. za vse živali, ki jih imamo, je potrebno dobro poskrbeti. Priskrbite jim začasen dom ali varstvo.

Foto: freepik.com

PREBERITE ŠE: Kaj v Italiji počne Omar Naber?

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice