Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Vesolje ste vi!

Objavljeno

V redu

Naša povezava z ljubeznijo je pogosto le šepet sredi glasnega kaosa v našem umu. Strah in ločenost sta vzorca, ki ju je treba prekinjati iz trenutka v trenutek. Ko se resnično odločimo, da spremenimo vzorec s prošnjo in meditacijo, se začnemo bolj opirati na ljubezen kot na strah. Ljubezen postane naša nastavitev, misli lahko preusmerimo in energija se hitro vrne k resnici. Ta knjiga vam je ponudila pot k razbremenitvi neresnic sveta in spominjanju na resnico, ki je ljubezen. Ne obsojajte svoje poti. Ne skušajte biti popolni. Le osredotočite se na odločitev, da se uglasite s frekvenco Vesolja.

Način, da spoznate svojo resnico, je, da dopustite glasu ljubezni odmevati skozi vsako misel, ki jo imate. Tudi kadar skrenete v strah, kaj se bo čez dan zgodilo, zaupajte glasu ljubezni v trenutku, ko priznate, da ste izbrali narobe. Nič več ne dopuščajte beganja strahov svojega uma. Naj ima prednost ljubezen. Pomislite, kako drugačno bi bilo vaše življenje, če bi se čez dan povsem odločali za ljubezen. Predstavljajte si, da vstanete in namesto da poslušate novice, se nalijete s kavo, pregledate telefonske klice, raje začnete dan s predanostjo, prošnjo ali meditacijo.

Uglasitev z ljubeznijo Vesolja zniža raven stresa, obnovi celice in spremeni energijo. Zavestni stik z ljubeznijo prekine vzorec strahu in nas vrne v našo resnično naravo.

»Strah se nikoli ne more naseliti v um, ki se je navezal na ljubezen.«

Vsakokrat, ko usmerite osredotočenje nazaj na ljubezen, opustite občutek ločenosti in se preusmerite. Kadar ste usklajeni z ljubeznijo Vesolja, miru ni mogoče zmotiti. Nobena oseba, situacija ali okoliščina vam ne more vzeti miru. Te zamisli ni ravno lahko sprejeti, ker tako globoko verjamemo v strah in ločenost. Kadar imamo občutek, da nas kdo lahko prizadene, se zaščitimo, ne glede na ceno. Na ravni uma nas nič ne more prizadeti, ker lahko v vsakem trenutku izberemo ljubezen.

Bolj ko si želimo ostati zavezani ljubezni, bolj bomo verjeli vanjo. O tem sem prepričana. Obvezala sem se, da se znebim strahu in se rešim zaznavanja ločenosti. Vsak novi dan mi ponuja velike duhovne naloge, ki me, ko se jih lotim, s prošnjo in predanostjo, pripeljejo bliže k zavedanju. Celo v tem trenutku, ko pišem te besede, ponovno krepim to povezavo. Vsi smo povezani v tem, da imamo enak problem in enako rešitev.

Naša težava je, da zavijemo v strah in mislimo, da smo ločeni, in v tem svetu nismo varni. Pri tem, ko imamo lahko vsi ta problem, imamo vsi tudi enako rešitev. Rešitev leži v odločevalnem delu uma, ki izbira ljubezen. Ni pomembno, kje na svojem duhovnem potovanju ste, če ste na duhovni poti že dolgo ali berete o tem prvič, lahko ta trenutek sprejmete resnico, da ste eno z ljubeznijo Vesolja.

Duhovna pot nas vodi k duhovnim pogledom. Opuščati začnemo zaupanje v svojo prejšnjo zaznavo sveta, da raje vidimo moč kot slabost, raje enost kot ločenost in raje ljubezen kot strah. Bolj ko se nagibate k ljubezni, bolj začenjate videti z duhovnimi očmi, slišati glas ljubezni in živeti bolj veselo in svobodno. Pomeni, da opustite zaznavanje ločenosti in sprejmete, da ste eno z Vesoljem. Z zbiranjem takih trenutkov resnične povezave začenjamo videti svet z očmi ljubezni namesto z očmi strahu.

Tudi kadar nas situacije speljejo stran, imamo moč, da se hitro vrnemo v ljubezen. Zdaj je čas, da povečamo moč resnice in zmanjšamo moč strahu in ločenosti. Torej izberite. Popolnoma se predajte svoji duhovni naravi, svojemu namenu, hrepenenju in globoki povezavi z Vesoljem. Zdaj ste pri svojem urjenju pripravljeni, da sprejmete svojo resnično povezavo. Ti koraki so oblikovani tako, da poglobijo vaše zaupanje, da ste eno z ljubeznijo Vesolja.

  • Prvi korak: Prošnja za resnico.

Prošnja je pot do ljubezni. Deluje kot posrednik med vašimi občutki ločenosti in vašo resnico. Uporabite jo kot nevidnega vodnika, ki vas vodi nazaj do ljubezni.

  • Drugi korak: Meditacija za povezavo z Vesoljem.

Svoje srce lahko odprete ljubezni preko kundalini meditacije. Ta meditacija bo pospešila globoko čustveno in fizično povezavo z Vesoljem.

  • Tretji korak: Resnica je vaše ime.

Po nekaj minutah počitka počasi spustite zavedanje nazaj v telo. Zakrožite z zapestji in gležnji in se počasi usedite. V tem položaju še naprej čutite povezavo z Vesoljem. Ko sedite, globoko vdihnite in glasno recite sat nam. Zaključek vaje s to kundalini mantro vam pomaga, da se identificirate z resnico. Sat pomeni resnico in nam ime. Mantra se prevede kot »Resnica je moje ime«. Gre preprosto za priznanje, da je veličastnost Vesolja vaše pravo bistvo.

Beautiful Girl jumping with balloons on the beach
  • Četrti korak: Hodite po poti ponižnosti.

Da bi se na svoji duhovni poti resnično razvijali, morate sprejeti ponižnost. Vedoč, da ste eno z Vesoljem, pomeni sprejeti, da niste nič bolj posebni ali ločeni od drugih. To je lahko eden od največjih izzivov, ker smo bili vzgojeni, da verjamemo v zgodbe o tem, kdo smo.

Hoja po poti skromnosti ne pomeni, da se odrečete veličini. Dejansko pomeni, da ste sprejeli svojo resnično veličino in moč, ki leži v vaši predanosti, povezanosti z ljubeznijo.

Izkušnja biti človek je del duhovnega potovanja, torej ni potrebno, da hodite skozi življenje v pričakovanju, da boste ves čas živeli v božanski povezavi. Stremite k temu, da povežete veliko trenutkov zavedanja, da se na koncu spomnite, da ste duh ljubezni, ki ima izkušnjo človeka. Povabite zdaj trenutek zavedanja in si dovolite sprejeti svojo veličino.

»Morali bi biti hvaležni za vse neprijetne situacije, kajti brez njih ne bi vedeli, da je v vas nekaj neozdravljenega.«

Vsak dan se potrudite po najboljših močeh, da ostajate v dialogu z Vesoljem.

O avtorici:

S sprejemanjem, predajo in zaobljubo svoji neprestano razvijajoči se duhovni poti je avtorica New York Timesove uspešnice in predavateljica Gabrielle Bernstein pretvorila svoj strah v zaupanje. Njene zgodbe in univerzalne vaje dajejo okvir za odstranjevanje ovir za dostop do tega, po čemer vsak najbolj hrepeni: do srečnosti, varnosti in jasne smeri. Te naloge lahko pomagajo opustiti potrebo po nadzoru tako, da se sprostimo v občutek gotovosti in svobode. Prenehamo loviti življenje in resnično živimo. Zajahajte val svoje energije in resnične moči, da najdete moč, ko ste na dnu, usklajenost in podporo, ko ste izgubljeni, varnost, ko se spopadete z negotovostjo, in veselje v tistem, kar bi sicer morda bila bolečina. Bernsteinova odkriva skrivnosti in je odločena, da sprosti prisotnost vaše moči s tolažečim vedenjem, da vas Vesolje podpira

Več o knjigi Vesolje vas podpira na povezavi: https://www.gnostica.si/zbirke/vesolje-vas-podpira

Druge knjige Gabrielle Bernstein so dostopne na spodnjih povezavah:

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija  – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Foto: pixabay.com

Življenjski Stil

To je astro znak, ki v ljubezni preseneča

Objavljeno

V redu

Avtor

Na prvi pogled deluje hladno, a v resnici je zelo zvest in čustven. Kateri astro znak v ljubezni preseneča? Preberite.

Osebe, ki so rojene v nebesnem znamenju device, vas bodo v ljubezni pozitivno presenetile. Če je vaš partner ali partnerica rojena v tem astro znaku, potem najbrž že veste, da so zelo čustveni in zvesti, a na prvi pogled nikakor ne delujejo tako.

Ker so rojeni perfekcionisti, gredo marsikomu na živce. Vedeti pa morate tudi, da so zelo inteligentni.

Pogosto živijo v svojem svetu, a so kljub temu zelo zanimivi in pogovor z njim vas bo navdušil. Imajo svoj pogled na življenje in najbrž vam bodo pokazali svoj in drugačen pogled na mnoge stvari.

Če se boste v devico zaljubili, pa vedite, da je brezbrižnost, ki jo na prvi vtis oddaja, le dobra krinka. Znajo ljubiti in želijo biti ljubljeni!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Črn dim se vali, evo tradicionalno kurjenje, kaj folku ni jasno?

Objavljeno

V redu

Avtor

Živim v soseski hiš in očitno se vse prenaša iz roda v rod. Tako kot je večino hiš že zasedla mlajša generacija, sinovi ali hčere tistih, ki so jih gradili, tako tudi kurijo. Halo, na tistem metru trave, ki so jo pustili, ostalo so namreč prilagodili parkiranju velikih, ogromnih avtomobilov, nek se vidi raskoš.

Njihovi starši so sicer lahko zakurili malo večji ogenj, ker je bilo več prostora, ampak ta manjši je očitno bolj intenziven, ker se zdaj nabere več svinjarije. Kurijo vse, smeti, gume, cunje, vse, ker je verjetno predrag bencin, da bi odpeljali smeti na deponijo, smeti na smetišče, kaj tukaj ni jasno.

Ampak, dejmo zakurt, z masko jasno, letos jih imajo vsaj pri roki. Kako se ta smrdljivi, črn dim vali meni po sveže opranem perilu pa naprej v hišo, jih itak ne briga.

Tradicionalni črni dim na prvi dovolj topel, sončen dan, ko gre sveže perilo na štrik in so okna lahko končno na stežaj odprta. A luftat moramo, zaradi svežega lufta samega in še korone. Ha ha ha, nekdo je pa za hece. A naj pokličem okoljevarstvenike, policijo, koga? Ker to bo zdaj trajalo. Mogoče cigane, bodo prej odnesli torej zrihtali stvar, saj je sigurno kaj uporabnega. Uf.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Res je, vsako leto isto. Opažam tudi sama. Mi ni jasno kje imajo sploh skladiščeno vso to zalogo smeti in kako sploh lahko tako zelo onesnažujejo okolje.  Pri kurjenju česarkoli predstavlja glavni problem nevarnost požara. V zrak pa se sproščajo tudi toksični in karcinogeni dimi in saje.  V nekaterih občinah prepoved kurjenja določajo občinski predpisi, kot so npr. odloki o javnem redu in miru ali odloki o ravnanju z odpadki, ki konkretno za posamezna specifična področja določajo prepovedi in omejitve kurjenja v naravnem in bivalnem okolju. Pokličite na vašo občino in vprašajte za nasvet.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Botoks je učinkovita metoda pomlajevanja

Objavljeno

V redu

Avtor

Razmišljate o botoksu, pa bi radi vedeli več? Preberite nekaj dejstev.

Uporaba botoksa v namen pomlajevanja obraza je vse bolj razširjena tudi v Sloveniji. Vse več žensk, pa tudi moških, se odloča za to tehniko pomlajevanja obraza.

Kaj je botoks?

Botulin je eden najbolj smrtonosnih naravnih strupov ter najbolj toksična beljakovina sploh. V zelo majhnih odmerkih se uporablja kot mišični relaksant za blažitev bolečih mišičnih krčev ter v kozmetične namene (znan pod imenom botoks).

»Dobra stran botoksa je, da lahko z njegovo uporabo prekinemo kadarkoli. Res pa je, da se naša koža tudi med tretmaji z botoksom stara in če se bomo po desetih letih odločili, da botoksa ne želimo več, bo koža postarana,« je pojasnil lepotni strokovnjak dr. Andrej Testen.

Ko se boste odločili za pomlajevanje obraza z botoksom, morate vedeti, da je učinek viden šele sedem do 10 dni po posegu, terapijo pa je potrebno ponavljati na približno pol leta.

Ker je botoks v tekoči obliki, se ga v mišico vbrizga z iglo.

»Navadno se za to uporabi najtanjše možne iglice, tako da postopek ni pretirano boleč. Večinoma traja nekaj minut, tako da nekatere stranke na tretma, skočijo med malico,« je pojasnil dr.Testen.

Botoks – prej in potem (foto: Shutterstock)

Še več zanimivih informacij boste našli tukaj.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO