Domov Zabava Delovna akcija: Ko boste prebrali, kakšne tragedije je preživela ta družina, boste...

Delovna akcija: Ko boste prebrali, kakšne tragedije je preživela ta družina, boste jokali

Zakonca bosta spregovorila o hudi žalosti …

Tokrat bo voditeljica dobrodelne oddaje Delovna akcija, Ana Praznik, obiskala štiričlansko družino, ki pa je v življenju doživela ogromno gorja. Prvi se bo predstavil Dejan Perko. »Ne znam opisati, kako je živeti v moji koži,« bo dejal 50-lernik, nato pa razkril, kako se je njegovo življenje spremenilo čez noč. Odraščal je v situirani družino, nato je oče zbolel za rakom, svojo mati pa je našel umorjeno.

»Če ne bi imel sedanje žene, ne bi prestal tega,« bo s solzami v očeh razkril.

Dejanu so umorili mamo.

Njegova žena Jenebeth je prišla iz Filipinov, spoznala je Dejana. »Dejan je zelo dober človek, ima veliko srce,« bo povedala, razkrila pa tudi, kako hude preizkušnje so za njo.

Ko je prišla s Filipinov, se je zaposlila pri svoji sestri, ni pa vedela, da jo je ta čez čas odjavila. Zaradi nelegalnega bivanja v Sloveniji so jo deportirali, bila je zaprta v Nemčiji. V tem času pa ji je umrla mati. »Ko sem bila v zaporu, nisem vedela, da je umrla,« bo v joku povedala. A to ni bila edina tragedija, ki jo je doletela.

Dejan in Jenebeth imata dva sinova.

Ko sta se kasneje Dejan in Jenebeth poročila, je zanosila, a žal, le nekaj tednov pred porodom je njuna prvorojenka umrla. V porodnišnici jima je zdravnik povedal, da je deklica umrla zaradi ovite popkovnice okrog vratu. »To se sploh ne da opisati, kakšni občutki so to bili,« bo povedal Dejan.

»Ko se je situacija malo polegla, me je pa izdalo telo,« bo povedal Dejan, ki je zbolel še za rakom.

Kljub tragedijam, ki sta jih preživela, se oba trudita ohranjati ljubečo družino.

Jim bo Ana s svojimi pridnimi delavci prenovila stanovanje?

Ljubeča družina

Foto: Voyo