Domov Zanimivosti Princ William zaradi posebnih razlogov dovolil pristanek v palači Kensington

Princ William zaradi posebnih razlogov dovolil pristanek v palači Kensington

Cambridge vojvoda je dovolil, da so reševalci lahko pristali na polju Perks poleg palače Kensington, da bi se med pandemijo koronavirusa napolnili z gorivom. Polje Perks pogosto uporabljajo prebivalci palače, kot pristajalno mesto za helikopterje.

Dogovor, ki ga je meseca marca sklenil princ William in nekdanji pilot in pokrovitelj Londonske ustanove Air Ambulance, naj bi helikopterjem, nudil najbližje bencinske črpalke v Watfordu.

Apartma 1A v palači Kensington je uradna rezidenca vojvode in vojvodinje Cambridge v Londonu. Vendar je par med zaprtjem ostal v svojem domu Norfolk v Notes Hallu. V izjavi o svojem novem pokroviteljstvu je palača Kensington dejala: “Njegovo kraljevo visočanstvo je že od začetka videlo vpliv, ki ga imajo ti prvi odzivniki ter korona virus na življenje hudo poškodovanih bolnikov. Pomagajte tistim, ki nujno potrebujejo pomoč, in podprite pomembno delo dobrodelnih organizacij”.

Prejšnje leto je William obiskal bolnišnico Royal London Hospital, kjer je pilotiral helikopter londonske letalske ambulante. Takrat je izvedel tudi več o izzivih dela kot delavec prve pomoči v prestolnici. Kampanja za 30. obletnico LAAC je bila ena od osmih dobrodelnih organizacij, ki so jo avgusta 2019 predstavljali na jadralski regati King’s Cup na otoku Wight, v kateri sta sodelovala vojvoda in vojvodinja Cambridge.

William in Kate ključnim delavcem pomagata v času korona virusa s projektom , ki zagotavlja 24/7 podporo duševnemu zdravju.

Foto: Gety Images