Domov Življenjski Stil KOLUMNA: Ubogi cucek, nima miru na plaži!

KOLUMNA: Ubogi cucek, nima miru na plaži!

Tole s psi je šlo predaleč. Da se razumemo sem velika oboževalka psov in tudi lastnica, ampak tole s psi, no bolje rečeno njihovimi lastnicami, je šlo predaleč.

Na plaži ima vsaka samska ženska psa, večina je že srečala Abrahama, tako na prvi pogled, a resničnega »Abrahama« ni videti.  Ima pa zato psa, s katerim govori kot z moškim, ga približno tako ljubkovalno kliče, ves čas ogovarja, mu pripravi malo manj kot posteljo, ležalnik, klobuk in pivo ter mu tudi teži. Res teži.

Psu je vroče, komaj diha, gre malo v morje, da se ohladi in potem se spravi v najbližjo močno senco in da mir. Leži in opazuje, kinka in pač je tam.  Odlično. Nikogar ne moti, v nikogar ne rine, ne hodi po brisačah, ne otresa se vsem v glavo,  počiva v senci.

Ja, je pa njegovi lastnici dolgčas in išče njegovo in pozornost cele plaže. Jerry sem, Jerry tja, pridi Jerry greva v vodo, pridi lubček moj, boš dobil priboljšek, če greš z mano, hop hop prinesi mi kamenček, hop hop naredi preval zame, Jerry pokaži vsem kdo je lep, pokaži vsem kdo je moj. Pridi pridi, bodi priden no. Revež laufa sem in tja in v vodo in iz vode, laja in laja in laja, ker se mu meša, nam pa tudi.

To ni normalno, naravno tudi ne. Soplažnik je poskušal gospe razložiti, da naj umiri sebe in psa, da naj se malo ozre tudi na druge na plaži pa ga je le skoraj ubila s pogledom.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Ja, nič več ni naravno. Pse se je včasih vodilo na sprehod na travnik, v gozd in ne po mestnih ulicah. Tudi v najhujši vročini, 30 plus za psa na plaži ni prav nič prijetno. Tako kot ni naravno, da je pes velikan v garsonjeri z možnostjo hitrega izhoda 2 x na dan na potrebo.  Tudi to, da se psu teži in od njega zahteva, da se obnaša kot človek, ni v redu. Psi so izjemno bistri, velikokrat razumejo in dojamejo več kot marsikateri človek vendar je prav, da mu pustimo, da to živi na svoj, pasji način. Res je tudi, da se pes zelo prilagodi in poskuša ugoditi, a vendar je prav, da gre pri vsem tem za zdravo pamet, človeško seveda. 

Foto: Shutterstock