Domov Življenjski Stil Vprašanje, ki si ga zastavite ob opravljanju

Vprašanje, ki si ga zastavite ob opravljanju

Četudi bi bilo prav, da bi vsak pometal pred svojim pragom in se ukvarjal z izboljševanjem lastnega življenja, se družba vse preveč ukvarja z drugimi ljudmi. Morda je tako lažje, kot pa zabresti v lastno blato in se soočiti s težavami, ki bi jih bilo nujno rešiti.

Ste tudi vi eden izmed posameznikov, ki si radi krajšajo čas s posmehovanjem, opravljanjem in modrovanjem o tem, kako bi morali živeti vaši znanci ali celo popolni neznanci? Vprašajte se, kaj želite s tem pravzaprav doseči. Želite, da spremenijo sebe in svoj način življenja, ker to, kar počnejo, ne ustreza vašim pogledom na svet?

Bi denimo tista ženska, ki se ji posmehujete, ker nosi kratka krila in vpadljiv dekolte, morala obleči hlače in se zapeti do vratu? Zakaj – ker vas moti njen stil oblačenja? Najbrž ne boste prav nič srečnejši, če ne bo kazala svojih nog in bujnega oprsja. Ali pa sosed, ki se z električnim kolesom vsak dan odpravi na bližnji hrib, vi pa ob pogledu nanj zavijate z očmi in glasno razlagate, da je to po vašem mnenju samo postavljanje pred drugimi, ne pa dejanska rekreacija … Bi se v danem primeru bolje počutili, če bi sosed ostal doma in poležaval na kavču?

Ko vas bo naslednjič premamila misel, da pokomentirate videz, vedenje ali navade nekoga drugega, se vprašajte, kakšna so vaša pričakovanja v zvezi s tem. Verjamemo, da v resnici ne pričakujete, da bi se vsi ti posamezniki zaradi vašega osebnega mnenja spremenili ali zavrgli tisto, kar jih osrečuje.

Če ste se prepoznali v opisu in vam ogovarjanje vzbuja prijetne občutke, potem ne bo odveč nasvet, da skušajte najti srečno znotraj vaši okvirjev. Pričnite delati na sebi, pa bo tudi pogled na okolico precej lepši.

Foto: Shutterstock