SESTAVINE:
Testo:
- 5 jajc
- 5 žlic sladkorja
- 1 – 2 žlici kakava
- 5 žlic moke
Čokoladni preliv:
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 žlica nutelle ali sladkorja v prahu
- 150 g jedilne čokolade
- 500 g mascarponeja
- 10 žlic mleka
Dodamo lahko tudi čokoladni liker
POSTOPEK
- V posodo umešamo jajca in sladkor, nato dodamo moko ter kakav. Ko nastane penasta zmes, jo zlijemo v velik pekač obložen z peki papirjem. Pečico ogrejemo na 180 stopinj in pečemo približno 10 minut.
- Ko se biskvit ohladi ga prerežemo na polovico tako, da dobimo dva tanjša kosa.
- Sestavine za čokoladni preliv moramo raztopiti na pari ter ga ohladiti.
- Eno polovico biskvita navlažimo z mlekom ter ga premažemo z 250g mascarponeja. Polijemo ga z čokoladnim prelivom. Na to dodamo drugo polovico biskvita in ves postopek ponovimo.
- Poljubno lahko na vrhu okrasimo čokoladni preliv.
OPOMBE
Končni izdelek je približno visok 4 cm.