Connect with us

Glasba

Darja Gajšek je osvojila hrvaško glasbeno sceno in prejela, kar 2 nagradi

Objavljeno

on

Darja Gajšek je blestela na glasbenem festivalu pri sosedih. Na glasbenem festivalu MIK je dobila, kar 2 nagradi. Nagradilo jo je občinstvo, kar je res velika stvar, saj imajo sosedje izjemno glasbeno sceno in redko nagradijo tujce.

A tokrat je Darja Gajšek s pesmijo Nevestica Istarska osvojila vse. Seveda tudi s svojim nastopom, interpretacijo in pojavo. Za pesmijo stoji preverjeni avtorski trio Goran Šarac, Robert Pilepić, Aleksandar Valenčić, ki je več kot očitno Darji pisan na kožo oziroma glas.

Darja se je iskreno zahvalila svoji publiki in Goranu Šarcu, ki ves čas stoji za njo in ji pomaga uresničevati glasbene sanje. Napisala je:

Hvaležna Moj prvi festival je za mano.
Po velikem finalu v Crikvenici, seštevku glasovanja vseh treh večerov in spletnega glasovanja, sem dobila skupno 2. nagrado publike in nagrado za najboljšo debitantko.
Goran Šarac brez tebe to ne bi bilo mogoče. Hvala ti.”

Odzivi so nori, ljudje so navdušeni, njihovim čestitkam se pridružujejo tudi glasbeni kolegi.

Max je zapisal: Lahko rečem samo wow . Iskrene čestitke tebi in ekipi, ki je ustvarila pesem. Vse dobro še naprej.

Darka je dodala: Darja iskrene čestitke, bila si super Uživali smo, ko smo te gledali v finalu v Crikvenici.

Ivica je čestitala od srca: Darja vsem čestitke, vam pa za zelo lepo zapeto pesem, čudovito besedilo in glasba.

https://fb.watch/7RqURMc56s/

Foto: Facebook

Glasba

Novi zvoki BQL: ‘Zate Vse’ razkriva svežo poglavje v njihovi ustvarjalni poti!

Objavljeno

on

Avtor:


BQL Rok & Budale so nazaj z novo glasbeno avanturo. Zasedba se je preoblikovala, zdaj s Rokom v vlogi karizmatičnega frontmana in Anejem kot kreativnim ustvarjalcem. Skupaj predstavljata svež pristop k ustvarjanju glasbe pod okriljem BQL.

Rok Piletič, prevzemajoč vloge tekstopisca in frontmana, odkriva čarovnijo ustvarjanja besedil in glasbe. Pesem “Zate vse” predstavlja posebno poglavje, saj označuje nov korak v zvočni evoluciji BQL. Rok je pripravljen prevzeti vodstvo na odru, medtem ko ostaja Anej nepogrešljiv del ustvarjalnega dueta BQL.

Videospot za pesem prinaša posebno presenečenje – originalni DeLorean iz filma “Back to the Future” dodaja čaroben in nostalgičen pridih. NEO VISUALS, odgovorni za vizualno podobo BQL uspešnic, tudi tokrat ustvarja prepoznavno podobo za “Zate vse“.

Foto: NeoVisuals

Continue Reading

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

on

Avtor:

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

on

Avtor:

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals