Domov Življenjski Stil KOLUMNA: Korona, potres, hormoni in Brad Pitt z masko

KOLUMNA: Korona, potres, hormoni in Brad Pitt z masko

Sem v letih, ko imam spet težave s hormoni. Ženska v meni, preberite to in razumite kot želite, kako boste naglasili je vaša izbira. Skratka, švicam brez telovadbe in to tako, da bi vsi fitneserji, ki niso mogli v telovadnice, plačali za uro, dve tega doživetja. Spim slabo, plavam v švicu, zgodbah za nazaj in naprej in še dec smrči. Ja, pri hormonih je tako, kadar smrči je dec, ko prinese čokolado pa zlati mož. In res sem sitna, meče me kot najhujšo najstnico v najbolj norem hormonskem obdobju. Od smeha in izjemne radoživosti do popolnega pop… včasih potrebujem slabo minuto. Nekontrolirano se mi odpelje zaradi malenkosti, narobe izrečene besede ali geste sogovornika.

Lajam, naglas brez predaha,  v minuti jokam kot dež, tako, da nobeni robčki niso v dovolj velikem pakiranju. Zagrabi me, da bi tulila, vpila, skočila iz kože.  Skratka vse mi gre na živce. Še sama sebi. Ok, predvidevam, da je to stanje bolj konkretno zaradi tega, ker sem že skoraj vse leto doma, na čakanju in se mi meša od tega, od strahu, kaj bo, denarja je manj. Priznam, da več pojem in popijem, ampak recimo, da manj zapravljam, saj res ne vem, zakaj bi v tistem tednu, ko so trgovine odprte, skočila po nove hlače, sploh, ker bi bile številko večje.

In na vse to pride še potres. A lahko kaj lepega prosim, naj pride raje Brad Pitt v vsej svoji lepoti, pa čeprav z masko na randi za šipo. Samo najavi naj se dovolj zgodaj, da bom šla takoj na ponovoletni detox. Z novoletnimi zaobljubami sem itak slaba. Hm, ne bom se več jezila, haha. Pazila bom na prehrano, da bom lažje prenašala »žensko v meni«, haha. Do moža bom prizanesljiva, saj revež ni kriv, da smrči, haha. No, vsaj nekaj ciničnega humorja sem obdržala in se na ves glas smejala, ko sem brala, da to stanje lahko traja tudi deset let in naj se imam tudi tako rada. A bo moja prešvicana nočna mora res tako dolgo trajala? 

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje, Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Priznam, da ste me s svojim ciničnim humorjem nasmejali, malo sem se pa tudi poistovetila z vami. Ja, traja lahko dlje kot bi si želeli. In razganja od do. Si pa lahko stanje malo omilite s pravilno prehrano, gibanjem, jogo. Tudi aromaterapija deluje. Vsekakor priporočam, da se poskušate izogibati sladkarijam pa hidratom, alkoholu, kavi. Vem, da bo to zdaj težje, saj v situaciji kakršni smo in ker smo več doma, vsi kakšen prigrizek več pojemo, hkrati pa imamo več časa za sprehod. Pojdite v gozd, dihajte. Spijte melisin čaj, plahtico ali mešanico čaja Biocel, konopljiko, naredite kuro s koprivinim čajem; 3 x dnevno 3 tedne potem premor.  Priporočam tudi eterično olje za dobro voljo, nekaj kapljic bergamotke, da boste pregnali slabo voljo in slano kopel zvečer.   

Foto: Freepik.com