Kontaktirajte nas

Glasba

Boštjan Velkavrh: »Svoboda je zame najvišja vrednota ali pa si deli najvišjo stopničko z ljubeznijo.« INTERVJU

Objavljeno

V redu

Mariborčan na obali, ljubezen, glasba, strast, vse to je povezano v življenju glasbenika, pesnika, izvajalca Boštjana Velkavrha. Nekdaj Lačni Franz, zdaj samostojna vendar ves čas obkrožen z ustvarjalnimi ljudmi, ljudmi, ki glasbo živijo.

Prva misel pri primerjavi glasbenika Štajerca ali glasbenika Primorca?

V šali bi rekel, pivo ali malvazija…. J Drugače pa seveda smo zelo podobni in hkrati tudi različni, po drugi strani pa zopet glasba ne pozna meja…morda pa mi je bolj všeč življenje na obali, a kar se ustvarjanja tiče se mi zdi da smo Štajerci, boljši, bolj naravni in organski. Jaz imam srečo ker sem oboje Štajerc in Primorc v enem. J

Glasbenik v srcu, duši in glavi. Lahko naštejete najpomembnejše mejnike v vašem glasbenem življenju?

Seveda  glasbenik si lahko le cel tako v duši, kot v srcu in glavi….to ni poklic za katerega se šolaš, to je poklic za katerega si poklican, ter ga čutiš in živiš.

Mejnikov je kar nekaj, začetki segajo v osnovno šolo, ko smo ustanovili prvi band, nato nabiranje izkušenj pri manj znanih in srednje znanih bandih, organizacija koncertov, ki me je pripeljala do nastopa s skupino Psiho Modo Pop, le ta pa v eno največjih skupin bivše Jugoslavije Lačni Franz, tam sem se naučil rocka and rolla….. Fantom iz LF, kot  tudi Zoranu na nek način bom zato večno hvaležen. To je velika čast in odgovornost, ki se je zavedam šele zadnja leta.

Leta 2019 ste kot Boštjan Velkavrh  izdali prvi album Potovanje.  Avtorsko vaš album, aranžmaje pa je podpisal Jadran Ogrin, takrat set omenjeni album predstavili na več koncertih od Maribora do Obale. Zdaj ste odpotovali nazaj v rodni Maribor in tam ustvarjate naprej. Kaj lahko pričakujemo, bo kakšen odtenek drugačna glasbena zgodba?

Res je. Potovanje sva ustvarila z Jadranom. A moje mnenje je, da mora človek, napredovati, rasti in se razvijati, to pa je možno le, če se premakne, tako fizično, kot v glavi. Maribor, je bil logična izbira, saj je to moje rodno mesto, iz Maribora je tudi moj band, skupina dobrih ljudi in prijateljev. Rečemo ji BV ACOUSTIC ORCHESTRA, zelo srečen sem, da jih imam, Pa tudi Danilo Ženko iz studia Bejsmen, kjer ustvarjamo novi album je prijatelj, glasbenik, producent, ter predvsem človek z mega srcem in posluhom za glasbo, kot tudi za ljudi. Seveda bo zato moj novi album drugačen, bolj moj, bolj bandovski in predvsem bolj organski.

  “Glasbenik si lahko le cel tako v duši, kot v srcu in glavi….to ni poklic za katerega se šolaš, to je poklic za katerega si poklican, ter ga čutiš in živiš.”

»Pesem svobodnega sveta« je pomenljivi naslov vašega novega singla. Kaj je za vas svoboda?

Svoboda je zame najvišja vrednota, ali pa si deli najvišjo stopničko z ljubeznijo.

Drugače pa se mi zdi svoboda predvsem razmišljanje s svojo glavo, sprejemanje in pa to, da počnemo kar nam paše dokler s tem ne škodujemo nikomur.

Karantena je zagotovo vplivala na vas tudi ustvarjalno?  To, da je bilo za glasbenike posebej težko in je še, tako ali tako vemo.

Seveda. Zelo težko je bilo in v resnici je še, saj koncertov tistih pravih še zmeraj ni,  a ostanimo pozitivni,  saj se nekaj kljub vsemu odpira in premika na bolje. Sam sem se pač bolj posvetil osnovnemu poslanstvu, ustvarjanju pesmi, tako so nastale recimo pesem o nas, dobrih ljudeh, Virus na duši, I collori del amore, pa tudi Pesem svobodnega sveta, ki bo med drugimi novimi, ki nastajajo tudi našla mesto na drugem albumu, ki izide predvidoma septembra letošnjega leta.

Se vam morda obeta kakšen koncert? Se spominjate kdaj ste imeli zadnjega?

Zadnjega smo imeli 13. februarja letos, live stream v Kulturnem domu izola, poseben občutek. Zdaj se nam obeta, kar nekaj koncertov, ki pa jih ne moremo potrditi zaradi nejasne Covid situacije.

Z veseljem in ponosom pa vas Boštjan Velkavrh in BV Acoustic orchestra vabimo na pravi koncert v živo, ki se bo zgodil v soboto 26. 06. 2021 ob 20:00 na Jurčkovem odru, na festivalu Lent v Mariboru.

Imejte se radi, bodite srečni in svobodni.

Foto: BV Press

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Ameriški glasbenik J’Maurice nam predstavlja svoj udarni single “Facetime”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo J’Mauricea mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

J’Maurice je hitro rastoči umetnik hip hopa in rapa, ki prihaja iz vsem poznanega Dallasa v ZDA. Za svoj uspeh se lahko zahvali energiji in strasti do glasbe, ki jga poganja, in je na življenjski poti, da postane največji zabavljač in navdihovalec vseh časov.

Ker je bil žrtev in zmagovalec nekaterih neugodnih življenjskih situacij, katerim je botrovala ločitev njegovih staršev, se je naučil svoje težave uporabiti kot odskočno desko za svojo glasbeno pot. Ker je kot mladostnik doživljal burno življenje, zaradi katerega se je odvrnil od vrstnikov in staršev, se je naučil biti močan, ko se je dvignil nad vse okoliščine in odkril svoj pravi talent za rapanje.

J’Maurice je glasbo izbral kot platformo za izražanje, saj ga to področje v življenju najbolj navdihuje. Želi ustvarjati navdihujočo glasbo, ki bo bogata z besedili, zelo razumljiva in resnično ganljiva za poslušalce. “V življenju vsakega človeka so ljubezen, sovraštvo in bolečina. Ustvarjanje glasbe je moj način, kako se s tem spoprijeti, iz tega zrasti in iti naprej,” pravi J’Maurice. S tem strateškim pristopom želi s svojimi pesmimi pomagati drugim pri zdravljenju, sreči in veselju.

Njegova ljubezen do glasbe izvira tudi iz motivacije, ki jo dobi ob poslušanju glasbe old skool hip hopa in R&B veteranov in uglednih vzornikov v glasbeni in zabavni industriji. J’Maurice je znan po strastnem načinu, s katerim izpopolnjuje svoje brezhibne melodije, ki ustvarjajo nepozabne, srčne ritme s citatnimi besedili. Kadarkoli se znajde v središču odra, njegov talent nima meja.


Nadarjeni in energični raper, ki ga najbolje opisujejo njegovi zasvojljivi refreni, nikoli ne preneha navduševati občinstva in sveta okoli sebe, kadar koli izda novo uspešnico.

J’Mauricea boste našli tudi tukaj.

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals