Kontaktirajte nas

Glasba

Darja Gajšek: “V pesem sva vpletla najino poroko in pokazala najino hčer” INTERVJU

Objavljeno

V redu

Priljubljena slovenska pevka Darja Gajšek je pred kratkim navdušila z novo pesmijo S teboj živim. V besedilo in tudi video spot je pevka vključila svoje zasebno življenje in pokazala nekaj utrinkov svoje družine.
Za portal BumNovice.si je odgovorila na nekaj vprašanj.

Mnogi smo vas spoznali v oddaji Slovenski pozdrav, a ta zgodba se je zaključila. Kakšne spomine imate na oddajo, vam je žal, da je končana?

Slovenski pozdrav je bila izjemno lepa zgodba. V njej sem se naučila zelo veliko za delo in življenje. Spoznala veliko izjemnih ljudi, pa tudi veliko takšnih, ki so pokazali več obrazov. Čutim, da me je to naredilo in nadgradili v osebni rasti. Žal mi je, da je končana, saj je imela izjemno lepo gledanost in podporo gledalcev. Ampak ko se ena vrata zaprto, se odprto druga.

Ste pevka in ste voditeljica. Kaj bi postavili na prvo mesto? Kaj vas bolj navdušuje?

Sem pevka, ki je skozi glasbo, petje in ljubezen do publike in odra prišla tudi do mesta voditeljice. Najraje imam, ko se oboje prepleta, povezuje. Moje poslanstvo je delati z ljudmi in za ljudi. Vedriti in širiti dobro voljo in energijo skozi glasbo, lepe misli in besede.

Foto: Domen Jančič

Pred kratkim je izšla vaša nova pesem S teboj živim. Ste vanjo vpletli tudi osebno noto? Kaj vam pomeni ta pesem? Kaj občutite, ko jo zapojete?

Da, ta pesem nama z možem izjemno veliko pomeni. Vanjo je vpeto najino razmišljanje o življenju, družini, najini ljubezni. Refren pesmi sva ob doživljanju lepih trenutkov spisala prav midva z možem Alenom. Vanjo sva v video podobi vpletla tudi najino poroko, v spotu pa prvič pokazala tudi najino Emo, v utrinkih iz poroke.

Napovedali ste tudi izid nove zgoščenke. Kaj lahko oboževalci pričakujemo? Kakšne pesmi so na njej?

Izjemno počaščena sem, da bo letos izšla nova zgoščenka, pod okriljem maestra Gorana Šarca in založbe Megaton. Pesmi bodo sveže, polne ljubezni, veselja, radosti in življenja.

Darja Gajšek in Goran Šarac (foto: Domen Jančič)

Kako gledate na sodelovanje z Goranom Šarcem?

Goran je izjemno velik glasbeni ustvarjalec in ga globoko spoštujem kot glasbenega ustvarjalca in kot človeka z velikim srcem. Njegov glasbeni opus je v resnici izjemno širok. Vsako njegovo pesem zapojem z velikim spoštovanjem in hvaležnostjo, da je ravno v meni videl in našel pevko, ki lahko poje njegove pesmi. Hvaležna sem za vse pesmi predvsem pa za vse nasvete, za usmerjanje skozi glasbeno in poslovno pot ter za izjemne življenjske nasvete, podporo, pomoč in za to, da sta z Jano tako lepo sprejela mene, Alena in najino Emo.

Kakšne želje in cilje imate za prihodnost?

Prvi bližnji cilj je izid nove zgoščenke. Vse ostalo bo preplet glasbe, poučevanja petja, televizije, družine, …

Foto: Domen Jančič

PREBERITE ŠE:

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

HIT Tedna

Hit Tedna: Vaša zmagovalka je Stella s svojo skladbo Ta neki neki

Objavljeno

V redu

Avtor

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV IN POSLUŠALCEV JE PESEM: STELLA - TA NEKI NEKI

Glasovanje za HIT 7. tedna je zaključeno in Vi, dragi poslušalci ste izbrali. Vaša zmagovalka je Stella s skladbo Ta neki neki.

Svoje glasove ste lahko oddali do nedelje 28.02.2021, 00:00 in odziv je bil zares neverjeten, za kar se Vam iskreno zahvaljujemo.

Čestitke zmagovalki. Takoj, ko smo sešteli glasove, smo Stello kontaktirali ter z njo poklepetali v našem video intervjuju. Video intervju si poglejte spodaj.  S Stello je poklepetala Urša Mravlje.

Stelli ne moremo zameriti navdušenja ob tem, da je končno dočakala izid svojega prvega albuma. Za mlade glasbenike, ki se šele prebijajo na sceno, pa je album tudi vizitka. Stella se na novo stopničko vzpenja z zvočno razgibanim albumom in nič čudnega, da je vesela in optimistična. Stella igra tudi ukulele in rada zraven zapoje, več boste slišali  v našem intervjuju.  

 

PREDLOGI ZA HIT NASLEDNJEGA TEDNA SO:

Slovenija je majhna dežela, premore pa veliko odličnih glasbenikov, ki za nas ustvarjajo pesmi, ki postanejo del naših življenj. Na portalu Bumnovice podpiramo dobro, raznovrstno slovensko glasbo, Vi, naši zvesti bralci pa lahko vsak teden glasujete za svojega glasbenega favorita.

Vsak teden bomo v naši redakciji pripravili seznam treh svežih slovenskih pesmi, ki si po našem mnenju zaslužijo, da jih uvrstimo v izbor za HIT tedna, z zmagovalcem po vašem izboru pa bomo nato naredili video intervju in ga objavili na našem portalu! Glasujete tako, da kliknete na gumb “Glasuj” pod skladbo, ki Vam je najbolj všeč.  Naj zmaga pesem, ki vam je najbolj všeč. Glasujte! Rezultate glasovanja bomo objavili v ponedeljek  8. 3. 2020.

V tem tednu smo v naši glasbeni redakciji v izbor za HIT tedna uvrstili naslednje glasbene predloge:

PREDLOG 1: DANIEL RAMPRE - Seksi mama

Širša publika je  glasbenika Daniela Rampreta sicer spoznala kot odličnega imitatorja legendarnega Joe-a Cockerja na šovu Slovenija ima talent, vendar ni samo to. V preteklih letih je izdal že tudi nekaj lastnih  singlov, nazadnje pesem Belo. Tokrat prihaja z novo pesmijo Seksi mama v kateri se je preprosto oddaljil od trenutne »nebodigatreba« situacije. Glede na njegova najboljša leta in seveda izkušnje,  skozi glasbo pripoveduje nekoliko erotično obarvano zgodbo iz tistih mlajših let, ko v moških glavah na polno dela domišljija.

Share on facebook
Deli

PREDLOG 2: AMAYA - Goodbye

Maja Keuc, ki ustvarja pod imenom Amaya, se predstavlja s pesmijo Goodbye. Njena najnovejša pesem z naslovom Goodbye, pod katero so podpisani Maja Keuc, Anouk Hendriks in Vid Turica, je nastala že po koncu njene dolgoletne zveze z nekdanjim zaročencem Jonahom. Maja je ni mogla izdati, dokler ni čutila, da je razhod resnično dokončen. Ko se je Maja Keuc v prvem valu pandemije s Švedske vrnila v domovino, si ni predstavljala, da bo doma preživela vse leto. Leto globljega vpogleda vase in tako je spoznala, da je čas, da nekatere stvari pusti za seboj. Tudi v glasbi se spet izraža točno tako kot čuti. 

Share on facebook
Deli

PREDLOG 3: MIKI VLAHOVIČ - Rad te imam

Miki Vlahovič vsej Sloveniji dobro poznan kot član, pevec, kitarist in avtor uspešne pop zasedbe Victory, se je tokrat odločil, da se predstavi v pesmi Rad te imam povsem sam, saj lahko sporočilo, ki ga nosi pesem, najbolje

predstavi on sam. Do te osebne, ljubezenske  glasbene zgodbe je prišlo, ker z ženo praznujeta 25 let poroke in Miki je želel pesem, ki bi bila velik poklon njej in vsem boljšim polovicam, ki razumejo nore glavo moških, ki včasih niti sami sebe ne razumejo. Ob tem Miki dodaja, da tudi skupina Victory letos praznuje visok jubilej in da je to še vedno njegova skupina.

Share on facebook
Deli
NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Se spomnite skupine Power dancers? Poglejte, kako so videti danes

Objavljeno

V redu

Avtor
Glasbena skupina Power dancers je navduševala v devetdesetih. Vas zanima, kako so videti in kaj članice počnejo danes?

Pred petindvajsetimi leti so na glasbeno sceno zakorakala štiri postavna dekleta: Nadka, Cvetana, Mateja in Špela in navdušile s pesmijo Ujemi me. Delovale so deset let in izdale šest albumov ter posnele 13 video spotov.

Dekleta so navduševala mnoge tako s svojim glasom kot tudi stasom. Kjer koli so se pojavila, je bila zabava zagotovljena.

Kaj pa danes?

Radio Salomon, Ljubljana, Studio guest (Power dancers), , 18-Oct-2016, (Photo by: Grega Wernig / M24.si)

Natka, Cvetana in Mateja imajo vsaka svojo plesno šolo, vse pa imajo tudi družino. Natka ima dva sinova, Mateja tri sinove, Cvetana tri hčerke in Špela dve hčerki.

Natka pa se rada oglasi tudi preko Instagram računa.

Foto: Facebook
NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Legendo, Đorđa Balaševića so pokopali, oboževalci še vedno žalujejo ob njegovi glasbi

Objavljeno

V redu

Avtor

Družina glasbene legende Đorđa Balaševića ni želela predolgo čakati na zadnje slovo. V krogu najožje družine je bil v Novem Sadu pogreb ob glasbi tamburašev.  Oboževalci po celotni regiji pa še vedno žalujejo s pesmijo, svečami in sporočili, ki jih glasbeniku puščajo v slovo skupaj z rožami, plišastimi medvedki in svečami. 
Celotna regija tudi po pogrebu žaluje za panonskim mornarjem, glasbenikom Đorđem Balaševićem, ki je umrl v petek, 19. februarja 2021 v Kliničnem centru Vojvodine zaradi pljučnice, ki jo je povzročil koronavirus.

Na mestni hiši smo ugasnili luči, da bi izrazili bolečino in žalost z družino. To je težek trenutek za družino Balašević, pa tudi za celo mesto, državo in regijo. Novi Sad po njegovi smrti ne bo več isti “je župan Novega Sada Miloš Vučević zapisal na Twitterju. Pogreba se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković
Družina, prijatelji in oboževalci slavnega pevca, ki je umrl v starosti 68 let, ne morejo zadržati solz, v številnih mestih po regiji se oboževalci še zbirajo in prižigajo sveče ter puščajo sporočila kot zadnji pozdrav svojemu idolu.

Oboževalci se že od petka zbirajo v Beogradu, v Novem Sadu, Zagrebu, Osijeku in številnih drugih mestih, s solzami v očeh prepevajo Balaševićeve pesmi, prižigajo sveče, pokojnemu glasbeniku puščajo medvedke in sporočila.

foto: AROSLAV PAP/TANJUG/CROPIX, RANKO SUVAR/CROPIX CROPIX

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO