Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Vesolje ste vi!

Objavljeno

V redu

Naša povezava z ljubeznijo je pogosto le šepet sredi glasnega kaosa v našem umu. Strah in ločenost sta vzorca, ki ju je treba prekinjati iz trenutka v trenutek. Ko se resnično odločimo, da spremenimo vzorec s prošnjo in meditacijo, se začnemo bolj opirati na ljubezen kot na strah. Ljubezen postane naša nastavitev, misli lahko preusmerimo in energija se hitro vrne k resnici. Ta knjiga vam je ponudila pot k razbremenitvi neresnic sveta in spominjanju na resnico, ki je ljubezen. Ne obsojajte svoje poti. Ne skušajte biti popolni. Le osredotočite se na odločitev, da se uglasite s frekvenco Vesolja.

Način, da spoznate svojo resnico, je, da dopustite glasu ljubezni odmevati skozi vsako misel, ki jo imate. Tudi kadar skrenete v strah, kaj se bo čez dan zgodilo, zaupajte glasu ljubezni v trenutku, ko priznate, da ste izbrali narobe. Nič več ne dopuščajte beganja strahov svojega uma. Naj ima prednost ljubezen. Pomislite, kako drugačno bi bilo vaše življenje, če bi se čez dan povsem odločali za ljubezen. Predstavljajte si, da vstanete in namesto da poslušate novice, se nalijete s kavo, pregledate telefonske klice, raje začnete dan s predanostjo, prošnjo ali meditacijo.

Uglasitev z ljubeznijo Vesolja zniža raven stresa, obnovi celice in spremeni energijo. Zavestni stik z ljubeznijo prekine vzorec strahu in nas vrne v našo resnično naravo.

»Strah se nikoli ne more naseliti v um, ki se je navezal na ljubezen.«

Vsakokrat, ko usmerite osredotočenje nazaj na ljubezen, opustite občutek ločenosti in se preusmerite. Kadar ste usklajeni z ljubeznijo Vesolja, miru ni mogoče zmotiti. Nobena oseba, situacija ali okoliščina vam ne more vzeti miru. Te zamisli ni ravno lahko sprejeti, ker tako globoko verjamemo v strah in ločenost. Kadar imamo občutek, da nas kdo lahko prizadene, se zaščitimo, ne glede na ceno. Na ravni uma nas nič ne more prizadeti, ker lahko v vsakem trenutku izberemo ljubezen.

Bolj ko si želimo ostati zavezani ljubezni, bolj bomo verjeli vanjo. O tem sem prepričana. Obvezala sem se, da se znebim strahu in se rešim zaznavanja ločenosti. Vsak novi dan mi ponuja velike duhovne naloge, ki me, ko se jih lotim, s prošnjo in predanostjo, pripeljejo bliže k zavedanju. Celo v tem trenutku, ko pišem te besede, ponovno krepim to povezavo. Vsi smo povezani v tem, da imamo enak problem in enako rešitev.

Naša težava je, da zavijemo v strah in mislimo, da smo ločeni, in v tem svetu nismo varni. Pri tem, ko imamo lahko vsi ta problem, imamo vsi tudi enako rešitev. Rešitev leži v odločevalnem delu uma, ki izbira ljubezen. Ni pomembno, kje na svojem duhovnem potovanju ste, če ste na duhovni poti že dolgo ali berete o tem prvič, lahko ta trenutek sprejmete resnico, da ste eno z ljubeznijo Vesolja.

Duhovna pot nas vodi k duhovnim pogledom. Opuščati začnemo zaupanje v svojo prejšnjo zaznavo sveta, da raje vidimo moč kot slabost, raje enost kot ločenost in raje ljubezen kot strah. Bolj ko se nagibate k ljubezni, bolj začenjate videti z duhovnimi očmi, slišati glas ljubezni in živeti bolj veselo in svobodno. Pomeni, da opustite zaznavanje ločenosti in sprejmete, da ste eno z Vesoljem. Z zbiranjem takih trenutkov resnične povezave začenjamo videti svet z očmi ljubezni namesto z očmi strahu.

Tudi kadar nas situacije speljejo stran, imamo moč, da se hitro vrnemo v ljubezen. Zdaj je čas, da povečamo moč resnice in zmanjšamo moč strahu in ločenosti. Torej izberite. Popolnoma se predajte svoji duhovni naravi, svojemu namenu, hrepenenju in globoki povezavi z Vesoljem. Zdaj ste pri svojem urjenju pripravljeni, da sprejmete svojo resnično povezavo. Ti koraki so oblikovani tako, da poglobijo vaše zaupanje, da ste eno z ljubeznijo Vesolja.

  • Prvi korak: Prošnja za resnico.

Prošnja je pot do ljubezni. Deluje kot posrednik med vašimi občutki ločenosti in vašo resnico. Uporabite jo kot nevidnega vodnika, ki vas vodi nazaj do ljubezni.

  • Drugi korak: Meditacija za povezavo z Vesoljem.

Svoje srce lahko odprete ljubezni preko kundalini meditacije. Ta meditacija bo pospešila globoko čustveno in fizično povezavo z Vesoljem.

  • Tretji korak: Resnica je vaše ime.

Po nekaj minutah počitka počasi spustite zavedanje nazaj v telo. Zakrožite z zapestji in gležnji in se počasi usedite. V tem položaju še naprej čutite povezavo z Vesoljem. Ko sedite, globoko vdihnite in glasno recite sat nam. Zaključek vaje s to kundalini mantro vam pomaga, da se identificirate z resnico. Sat pomeni resnico in nam ime. Mantra se prevede kot »Resnica je moje ime«. Gre preprosto za priznanje, da je veličastnost Vesolja vaše pravo bistvo.

Beautiful Girl jumping with balloons on the beach
  • Četrti korak: Hodite po poti ponižnosti.

Da bi se na svoji duhovni poti resnično razvijali, morate sprejeti ponižnost. Vedoč, da ste eno z Vesoljem, pomeni sprejeti, da niste nič bolj posebni ali ločeni od drugih. To je lahko eden od največjih izzivov, ker smo bili vzgojeni, da verjamemo v zgodbe o tem, kdo smo.

Hoja po poti skromnosti ne pomeni, da se odrečete veličini. Dejansko pomeni, da ste sprejeli svojo resnično veličino in moč, ki leži v vaši predanosti, povezanosti z ljubeznijo.

Izkušnja biti človek je del duhovnega potovanja, torej ni potrebno, da hodite skozi življenje v pričakovanju, da boste ves čas živeli v božanski povezavi. Stremite k temu, da povežete veliko trenutkov zavedanja, da se na koncu spomnite, da ste duh ljubezni, ki ima izkušnjo človeka. Povabite zdaj trenutek zavedanja in si dovolite sprejeti svojo veličino.

»Morali bi biti hvaležni za vse neprijetne situacije, kajti brez njih ne bi vedeli, da je v vas nekaj neozdravljenega.«

Vsak dan se potrudite po najboljših močeh, da ostajate v dialogu z Vesoljem.

O avtorici:

S sprejemanjem, predajo in zaobljubo svoji neprestano razvijajoči se duhovni poti je avtorica New York Timesove uspešnice in predavateljica Gabrielle Bernstein pretvorila svoj strah v zaupanje. Njene zgodbe in univerzalne vaje dajejo okvir za odstranjevanje ovir za dostop do tega, po čemer vsak najbolj hrepeni: do srečnosti, varnosti in jasne smeri. Te naloge lahko pomagajo opustiti potrebo po nadzoru tako, da se sprostimo v občutek gotovosti in svobode. Prenehamo loviti življenje in resnično živimo. Zajahajte val svoje energije in resnične moči, da najdete moč, ko ste na dnu, usklajenost in podporo, ko ste izgubljeni, varnost, ko se spopadete z negotovostjo, in veselje v tistem, kar bi sicer morda bila bolečina. Bernsteinova odkriva skrivnosti in je odločena, da sprosti prisotnost vaše moči s tolažečim vedenjem, da vas Vesolje podpira

Več o knjigi Vesolje vas podpira na povezavi: https://www.gnostica.si/zbirke/vesolje-vas-podpira

Druge knjige Gabrielle Bernstein so dostopne na spodnjih povezavah:

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija  – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Foto: pixabay.com

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

Presenečenje: Toliko časa ženske preživijo pred garderobno omaro

Objavljeno

V redu

Avtor

Vam je stavek »Saj nimam nič za obleči!«, kaj znan?

Mislite, da je lahko sprejeti tako težko odločitev, kot je, kaj obleči? Če ste moški, boste prikimali. Ženske pa boste seveda odkimale, saj veste, da to ni niti malo lahko. Pomembno je, da nam bo vroče ali da nas ne bo zeblo, ali je barvna kombinacija pravilna, ali se krilo ujema z uhani in tako dalje in tako dalje … Cela znanost! In ko enkrat ugotovimo, da je to dejansko cela znanost, potem nas raziskava o tem, koliko časa ženske namenijo načrtovanju, kaj bodo oblekle, sploh ne preseneti.

In kaj je pokazala raziskava?

Ženske v povprečju kar štiri mesece svojega življenja zapravijo s tem, ko razmišljajo, kaj bodo oblekle za v službo, za na zabavo, za v kino, itd. to pa je v povprečju 14 minut na dan ali dva dni in pol na leto.

Kar 76 odstotkov vprašanih ženska pa je priznalo še, da so zaradi tega pod stresom in da se zelo težko odločijo, kaj obleči.

Pa vi, koliko časa namenite izbiri garderobe?

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

5 enostavnih motivacijskih nasvetov za zgodnje prebujanje

Objavljeno

V redu

Avtor

Za nekatere ljudi je prebujanje zgodaj tako naravno kot dihanje – na njihovo srečo, jim vstajanje zgodaj ne predstavlja nekega posebnega problema.

Toda za mnoge druge, zbuditi se zgodaj je skoraj nemogoča misija. Če ste med njimi, ne obupujte.  S pomočjo spodnjih motivacijskih nasvetov, lahko veliko naredite, da si olajšate vaš začetek dneva, se zbudite zgodaj spočiti in pripravljeni, da z nasmehom vstopite v nov dan. 

Zbudite se v pravem okolju

Verjeli ali ne, a način, kako vaša soba v kateri spite izgleda, lahko pomaga ali ovira vašo sposobnost, da se zbudite zgodaj.

Razmetana in nepospravljena soba vas bo na splošno “navadila”, da se ne zbudite zgodaj, saj se nekje v sebi zavedate, da soba potrebuje čiščenje in se boste s to nalogo morali slej ali prej spopasti.

Ko pa se zbudite v čisti sobi, vas lahko že samo pogled nanjo napolni s pozitivnimi občutki in vas spodbudi, da z veseljem vstopite v novo jutro. 

Dajte si dober razlog, da se zbudite zgodaj

Zbudite se zgodaj

Zbujanje zgodaj prinese takojšnje koristi, kot so boljše zdravje, več časa, ki ga lahko porabite za stvari, ki jih želite početi, in večjo produktivnost. Dajte si deset minut, da razmislite o vseh pozitivnih razlogih, da se zbudite zgodaj in morda boste odkrili, da je le teh lahko veliko. Poskusite na te pozitivne razloge pomisliti takoj ko se zjutraj zbudite in videli boste, da boste kar z veseljem vstali iz postelje.

Privoščite  si najboljši spanec, ki si ga lahko

Eden od pogostih razlogov, zakaj se ljudje težko zgodaj zbudijo, je preprosto zato, ker so premalo časa spali, če pa so že spali – pa spanec ni bil dovolj kvaliteten.

Da bi imeli čim bolj kvaliteten spanec, najprej skušajte spremeniti vašo spalno rutino in čas, kdaj se običajno odpravite spat. Bi šli morda lahko spat bolj zgodaj?

Lahko stvari, kot so recimo branje novic, gledanje televizije, težki pogovori s prijatelji po telefonu in zadeve, ki jih morda običajno počnete pred spanjem, premaknete bolj nekam v sredino dneva?

Privoščite si toliko spanca, kot ga potrebujete. To se razlikuje od tega, da čez dan delate, kot bi bili avtomatizirani in nato spite cel dan samo zato, ker želite in ne zato, ker vaše telo zahteva počitek in sprostitev. Motivirati se, da se zbudite zgodaj, je lažje, ko vaše telo ne hrepeni po nasprotnem. Ne skušajte spati na silo.

Spite učinkovito

Vaše spanje bo veliko bolj kakovostno, če čez dan, v službi niste preveč premlevali težkih odločitev, ali pa če niste “pod preprogo pometli” težav doma in jih pustili nerešene. Težave skušajte reševati takoj, ko se pojavijo in jih ne prekladajte za kasneje. Lahko ste prepričani, da jih bo vaša podzavest prinesla s seboj v vašo posteljo.

Definitivno je pomembno tudi to, kje spite. Poskusite si narediti vaše ležišče udobno, kar se le da. Posteljnina naj bo vedno sveža in čista, preuredite sobo ali pa si privoščite klimatsko napravo – zaradi vseh teh dejavnikov boste bolje spali.

Nagrada in kazen

Najprej se osredotočimo na nagrade. Spomnite se, kako ste bili, kot otrok nagrajeni s strani vaših staršev in učiteljev ter ste, ko ste naredili kaj dobrega dobivali bonbone ali v šoli štempiljke? 

Kaj, ko bi podoben sistem nagrajevanja uporabili zato, da sami sebe motivirate, da bi bolj zgodaj vstajalli?

Da bi sistem nagrajevanja deloval dobro, morate vpeljati tudi kazen za primer, če zjutraj ne želite zlesti iz postelje in si pravite tisti “Ahh, še malo…”.

Ko vpeljujete metodi nagrajevanja in kazni ne iščite nobenih izgovorov. Ne skušajte racionalizirati svoje lenobe in ne iščite nobenih izgovorov. Če se obljubljenega ne boste držali – sledijo posledice in kazen, če pa se boste pa sledi nagrada. Le tako bo sistem dobro deloval. 

Poiščite si partnerja

Poiščite si partnerja

Poiščite nekoga, ki ima prav tako težave z zgodnjim vstajanjem in ki prav tako želi spremeniti te svoje navade. Tako bosta lahko drug drugega motivirala in si stala ob strani, ko stvari ne bodo potekale ravno tako, kot bi morale. V dvoje bosta lažje dosegla cilj, kot če na vpeljevanju nove spalne rutine dela samo ena oseba. Bodita drug drugemu osebna jutranja budilka in osebna motivatorja. Pa saj veste, v dvoje gre lažje.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Spletni statusi postajajo zgodovinski dokaz moči spletnih omrežij

Objavljeno

V redu

Avtor

Z neutemeljenim spletnim modrovanjem ne pišete le statusov. Se zavedate, da se tukaj in zdaj piše zgodovina, na katero nekoč mnogi ne bodo ponosni?

Medtem ko zdravstveni strokovnjaki bijejo bitko z virusom in si prizadevajo rešiti človeštvo, propaganda nezaupanja v stroko ustvarja sedanjosti nevarno družbo. Če je v črno belih časih znanje premagalo bolezen, se zdi, da v moderni dobi nevarno stremimo k temu, da bo del družbe do zadnjega preganjal čarovnice in onemogočal ekipno osvojitev skupnega cilja.

Če ne prej, bo tedaj, ko bomo stremeli v pogorišča, jasno, kako nevarno je lahko širjenje lažnih novic, hranjenje teorij zarote, opogumljanje sebe in podobno mislečih z  neutemeljenimi, škodljivimi komentarji in nenazadnje, koliko škode je naredila svoboda govora, ki vsakomur, ki za silo obvlada uporabo tipkovnice, dopušča megalomansko kričanje po spletu in spodkopavanje znanstvenih dognanj največjih strokovnjakov iz vsega sveta.

Veste, ko bo zgodovina napisana in vtisnjena v korenine, o njej ne bodo pripovedovale le knjige, učitelji v polnih šolskih učilnicah, videovsebine spletnih kanalov in časopisni stolpci pozabljenih novic. O tem, kako se je odvijala bitka s koronavirusom, bodo pričale tudi osebne objave navadnih ljudi na družbenih omrežjih. Če bodo torej med spletnimi zidovi ostali zapisi, ki so v imenu bitke za svobodo rušili reševanje ljudstva, bodo imeli naši zanamci jasen vpogled na posledice moči spletnih omrežij.

Kdo ve, morda pa se bomo iz tega še kaj naučili. Ali pa tudi ne … Bi bila pa nemara bitka z virusom za mnogo odtenkov lažja, če bi virtualnemu svetu pomahali v slovo, prenehali preganjati imaginarne pošasti in se pričeli zavedati, da brez odrekanja, brez žrtvovanja ugodja in brez skupinskega dela žal ne bomo slavili zmage. Vsaj takšne ne, kjer se nam pod nogami ne bodo kotalili okostnjaki …

Foto: Pixabay.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Nika Zorjan s svojo skladbo Poljubi me na božič.

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO