Domov Življenjski Stil TOP triki, s katerim boste z lahkoto očistili parket

TOP triki, s katerim boste z lahkoto očistili parket

V prispevku boste našli nekaj odličnih trikov za čiščenje parketa, ki so res vredni zlata. Vaš parket bo popolnoma čist in sijoč kot že dolgo ne.

Če imate tudi vi v stanovanju parket, potem dobro veste, da le ta potrebuje skrbno nego in redno čiščenje. V trgovini lahko kupite čistilna sredstva, ki so namenjena za čiščenje in poliranje parketa, lahko pa si pomagate tudi z nekaterimi naravnimi sredstvi. Mi smo jih zbrali nekaj, preizkusite jih.

Domače čistilo za čiščenje parketa

Naredite lahko domače čistilo za čiščenje parketa. Potrebovali boste plastenko z razpršilcem, vanjo nalijte skodelico vode, tri četrtine skodelice alkoholnega kisa, nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode, četrt skodelice alkohola in deset kapljic eteričnega olja sivke. Dobro premešajte, čistilo razpršite po parketu in tla pomijte z mehko krpo.

Črni čaj

Tudi črni čaj lepo očisti parket in mu povrne sijaj. V štiri litre vrele vode potopite štiri vrečke črnega čaja, odstavite in pustite nekaj časa. Nato s takšno mešanico očistite parket.

Olje oljne repice

Če so se na parketu pojavile praske, jih lahko spolirate z oljem oljne repice. Nekaj kapljic olja nanesite na bombažno krpo in nežno polirajte.

Foto: Shutterstock