Kontaktirajte nas

Zabava

10 najboljših filmov vseh časov, po mnenju kritikov, Metacritic

Objavljeno

V redu

Številni odmevni seznami, ki uvrščajo največje filme vseh časov – kot je “100 let … 100 filmov” Ameriškega filmskega inštituta iz leta 1998 – je vključilo na tisoče imen filmske industrije, da bi dosegli soglasje najboljših filmov.

Kadar so filmski kritiki edini dejavnik, ki se upošteva pri takšnem seznamu, možno je, da rezultati morda ne odražajo tistega, kar je najbolj priljubljeno.

Obrnili smo se k pregledu Metacritic ter preverili njegov seznam največjih filmov, ki filme razvršča po njihovem sestavljenem kritičnem sprejemu. Seznam izključuje publikacije in filme z manj kot sedmimi skupnimi ocenami na spletnem mestu, zato številne klasike, kot sta “The Godfather” in “Citizen Kane”, zaradi pomanjkanja podatkov odsotne, podatki pa se usmerjajo v sodobne filme. A vseeno, očarljiv izbor.

1. “Pulp Fiction” (1994)

Kritična ocena: 94/100

Uporabniška ocena: 9.0 / 10

Povzetek: V štirih pripovedkah o nasilju in odrešitvi se prepletata življenje dveh mobitov, boksarja, žene gangsterja in dvojice razbojnikov.

2. “Spirited Away” (2001)

Kritična ocena: 94/100

Uporabniška ocena: 9.0 / 10

Povzetek: Med selitvijo svoje družine v predmestje vitko desetletno dekle zaide v svet, v katerem vladajo bogovi, čarovnice in duhovi, in kjer se ljudje spremenijo v zveri.

3. “The Manchurian Candidate” (1962)

Kritična ocena: 94/100

Uporabniška ocena: 8.4 / 10

Povzetek: Nekdanji vojni ujetnik se je izmikal z možgani kot nenamerni morilec mednarodne komunistične zarote.

4. “45 years” (2015)

Kritična ocena: 94/100

Uporabniška ocena: 7,5 / 10

Povzetek: Poročeni par, ki se pripravlja na praznovanje obletnice poroke, prejme razbitne novice, ki obljubljajo, da bodo za vedno spremenile potek njihovega življenja.

5. “Before Midnight” (2013)

Kritična ocena: 94/100

Uporabniška ocena: 8.3 / 10

Povzetek: Jesse in Celine se v Grčiji srečujeta devet let. Skoraj dve desetletji sta minili od prvega srečanja na vlaku, ki je vozil na Dunaj.

6. “A Separation” (2011)

Kritična ocena: 95/100

Uporabniška ocena: 8.8 / 10

Povzetek: Poročeni par se sooča s težko odločitvijo – izboljšati življenje svojega otroka s selitvijo v drugo državo ali bivanjem v Iranu in skrbi za poslabšajočega se starša, ki ima Alzheimerjevo bolezen.

7. “Zero Dark Thirty” (2012)

Kritična ocena: 95/100

Uporabniška ocena: 6,8 / 10

Povzetek: Kronika desetletnega lova na terorističnega voditelja Al Kaide Osame bin Ladena po napadih septembra 2001 in njegove smrti zaradi vojne ekipe mornarice S.E.A.L.s 6. maja 2011.

8. “The Social Network” (2010)

Kritična ocena: 95/100

Uporabniška ocena: 8.2 / 10

Povzetek: Študent s Harvarda Mark Zuckerberg ustvari spletno mesto v družabnih omrežjih, ki bi postalo znano kot Facebook, vendar ga pozneje tožita dva brata, ki sta trdila, da je ukradel njuno idejo, in soustanovitelj, ki je bil kasneje izločen iz poslovanja.

9. “Carol” (2015)

Kritična ocena: 95/100

Uporabniška ocena: 7.9 / 10

Povzetek: Vztrajni fotograf razvija intimen odnos s starejšo žensko v petdesetih letih New Yorka.

10. “Gravity” (2013)

Kritična ocena: 96/100

Uporabniška ocena: 7.8 / 10

Povzetek: Medicinski inženir in astronavt skupaj sodelujeta pri preživetju po nesreči in ju pustita v vesolju.

Zabava

Polona Kranjc vse presenetila s takšno ogromno tetovažo! Poglejte, kje jo ima …

Objavljeno

V redu

Avtor

Vam je njen novi tatu všeč ali se vam zdi preveč?

Polona Kranjc, ki smo jo spoznali v šovu sanjski moški, nato pa vzljubili v šovu Kmetija, se je odločila za zares drzno potezo. Njen novi tatu sega od njenega boka in se razteza po vsej dolžni stegna. Mi priznamo, da smo dvakrat pogledali, če vidimo prav.

Že včeraj je Polona v svoji Instagram zgodbi razkrila, da je pri tetovatorju in da komaj čaka končni rezultat, danes pa je v svojo zgodbo dodala svojo novo tetovažo in poleg zapisala: »Jaz sem prezadovoljna z izdelkom, mislim da boljše nebi moglo bit!«

In to je vse, kar v tej zgodbi šteje. Da je Polona zadovoljna! Bravo za pogum!

Instagram zgodba Polone Kranjc (posnetek zaslona)

Foto: POP TV/VOYO

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zabava

Je Ambrož Vahen Kralj zamenjal poklic in šel v manekenske vode? To pa je presenečenje

Objavljeno

V redu

Avtor

Poglejte si te fotografije! Drage dame, to pa je zapeljiv moški, se strinjate?

Ambrož Vahen Kralj s svojo pojavo še vedno navdušuje. In ko se oglasi preko družbenih omrežij, doda svojo fotografijo, smo prepričani, da sproži marsikateri ženski vzdih. Postaven je, nasmejan, dokazal je tudi, da je iskren, ljubeč in delaven. Moški, ki si ga želi vsaka ženska.

In s svojo zadnjo objavo je dokazal, da bi lahko brez težav služil denar tudi kot maneken. Dodal je fotografije, s katerimi je takoj pobral kup všečkov, prejel pa tudi komentar, da karkoli obleče, mu zelo pristoji.

»Za mene je pomembno da sem oblečen in obut športno-elegantno.,« je razkril. Zaenkrat poklica še ni zamenjal, menimo pa, da bi se brez težav lahko preizkusil tudi v manekenskih vodah. Se strinjate, drage bralke?

Foto: POP TV/VOYO

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zabava

Veliko presenečenje: Je to novi Sanjski moški? Danes ga lahko vidite …

Objavljeno

V redu

Avtor

Mnogi že nestrpno pričakujemo novo sezono šova Sanjski moški. Je to on?

Pred nekaj minutami se je na družbenem omrežju pojavila fotografija zamaskiranega moškega, ki naj bi sredi Ljubljane delil vrtnice. Gre za novega Sanjskega moškega, ki bo v letošnji sezoni poskušal najti ljubezen svojega življenja?

»V mestu se nekaj dogaja! Sanjski moski obdaruje dekleta in dame – pridite in se fotografirajte z njim! so poleg fotografije, na kateri je v družbi mladenke postavni moški, zapisali iz produkcije šova.

Mi že res komaj čakamo! Pa vi?

Foto: POP TV

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals