Kontaktirajte nas

Glasba

Darja Gajšek: “Od sreče sem jokala …” INTERVJU

Objavljeno

V redu

»To, da naš pevec dobi nagrado na pomembnem hrvaškem festivalu, se ni zgodilo že dolgo, vse od časov skupine Pepel in kri.«

Glasbeni festival Melodije Istre i Kvarnera ima dolgo tradicijo, na Hrvaškem ga prirejajo že od leta 1964. Med dobitniki nagrad v zgodovini so med drugim Arsen Dedić, Radojka Šverko, Alen Vitasović, Mladen Grdović, Tedi Grubica in na ta seznam se je letos uvrstila tudi naša pevka Darja Gajšek, ki je blestela na tem glasbenem festivalu pri sosedih in prejela, kar dve nagradi.

Nagradilo jo je občinstvo z drugim mestom, dobila pa je tudi nagrado za naj debitanta.

Ponosni smo na Darjo Gajšek.

Darja Gajšek pravi, da tudi tega ne bi bilo brez avtorja in njenega mentorja Gorana Šarca, zato sta se združila tudi za ta intervju.

To je, kar velika stvar. Prvič na festivalu pri sosedih pa 2 nagradi. Kaj je bila prva misel ob razglasitvi?

Darja Gajšek: Že sam nastop, ko sem prvič v solo karieri stala na festivalskem odru, je bil zame velika odgovornost. Podala sem se v to z veliko mero poguma saj sem prepevala v Istrskem narečju jezika, ki ga ne obvladam najbolje. Zapela sem v treh različnih krajih, Opatiji, Reki in Crikvenici in vsakokratni odziv gledalcev me je spodbujal v upanju, da sem lahko nagrajena. Ko sem čakala na razglasitev me je organizator poklical naj se pripravim na izhod na oder kjer bom dobila Nagrado za najboljšega debitanta. In pomislila sem, super, to je to. Nakar mi je rekel naj ostanem v bližini, ker sem dobila še eno nagrado. In sekunde so se pretvorile v minute. Ko pa sem izvedela, da sem v skupnem seštevku osvojila drugo nagrado publike so v meni zavrela čustva. Od sreče sem jokala…

Vi ste avtor in tudi Darjin mentor. Prvič je nastopila na festivalu. Vi ste sigurno dihali z njo, kaj pa vaši občutki po nastopih in osvojenih nagradah?

Goran Šarac: Pred razglasitvijo je bilo kar stresno, saj je Darja prvič nastopala na festivalu v tuji državi, pela v tujem jeziku in imela kar močno konkurenco domačih zvezdnikov. Izjemen odziv občinstva, ki je zaradi mediteranskega okolja tudi bolj odzivno, nam je dal slutiti, da je Darja dobro oddelala nastop, da je pesem všečna. Druga nagrada občinstva pa je vsekakor nekaj,  kar smo lahko le upali in si potihem želeli. 

S pesmijo Nevestica Istarska ste osvojili publiko. Seveda tudi s svojim nastopom, interpretacijo in pojavo. Za pesmijo stoji preverjeni avtorski  trio Goran Šarac, Robert Pilepić, Aleksandar Valenčić, ki vam je več kot očitno pisan na kožo?

Darja Gajšek: Gre za ljudi katere ni potrebno posebej predstavljati. Maestro Šarac je človek, ki ima glasbo v malem prstu in kjerkoli se pojavi pozna ogromno ljudi. Zame je zbral tim najboljših sodelavcev, Robert je pisal za vse velike hrvaške zvezdnike, Aleksandar Valenčič pa je šestkratni udeleženec Eurosonga ter vodja veliko orkestrov. 

Za pesmijo stojite vi s kolegoma Robertom Pilepićem in Aleksandrom Valenčićem, seveda je nagrada tudi vaša. Kakšen občutek je biti nagrajen pri sosedih, sploh, ker imajo tako močno glasbeno sceno? 

Goran Šarac: Res je, hrvaška glasba ima v Sloveniji veliko poslušalcev med katerimi velja mnenje, da so naši pevci manj zmožni v izvedbi emotivnih pesmi, kar v glavnem drži. Darja Gajšek pa nosi tisto dodano vrednost, ki so jo pa hrvaški poslušalci prepoznali kot kvalitetno izvedbo,  kar je neke vrste paradoks. Jaz sem sicer lansko leto zmagal na festivalu, a z domačim pevcem, Tedijem Grubico. Je pa drugo mesto z Darjo toliko slajše, ker gre za slovenskega pevca. To da naš pevec dobi nagrado na pomembnem hrvaškem festivalu se ni zgodilo že dolgo, vse od časov skupine Pepel in kri.

Nagrado za naj debitanta, ki jo je tudi prejela Darja, podeljuje tamkajšnji radio. To verjetno pomeni, da se bo Nevestica Istarska vrtela v radijskem etru na Hrvaškem?

Goran Šarac: Že na dan festivala je bila na nekaterih radijih hit dneva in predvajala se je po petkrat na dan. Škoda, da naše radijske postaje, ki vrtijo takšno glasbo ne želijo zavrteti pesmi Nevestica Istrska. A to zakaj smo tako neprijazni do domačih pevcev je lahko tema nekega drugega razgovora, ker je danes dan, ko se veselimo nagrade.

Glasba in televizija, to ste vi. Kakšni so načrti, kje vas bodo spremljali vaši oboževalci?

Darja Gajšek: Sezona oddaj Poletni pozdrav se izteka, a nove plane bodo sporočili uradno s strani RTV SLO. Časa za glasbo bo dovolj pa tudi za izdajo dolgo pričakovane  CD plošče.

Darja Gajšek in Goran Šarac

Foto: osebni arhiv

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Ameriški glasbenik J’Maurice nam predstavlja svoj udarni single “Facetime”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo J’Mauricea mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

J’Maurice je hitro rastoči umetnik hip hopa in rapa, ki prihaja iz vsem poznanega Dallasa v ZDA. Za svoj uspeh se lahko zahvali energiji in strasti do glasbe, ki jga poganja, in je na življenjski poti, da postane največji zabavljač in navdihovalec vseh časov.

Ker je bil žrtev in zmagovalec nekaterih neugodnih življenjskih situacij, katerim je botrovala ločitev njegovih staršev, se je naučil svoje težave uporabiti kot odskočno desko za svojo glasbeno pot. Ker je kot mladostnik doživljal burno življenje, zaradi katerega se je odvrnil od vrstnikov in staršev, se je naučil biti močan, ko se je dvignil nad vse okoliščine in odkril svoj pravi talent za rapanje.

J’Maurice je glasbo izbral kot platformo za izražanje, saj ga to področje v življenju najbolj navdihuje. Želi ustvarjati navdihujočo glasbo, ki bo bogata z besedili, zelo razumljiva in resnično ganljiva za poslušalce. “V življenju vsakega človeka so ljubezen, sovraštvo in bolečina. Ustvarjanje glasbe je moj način, kako se s tem spoprijeti, iz tega zrasti in iti naprej,” pravi J’Maurice. S tem strateškim pristopom želi s svojimi pesmimi pomagati drugim pri zdravljenju, sreči in veselju.

Njegova ljubezen do glasbe izvira tudi iz motivacije, ki jo dobi ob poslušanju glasbe old skool hip hopa in R&B veteranov in uglednih vzornikov v glasbeni in zabavni industriji. J’Maurice je znan po strastnem načinu, s katerim izpopolnjuje svoje brezhibne melodije, ki ustvarjajo nepozabne, srčne ritme s citatnimi besedili. Kadarkoli se znajde v središču odra, njegov talent nima meja.


Nadarjeni in energični raper, ki ga najbolje opisujejo njegovi zasvojljivi refreni, nikoli ne preneha navduševati občinstva in sveta okoli sebe, kadar koli izda novo uspešnico.

J’Mauricea boste našli tudi tukaj.

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals