Domov Glasba Priljubljeni hrvaški pevec s slovenskim avtorjem zmaguje in premika meje

Priljubljeni hrvaški pevec s slovenskim avtorjem zmaguje in premika meje

Po zmagi na festivalu Melodije Istre in Kvarnerja, Tedi Grubica komaj čaka Zagrebški festival.

Tedi Grubica, nadarjeni hrvaški pevec, se je po treh uradnih singlih znašel na poti o kateri je še nedolgo tega sanjal.

Po zmagi na festivalu MIK s pesmijo Fala ti ča si blizu, avtorjev Gorana Šarca, Roberta Pilepića in Aleksandra Valenčića, Tedi komaj čaka nastop na 68. Zagrebškem festivalu, tudi tokrat s pesmijo slovenskega avtorja Gorana Šarca z naslovom »Ne vjerujem da postojiš«.

Za novo pesem je že posnel videospot v režiji Igorja Burlovića in produkciji MedVida. Tedi, ki ima sicer izkušnje kot snemalec je dokazal, da se pred kamerami odlično znajde in o spotu povedal: “Video prikazuje stanje sna v katerem prisegamo na srečo in ljubezen, kako v sanjah hrepenimo po tem. V času,  ko v svetu vladala tišina in tragedija, si želim, da ljudje ne bi izgubljali upanja in bi uživali v ljubezni in glasbi, ker nas to dela,  kar smo. Sočustvujem z družinami, ki jih je prizadel nedavni potres ali so izgubili najdražje v upanju, da se bo v bližnji prihodnosti vse vrnila v prvotno stanje.”

Tedi verjame v usodo, saj se mu ja začetek uspešne glasbene poti zgodil povsem po naključju. S prepevanjem pesmi velikega Tošeta Proeskega. Na YouTubu ga je opazil makedonski glasbenik in producent Grigor Koprov, ki mu je navdušen in očaran takoj ponudil sodelovanje in z njim posnel dva zelo opazna singla  Suvenir in Još si u krvi.

Skladatelj Goran Šarac je lani poleti na Tedija naletel na koncertu »Oliverjeva noč« v Puli in se z njim takoj dogovoril za sodelovanje in tudi zmagal na festivalu MIK. S tako ekipo kot jo ima Tedi zdaj ob sebi premika meje in računa na zmage še naprej. S skladbami kot je »Ne vjerujem, da postojiš« bo verjetno osvojil marsikatero srce.

Foto: Igor Burlović/ MedVid produkcija