Ubranite se prehlada s šipkovim pripravkom

Ste vedeli, da šipek preprečuje infekcije in prehlade? Okrepite imunski sistem s pripravkom iz šipka in lipovega cvetja.

Šipek predstavlja izjemno bogat vir vitamina C, poleg tega pa vsebuje bioaktivno mešanico zdravju koristnih snovi, ki prispevajo k krepitvi imunskega sistema. Med glavne učinkovine šipkovih plodov sodijo tudi provitamin A, kalij, pektin, fosforna, citronska in kremenčeva kislina, čreslovine in obilje mineralnih snovi.

V ljudskem zdravilstvu velja za sila cenjeno rastlino za dvigovanje odpornosti, odpravljanje oslabelosti in krepitev energije. Visokoaktivne biološke snovi iz rdečih plodov pospešujejo delovanje žlez, s tem pa tudi pretok hormonov v našem telesu. Šipek se ponaša s proti bakterijskimi učinki, kar koristi zlasti ob morebitnih težavah z bakterijami v želodcu in trebuhu.

Pripravek iz šipka in lipovih cvetov

V obdobju prehladov boste naredili veliko za svoje zdravje, če boste redno uživali šipkov čaj. Šipkove plodove očistite in posušite, nato pa slednje zmešajte z enako količino posušenih lipovih cvetov. Učinek na vaš imunski sistem bo nagrajen z dvojnim delovanjem, obe rastlini sta namreč v obliki čaja izjemno učinkoviti.

Priprava: Dve jedilni žlici mešanice iz šipka in lipovih cvetov prelijte s četrt litra hladne vode, nato pripravek zavrite in na blagi temperaturi kuhajte še pet minut. Čaj pred uživanjem precedite, privoščite si ga lahko vsak dan.

Foto: Shutterstock

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com