Connect with us

Glasba

Darja Gajšek: “V pesem sva vpletla najino poroko in pokazala najino hčer” INTERVJU

Published

on

Priljubljena slovenska pevka Darja Gajšek je pred kratkim navdušila z novo pesmijo S teboj živim. V besedilo in tudi video spot je pevka vključila svoje zasebno življenje in pokazala nekaj utrinkov svoje družine.
Za portal BumNovice.si je odgovorila na nekaj vprašanj.

Mnogi smo vas spoznali v oddaji Slovenski pozdrav, a ta zgodba se je zaključila. Kakšne spomine imate na oddajo, vam je žal, da je končana?

Slovenski pozdrav je bila izjemno lepa zgodba. V njej sem se naučila zelo veliko za delo in življenje. Spoznala veliko izjemnih ljudi, pa tudi veliko takšnih, ki so pokazali več obrazov. Čutim, da me je to naredilo in nadgradili v osebni rasti. Žal mi je, da je končana, saj je imela izjemno lepo gledanost in podporo gledalcev. Ampak ko se ena vrata zaprto, se odprto druga.

Ste pevka in ste voditeljica. Kaj bi postavili na prvo mesto? Kaj vas bolj navdušuje?

Sem pevka, ki je skozi glasbo, petje in ljubezen do publike in odra prišla tudi do mesta voditeljice. Najraje imam, ko se oboje prepleta, povezuje. Moje poslanstvo je delati z ljudmi in za ljudi. Vedriti in širiti dobro voljo in energijo skozi glasbo, lepe misli in besede.

Foto: Domen Jančič

Pred kratkim je izšla vaša nova pesem S teboj živim. Ste vanjo vpletli tudi osebno noto? Kaj vam pomeni ta pesem? Kaj občutite, ko jo zapojete?

Da, ta pesem nama z možem izjemno veliko pomeni. Vanjo je vpeto najino razmišljanje o življenju, družini, najini ljubezni. Refren pesmi sva ob doživljanju lepih trenutkov spisala prav midva z možem Alenom. Vanjo sva v video podobi vpletla tudi najino poroko, v spotu pa prvič pokazala tudi najino Emo, v utrinkih iz poroke.

Napovedali ste tudi izid nove zgoščenke. Kaj lahko oboževalci pričakujemo? Kakšne pesmi so na njej?

Izjemno počaščena sem, da bo letos izšla nova zgoščenka, pod okriljem maestra Gorana Šarca in založbe Megaton. Pesmi bodo sveže, polne ljubezni, veselja, radosti in življenja.

Darja Gajšek in Goran Šarac (foto: Domen Jančič)

Kako gledate na sodelovanje z Goranom Šarcem?

Goran je izjemno velik glasbeni ustvarjalec in ga globoko spoštujem kot glasbenega ustvarjalca in kot človeka z velikim srcem. Njegov glasbeni opus je v resnici izjemno širok. Vsako njegovo pesem zapojem z velikim spoštovanjem in hvaležnostjo, da je ravno v meni videl in našel pevko, ki lahko poje njegove pesmi. Hvaležna sem za vse pesmi predvsem pa za vse nasvete, za usmerjanje skozi glasbeno in poslovno pot ter za izjemne življenjske nasvete, podporo, pomoč in za to, da sta z Jano tako lepo sprejela mene, Alena in najino Emo.

Kakšne želje in cilje imate za prihodnost?

Prvi bližnji cilj je izid nove zgoščenke. Vse ostalo bo preplet glasbe, poučevanja petja, televizije, družine, …

Foto: Domen Jančič

PREBERITE ŠE:

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Published

on

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals