Domov Življenjski Stil Šipek vas napolni s spolno energijo!

Šipek vas napolni s spolno energijo!

Morda imate v spominu, da je šipek odličen v boju s prehladi, a dragi bralci, ta sadež bogov, kot so ga nekdaj poimenovali Grki, vas lahko pripravi še na marsikaj drugega. Ste vedeli, da povečuje spolno slo in potenco?

Šipkovi plodovi se ponašajo s pravim bogastvom vitaminov, raznolikih hranil ter visoko aktivnih bioloških snovi, zato ni prav nič nenavadno, da so ti mali rdeči plodovi tako cenjeni v domači lekarni. Da je šipkov čaj sila koristen v času prehladnih obolenj, zagotovo veste, nekoliko manj pa je znano, da učinkovine v plodovih pospešujejo delovanje žlez in s tem pretok hormonov v telesu.

Šipek vsebuje številne vitamine. (foto: freepik.com)

V kolikor bi radi prebudili življenjsko energijo, si pripravite napitek iz šipkovih plodov. Šipek namreč spodbuja delovanje žlez, ki izločajo hormone, od hipofize prek ščitnice do nadledvične žleze. Poleg tega si lahko z njim na povsem naraven način popestrite spolno življenje, saj učinkovine v plodovih povečujejo spolno poželenje in potenco.

Priprava čaja: Dve jedilni žlici posušenih šipkovih plodov prelijte s četrt litra hladne vode, nato vse skupaj zavrite, počasi kuhajte še pet minut in na koncu precedite.

Opozorilo: Če nameravate zaužiti šipkove plodove, obvezno odstranite koščice! Slednje namreč vsebujejo čreslovine, ki vam lahko povzročijo prebavne težave.

Foto: pexels.com