Domov Kulinarika Čokoladno – mascarponejeve kocke – Recept

Čokoladno – mascarponejeve kocke – Recept

SESTAVINE:

Testo:

  • 5 jajc
  • 5 žlic sladkorja
  • 1 – 2 žlici kakava
  • 5 žlic moke

Čokoladni preliv:

  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 žlica nutelle ali sladkorja v prahu
  • 150 g jedilne čokolade
  • 500 g mascarponeja
  • 10 žlic mleka

Dodamo lahko tudi čokoladni liker

POSTOPEK

  1. V posodo umešamo jajca in sladkor, nato dodamo moko ter kakav. Ko nastane penasta zmes, jo zlijemo v velik pekač obložen z peki papirjem. Pečico ogrejemo na 180 stopinj in pečemo približno 10 minut.
  2. Ko se biskvit ohladi ga prerežemo na polovico tako, da dobimo dva tanjša kosa.
  3. Sestavine za čokoladni preliv moramo raztopiti na pari ter ga ohladiti.
  4. Eno polovico biskvita navlažimo z mlekom ter ga premažemo z 250g mascarponeja. Polijemo ga z čokoladnim prelivom. Na to dodamo drugo polovico biskvita in ves postopek ponovimo.
  5. Poljubno lahko na vrhu okrasimo čokoladni preliv.

OPOMBE

Končni izdelek je približno visok 4 cm.