Domov Glasba Imset predstavljajo LAJF!

Imset predstavljajo LAJF!

Po skladbah Upornika z razlogom in Femme Fatale, s katerima so fantje nakazali, da bodo zajadrali v nekoliko drugačne, bolj sveže, glasbene vode, nam Imset predstavljajo Lajf.

O bistvu Lajfa so prespektivni glasbeniki, ki jih poleg glasbe veže predvsem prijateljstvo, povedali: “Lajf se skriva v majhnih stvareh in spominih, ki jih deliš s svojimi najbližjimi. Ko deliš občutke z drugimi, začutiš energijo, ki te pelje skozi sleherni izziv v življenju. Takrat življenje postane neprecenljivo“.

Snemanje videa je bila za Imset predvsem zabavna izkušnja, ali kot z nasmehi na obrazih povedo sami: “Plan je bil posneti cel videospot v enem dnevu. V Koper smo prišli ob 20. uri zvečer, spat smo šli ob 2h, vstali ob 4h zjutraj, da smo lovili sončni vzhod, torej smo spali samo dve uri … Vse super fino fajn, ampak ker nam je za zadnjo večerno sceno vreme pokvarilo ta plan in nam zalilo prizorišče, smo mi zalili zmago po celem dnevu v enem izmed študentskih domov v Kopru in potem nam najbrž ni treba razlagati, kako nismo šli spat do 5h zjutraj, ker pač pri koprskih študentkah ne greš spat. Ne moreš. Ne pustijo te. In pač rade volje nismo šli spat“.

Seveda pa pri ustvarjanju videa nikakor ne gre brez nepričakovanih zapletov, ki pa jih Imset vedno pretvorijo v zabavne izzive: “Ena zanimivost je, da imel Jaka Ažman v sceni, kjer vozi barkico, kar velik problem, ker pač še v ‘lajfu’ ni vozil česa takega in je bil tako živčen, da se ni znal z barko parkirat ob pomol … Zato se je cel čas vozil na pol okoli, da smo približno posneli, kar smo hoteli. Vmes je ob vsej živčnosti še trnek z laksom ribiške palce zapletel v motor te barke, tako da, ne samo, da je z..bal ribiško palico, tudi motor smo morali reševat”, pove Jaka Peterka in zaključi s šaljivim naukom zgodbe: “Na koncu smo ugotovili, da je kljub temu, da ima Ažo rad morje in barke, bolje, da do nadaljnjega ostane na kopnem. Pač basisti“.

Foto: Matic Gabriel