Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Vlada bo več denarja namenila za investicije

Objavljeno

V redu

Predlog proračunov za prihodnji dve leti pred poslance. Kaj prinaša?

DZ se bo popoldne sestal na izredni seji, da bi se seznanil s predlogom državnih proračunov za prihodnji dve leti. Skupaj s preostalimi proračunskimi dokumenti ju bosta predstavila premier Janez Janša in finančni minister Andrej Šircelj, vsebinska razprava pa danes še ni predvidena, saj ju bodo najprej pretresli na sejah delovnih teles.

Vlada je proračuna pripravljala v okoliščinah postopnega okrevanja gospodarstva po epidemiji covida-19, a bo ta še naprej zahtevala visoke stroške, predvsem za zaščitno opremo ter cepljenje in testiranje.

Za leto 2022 je DZ proračun sprejel že novembra lani, z zdaj predlaganimi spremembami pa se prihodki zvišujejo za približno štiri odstotke na 11,47 milijarde evrov, medtem ko naj bi se odhodki povečali za dobro desetino na 13,94 milijarde evrov. V letu 2022 naj bi se prihodki povzpeli na 11,84 milijarde evrov, odhodki pa znižali na 13,36 milijarde evrov.

Vlada je bo tem odločena postopno zniževati primanjkljaj, ki ga je epidemija v državni proračun navrtala lani. Leta 2022 naj bi se ta znižal na 4,6 odstotka BDP, leta 2023 pa na 2,6 odstotka BDP.

Predlog obeh proračunov je vlada sprejela prejšnji teden, ko je finančni minister Andrej Šircelj povedal, da bosta bistveno več denarja namenila za investicije. Izpostavil je rast na področju zdravstva, bistveno več denarja pa bo namenjenega tudi za domove za starejše kot tudi za prilagajanje podnebnim spremembam, za znanstveno in raziskovalno dejavnost, trajnostno mobilnost in upravljanje z vodami.

STA

Fotografija je simbolična, freepik.com

Zanimivosti

Vau, ta znana slovenska televizijska voditeljica navdušila vse v kratki črni oblekici

Objavljeno

V redu

Avtor

Pokazala je svoje lepe noge …

Priljubljena televizijska voditeljica Špela Močnik, ki jo gledamo v jutranjem programu, je svoje številne spletne sledilce navdušila, ko jim je pokazala, kako je videti v kratki črni obleki.

»Mala črna oblekica je vedno dobra izbira,« je pripisala poleg dveh fotografij, iz katerih se smehlja.

Močnikova je pokazala, kako lepe noge ima in kako res čudovito postavo.

Je tudi vam všeč? Mi priznamo, da nam je zelo! Zagotovo se strinjate, da je Špela ena tistih voditeljic, ki vidno izžareva pozitivo.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Noro! Rebeka Dremelj pokazala, na kakšni luksuzni lokaciji se bo zabavala s prijatelji

Objavljeno

V redu

Avtor

Vau, to pa je sanjsko. Všeč vam bo!

Priljubljena slovenska pevka in podjetnica Rebeka Dremelj se je tokrat v Instagram zgodbi pohvalila svojim spletnim prijateljem. S svojim soprogom sta za nekaj dni ‘pobegnila’ v prelepo Istro, kjer bosta uživala ob bazenu, a kot je razkrila pevka, ne bosta sama.

»Nisva sama, … še osem, deset prijateljev sva s seboj pripeljala,« je razkrila in dodala: »Tako da, v bistvu nas je 12 in absolventski žur se začenja!«

Verjamemo, da bodo na takšni sanjski lokaciji nedvomno zelo uživali.

Instagram zgodba
Instagram zgodba

Foto: Instagram zgodba

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Poglejte, kako se crklja Tanja Žagar! Ob teh fotografijah se boste stopili

Objavljeno

V redu

Avtor

Mamica dveh otrok je objavila zares lepe fotografije in pokazala, kako lepo ji je.

Priljubljena slovenska pevka Tanja Žagar je svoje spletne prijatelje tokrat razveselila z dvema fotografijama, na katerima pa crklja zelo lepo psičko.

“Prijazna Bela se mi je pustila malo pocrkljat. Imate vi tudi doma kakšno kosmatinko ali kosmatinca, ki bi se mi pustil pobožat? Kakšne fotke bom zelo vesela Pa lep večer vam želim,« je zapisala poleg fotografij, ki sta takoj prejeli mnogo všečkov.

Mi pa smo poleg psičke opazili tudi, da je Tanja zares videti zelo dobro. Več kot očitno je, da je zelo srečna, saj naravnost žari.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals