Connect with us

Življenjski Stil

Vesolje ste vi!

Objavljeno

on

Naša povezava z ljubeznijo je pogosto le šepet sredi glasnega kaosa v našem umu. Strah in ločenost sta vzorca, ki ju je treba prekinjati iz trenutka v trenutek. Ko se resnično odločimo, da spremenimo vzorec s prošnjo in meditacijo, se začnemo bolj opirati na ljubezen kot na strah. Ljubezen postane naša nastavitev, misli lahko preusmerimo in energija se hitro vrne k resnici. Ta knjiga vam je ponudila pot k razbremenitvi neresnic sveta in spominjanju na resnico, ki je ljubezen. Ne obsojajte svoje poti. Ne skušajte biti popolni. Le osredotočite se na odločitev, da se uglasite s frekvenco Vesolja.

Način, da spoznate svojo resnico, je, da dopustite glasu ljubezni odmevati skozi vsako misel, ki jo imate. Tudi kadar skrenete v strah, kaj se bo čez dan zgodilo, zaupajte glasu ljubezni v trenutku, ko priznate, da ste izbrali narobe. Nič več ne dopuščajte beganja strahov svojega uma. Naj ima prednost ljubezen. Pomislite, kako drugačno bi bilo vaše življenje, če bi se čez dan povsem odločali za ljubezen. Predstavljajte si, da vstanete in namesto da poslušate novice, se nalijete s kavo, pregledate telefonske klice, raje začnete dan s predanostjo, prošnjo ali meditacijo.

Uglasitev z ljubeznijo Vesolja zniža raven stresa, obnovi celice in spremeni energijo. Zavestni stik z ljubeznijo prekine vzorec strahu in nas vrne v našo resnično naravo.

»Strah se nikoli ne more naseliti v um, ki se je navezal na ljubezen.«

Vsakokrat, ko usmerite osredotočenje nazaj na ljubezen, opustite občutek ločenosti in se preusmerite. Kadar ste usklajeni z ljubeznijo Vesolja, miru ni mogoče zmotiti. Nobena oseba, situacija ali okoliščina vam ne more vzeti miru. Te zamisli ni ravno lahko sprejeti, ker tako globoko verjamemo v strah in ločenost. Kadar imamo občutek, da nas kdo lahko prizadene, se zaščitimo, ne glede na ceno. Na ravni uma nas nič ne more prizadeti, ker lahko v vsakem trenutku izberemo ljubezen.

Bolj ko si želimo ostati zavezani ljubezni, bolj bomo verjeli vanjo. O tem sem prepričana. Obvezala sem se, da se znebim strahu in se rešim zaznavanja ločenosti. Vsak novi dan mi ponuja velike duhovne naloge, ki me, ko se jih lotim, s prošnjo in predanostjo, pripeljejo bliže k zavedanju. Celo v tem trenutku, ko pišem te besede, ponovno krepim to povezavo. Vsi smo povezani v tem, da imamo enak problem in enako rešitev.

Naša težava je, da zavijemo v strah in mislimo, da smo ločeni, in v tem svetu nismo varni. Pri tem, ko imamo lahko vsi ta problem, imamo vsi tudi enako rešitev. Rešitev leži v odločevalnem delu uma, ki izbira ljubezen. Ni pomembno, kje na svojem duhovnem potovanju ste, če ste na duhovni poti že dolgo ali berete o tem prvič, lahko ta trenutek sprejmete resnico, da ste eno z ljubeznijo Vesolja.

Duhovna pot nas vodi k duhovnim pogledom. Opuščati začnemo zaupanje v svojo prejšnjo zaznavo sveta, da raje vidimo moč kot slabost, raje enost kot ločenost in raje ljubezen kot strah. Bolj ko se nagibate k ljubezni, bolj začenjate videti z duhovnimi očmi, slišati glas ljubezni in živeti bolj veselo in svobodno. Pomeni, da opustite zaznavanje ločenosti in sprejmete, da ste eno z Vesoljem. Z zbiranjem takih trenutkov resnične povezave začenjamo videti svet z očmi ljubezni namesto z očmi strahu.

Tudi kadar nas situacije speljejo stran, imamo moč, da se hitro vrnemo v ljubezen. Zdaj je čas, da povečamo moč resnice in zmanjšamo moč strahu in ločenosti. Torej izberite. Popolnoma se predajte svoji duhovni naravi, svojemu namenu, hrepenenju in globoki povezavi z Vesoljem. Zdaj ste pri svojem urjenju pripravljeni, da sprejmete svojo resnično povezavo. Ti koraki so oblikovani tako, da poglobijo vaše zaupanje, da ste eno z ljubeznijo Vesolja.

  • Prvi korak: Prošnja za resnico.

Prošnja je pot do ljubezni. Deluje kot posrednik med vašimi občutki ločenosti in vašo resnico. Uporabite jo kot nevidnega vodnika, ki vas vodi nazaj do ljubezni.

  • Drugi korak: Meditacija za povezavo z Vesoljem.

Svoje srce lahko odprete ljubezni preko kundalini meditacije. Ta meditacija bo pospešila globoko čustveno in fizično povezavo z Vesoljem.

  • Tretji korak: Resnica je vaše ime.

Po nekaj minutah počitka počasi spustite zavedanje nazaj v telo. Zakrožite z zapestji in gležnji in se počasi usedite. V tem položaju še naprej čutite povezavo z Vesoljem. Ko sedite, globoko vdihnite in glasno recite sat nam. Zaključek vaje s to kundalini mantro vam pomaga, da se identificirate z resnico. Sat pomeni resnico in nam ime. Mantra se prevede kot »Resnica je moje ime«. Gre preprosto za priznanje, da je veličastnost Vesolja vaše pravo bistvo.

Beautiful Girl jumping with balloons on the beach
  • Četrti korak: Hodite po poti ponižnosti.

Da bi se na svoji duhovni poti resnično razvijali, morate sprejeti ponižnost. Vedoč, da ste eno z Vesoljem, pomeni sprejeti, da niste nič bolj posebni ali ločeni od drugih. To je lahko eden od največjih izzivov, ker smo bili vzgojeni, da verjamemo v zgodbe o tem, kdo smo.

Hoja po poti skromnosti ne pomeni, da se odrečete veličini. Dejansko pomeni, da ste sprejeli svojo resnično veličino in moč, ki leži v vaši predanosti, povezanosti z ljubeznijo.

Izkušnja biti človek je del duhovnega potovanja, torej ni potrebno, da hodite skozi življenje v pričakovanju, da boste ves čas živeli v božanski povezavi. Stremite k temu, da povežete veliko trenutkov zavedanja, da se na koncu spomnite, da ste duh ljubezni, ki ima izkušnjo človeka. Povabite zdaj trenutek zavedanja in si dovolite sprejeti svojo veličino.

»Morali bi biti hvaležni za vse neprijetne situacije, kajti brez njih ne bi vedeli, da je v vas nekaj neozdravljenega.«

Vsak dan se potrudite po najboljših močeh, da ostajate v dialogu z Vesoljem.

O avtorici:

S sprejemanjem, predajo in zaobljubo svoji neprestano razvijajoči se duhovni poti je avtorica New York Timesove uspešnice in predavateljica Gabrielle Bernstein pretvorila svoj strah v zaupanje. Njene zgodbe in univerzalne vaje dajejo okvir za odstranjevanje ovir za dostop do tega, po čemer vsak najbolj hrepeni: do srečnosti, varnosti in jasne smeri. Te naloge lahko pomagajo opustiti potrebo po nadzoru tako, da se sprostimo v občutek gotovosti in svobode. Prenehamo loviti življenje in resnično živimo. Zajahajte val svoje energije in resnične moči, da najdete moč, ko ste na dnu, usklajenost in podporo, ko ste izgubljeni, varnost, ko se spopadete z negotovostjo, in veselje v tistem, kar bi sicer morda bila bolečina. Bernsteinova odkriva skrivnosti in je odločena, da sprosti prisotnost vaše moči s tolažečim vedenjem, da vas Vesolje podpira

Več o knjigi Vesolje vas podpira na povezavi: https://www.gnostica.si/zbirke/vesolje-vas-podpira

Druge knjige Gabrielle Bernstein so dostopne na spodnjih povezavah:

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija  – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Foto: pixabay.com

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Objavljeno

on

Avtor:

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Objavljeno

on

Avtor:

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Objavljeno

on

Avtor:

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals