Connect with us

Zanimivosti

Glasbeni svet žaluje: Poslovila se je glasbena legenda, ki smo jo poznali vsi in še danes prepevamo njegove pesmi

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

Glasbeni svet je zavit v črnino, poslovila se je še ena velika ikona glasbe. Poznali smo ga vsi …

Kot poročajo številni tuji in domači mediji, se je v 74. letu starosti poslovil klaviaturist znane skupine Bijelo Dugme, Vlado Pravdić. Kot pišejo mediji, je umrl na predvečer svojega 74. rojstnega dne.

Žalostno novico o smrti glasbenika je za javnost potrdil njegov prijatelj, ki je med drugim zapisal tudi, da bi moral glasbenik jutri praznovati svoj rojstni dan. Kot poročajo mediji, je bil Pravdić že dlje časa hudo bolan.

Glasbenik je sicer leta 1987 zapustil skupino Bijelo dugme, a je kljub temu še vedno ob posebnih priložnostih zanje zaigral.

»Njegov prvi resnejši glasbeni angažma je bil pri Ambasadorjih, s katerimi je igral sedem mesecev. Skupini Index se je pridružil spomladi 1971, ko je zamenjal Ranka Rihtmana, ki je skupino zapustil. Pravdić je bil v postavi Indexov do leta 1973, ko je prestopil k skupini Jutro, kot se je takrat imenovala bodoča skupina Bijelo Dugme, z njimi pa je zaigral tudi na prvih dveh albumih piše portal 24ur.com.

Pravdić je dolga leta živel v Ameriki, zadnja leta svojega življenja pa je preživel v Splitu.

Foto: pexels.com

<div id="midasWidget__r92"></div>

Zanimivosti

Presenečenje: To sedaj počne znani slovenski televizijski obraz

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Mnogi so bili presenečeni nad objavo tega znanega televizijskega obraza …

Zagotovo se še spomnite Matevža Gortnarja, ki je vstopil v eksperiment Poroka na prvi pogled.

Najprej so ga strokovnjaki združili skupaj z Mašo, nato pa sta eksperiment nadaljevala z Meri, vsi pa so se razšli v prijateljskem odnosu.

Matevž, ki je domač s kamero, pa je ponovno presenetil. Sodeluje namreč pri projektu sina igralca Sebastiana Cavazze, glasbenika in umetnika Marka Jakoba Cavazze.»Ljubljana podtalno, školjka pa pod mano.
Na setu za spot – @youngpreseren – LJUBLJANA PODTALNO

x,« je Matevž zapisal poleg fotografije, ki jo je dodal na družbeno omrežje in mnoge z njo navdušil.

Foto: Facebook

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Zanimivosti

Filmski svet žaluje: Po hudi bolezni se je poslovil še en velik zvezdnik, ki smo ga poznali vsi

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Mnogo prezgodaj je umrl zelo znani in priljubljeni zvezdnik, ki smo ga vsi poznali po teh vlogah …

Po hudi bolezni se je v starosti 49 let poslovil znani filmski zvezdnik Kenneth Mitchell, ki je bil mnogim najbolj poznan po svojih vlogah v filmih Zvezdne steze in Stotnica Marvel. »S težkimi srci sporočamo, da je umrl Kenneth Alexander Mitchell, ljubljeni oče, mož, brat, stric, sin in dragi prijatelj,« je preko družbenih omrežij sporočila njegova družina.

“Ken je bil splošno znan kot igralec v številnih filmih in televizijskih oddajah. Upodobil je olimpijskega junaka, preživelega v apokalipsi, astronavta, očeta superjunaka in štiri edinstvene Star Trekkerje. Bil je izjemno predan temu, da je bil pozitivna in igriva sila v življenju svojih otrok,« so med drugim zapisali.

Igralec je za seboj pustil ženo Susan in dva otroka, Lilah in Kalluma. Umrl je po večletnem boju z amiotrofično lateralno sklerozo, težko boleznijo, ki prizadene živčne celice v možganih in hrbtenjači. Diagnosticirali so mu jo leta 2018. Leto dni pozneje je začel uporabljati invalidski voziček, kmalu po tem pa javnosti odkril svoje zdravstvene težave, poroča portal 24ur.com.

Foto: pexels.com

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Zanimivosti

Znana slovenska voditeljica končno pokazala svojega srčnega izbranca

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Znana slovenska voditeljica je s takšno objavo navdušila mnoge …

Znana slovenska radijska voditeljica Anja Ramšak, ki je pred kratkim javno priznala, da je zaročena, je s svojimi spletnimi sledilci delila fotografijo, na kateri je s svojim srčnim izbrancem.

Najprej je v Instagram zgodbi delila posnetek, s katerim je svojim spletnim prijateljem zaupala, da je lepo biti doma. V drugi zgodbi pa je pokazala svojega srčnega izbranca, dodala pa je tudi: »Kremžarjev vrh, 1164 mnv,« s čimer je najbrž želela povedati, da sta se potepala po tamkajšnjih gričih.

Foto: Facebook

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals