Kontaktirajte nas

Glasba

„Zajedno“ – Skupaj, simboličen naslov pesmi srbskega benda „Neverne Bebe“ in popularnega hrvaškega kantavtorja , frontmana nekdanje skupine Đavoli, Nena Belana.

Objavljeno

V redu

A lepši su dani kad smo zajedno, I nismo sami kad smo zajedno…

Lepši so dnevi, ko smo skupaj in nismo sami kadar smo skupaj… v trenutni situaciji, v osami nam glasba še kako prav pride, nas razveseljuje in povezuje. Glasba, ki ne pozna meja in prav je tako.  

Milan Đurđević, frontmen benda „Neverne Bebe“, pravi o pesmi, ki bo tudi na novem albumu, ki ga pripravljajo:

“Želimo poslati nekaj pozitivnih sporočil v to vesoljno sivino, takih, ki jih bo vsakdo zlahka razumel, kjerkoli že je. O bistvu potreb, o tem, da je življenje vredno, kadar ga delimo z ljudmi dobre volje in čistega srca.  V današnjem času imamo na splošno zelo malo časa za čustva, prijateljstvo in poštenost, glasba pa je eden najbolj naravnih načinov, da se počutimo bolje, tudi ob trenutnih težavah”.

In dodaja:

“V karieri, dolgi 26 let nismo nikoli na silo sklepali kompromisov in tudi tokrat se je spontano zgodilo. Ob jubilejnem rojstnem dnevu kultnega Radia “202” smo se srečali z Nenom in hitro spoznali, da so naša razmišljanja, čutenja na temo vsakdana, vrednot, občutljivosti ista in tako se je to sodelovanje zgodilo povsem naravno. Uživali smo in še uživamo v tem, kar počnemo skupaj, složni smo v tem kako čutimo nekatere stvari in prepričani smo, da bo to občinstvo v celotni regiji prepoznalo, začutilo v vsakem verzu te pesmi.“

Videospot za pesem, polno pozitivnih vibracij, je bil posnet na več lokacijah v regiji (Valjevo, Banja Koviljača, Rijeka, Krk, Moskva, črnogorsko primorje). Pesem je obdana s čudovitimi slikami narave in sproščenim, prijaznim vzdušjem.

Novi album benda „Neverne Bebe“ je v nastajanju, prav tako dokumentarni film. Trenutno tako oni kot Neno Belan in vsi mi, uživamo v glasbi v zavetju naših domov in upamo, da bomo kmalu v koncertnih dvoranah, da bomo kmalu skupaj.

NEVERNE BEBE feat. NENO BELAN – ZAJEDNO

Avtor glasbe, teksta in aranžmaja: Milan Đurđević.

Avtorji videa:  Neverne Bebe & AS the media

Glasba

Marjetka Vovk iskreno o tem, kaj čuti do Jana Plestenjaka

Objavljeno

V redu

Avtor

Prav lepo je prebrati takšne besede …

Pevka, učiteljica glasbe, članica dua Maraaya, žirantka šova Slovenija ima talent, Marjetka Vovk, se je danes oglasila svojim oboževalcem in jim razkrila, kaj si misli o pevcu Janu Plestenjaku sedaj, ko ga je spoznala.

Jana pred snemanjem pesmi in spota nisem osebno poznala, samo tako, kot ga pozna večina-iz televizije. Ko me je poklical, če bi z njim zapela v duetu, sem isto sekundo rekla JA! Moram reči, da se je v tem kratkem času med nama spletla prelepa glasbena energija,” je zapisala in dodala še zelo lepo fotografijo, ki je nastala med snemanjem njunega prvega skupnega glasbenega projekta.

Danes je premierna izšla pesem V naju še verjamem, oboževalci pa so več kot navdušeni! Tudi nam je zelo všeč. Pa vam?

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Bi prepoznali Saša Avsenika na tej fotografiji?

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljeni glasbenik je dodal zanimivo fotografijo. Bi ga prepoznali?

Glasbenik, harmonikaš in vodja narodno zabavne glasbene skupine Ansambel Saša Avsenika, Sašo Avsenik, je svoje oboževalce razveselil z zelo staro fotografijo. Ta je nastala pred 11 leti, ko so prvič nastopili v Nemčiji in ima zato za člane skupine zelo velik pomen. Na njej pa so skupaj z nemško skupino.

Pred 11 leti smo Ansambel Saša Avsenika prvič nastopilu v Nemčiji Na sliki smo skupaj s skupino Die Geininger.A nas sploh prepoznate?,” je zapisal Sašo Avsenik.

Pa vi, jih prepoznate?

Foto: Facebook/Tine Venko

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Božidar Wolfand Wolf: Tako malo je treba, da smo srečni

Objavljeno

V redu

Avtor

»Najlepše stvari se vselej zgodijo ob pravi osebi,« pravi legenda Božidar Wolfand Wolf, ki po uspešnici ‘Imela sva vse’, predstavlja novo, še bolj energično in zaljubljeno skladbo, Najlepše stvari

»‘Najlepše stvari’ je poklon poklon nežnejšemu spolu in nasploh vsem, ki živijo za ljubezen in pristen dotik,« pravi Wolf, »tako malo je namreč treba v življenju, da smo srečni. Iskren pogled, objem in pa občutek, da veš, da si ljubljen in da ljubiš nazaj.«

Melodijo skladbe je napisal Wolf sam, besedilo Rok Lunaček, za aranžma in produkcijo pa poskrbel Krešimir Tomec.
»Ista ekipa smo kot pri prvi skladbi in glede na velik doseg, ki ga je imela ‘Imela sva vse’, verjamem, da bo tudi ta segla v dušo ljudem. Izjemno počaščen sem, da lahko počnem, kar počnem, da pojem, da se ljudje na moje pesmi zaljubljajo, poročajo in pišejo zgodbe, katerih del sem potem tudi sam. Glasba je zares en velik objem.«

Vračanje v preteklost

Videospot je delo priznanega mladega režiserja Roka Breznika in njegove ekipe Foto Factory, s katerimi je Wolf sodeloval že pri prejšnji skladbi. Posnet na dveh lokacijah, na gradu Štatenberg in Ptuju, prikazuje zanimivo zgodbo v dveh časovnih obdobjih. V njem nas Wolf popelje nazaj v preteklost, kjer je kot mlad kitarist skozi glasbo izrazil svojo ljubezen … in ta je bila slišana.

Najlepše stvari napisal sem zate,najlepši refren, ko mislil sem nate.Ni lepše stvari, ko me ulovijo tvoje oči.

Foto: Rok Breznik

Pri tem sta mu kot igralca priskočila na pomoč manekenka Neja Prosenjak in glasbenik Peter Kangler, celotno snemanje pa je, po besedah Božidarja, ne glede na to, da je bila ekipa izjemno mlada, potekalo zelo profesionalno.

»Vzdušje je bilo zelo prijetno, veselo in vsi smo se trudili, da bo vse najboljše izpadlo. Vmes smo sicer imeli manjši zaplet, saj smo zaradi neštetih del na cesti izgubili pol ekipe! Povsod so bile ograje, zaprte ceste in kar nekaj časa smo potrebovali, da smo našli pravo pot do centra Ptuja,« še v smehu pove Wolf.

Brez počitka

Wolf je veliko nastopal celo poletje, a navkljub zelo zasedenemu urniku pravi, da ne počiva in da je lepih pesmi malo morje,

»Komaj čakam, da slišite, kaj vse je nastalo v zadnjem obdobju. Zares veliko lepih skladb je in zares se veselim, da se v bližnji prihodnosti srečamo na večjih koncertnih odrih in zapojemo skupaj!«

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals