Domov Življenjski Stil Zeliščna kopel proti stresu

Zeliščna kopel proti stresu

Privoščite si vročo zeliščno kopel za dušo in telo.

Nič nenavadnega ni, če se v tem težkem obdobju spopadate s stresom, nemirom in zakrčenimi mišicami. Da bi se vsaj malo pomirili, si vzemite čas za spoščujočo kopel, ki bo ugodno vplivala na vaša čutila in telo. Poskrbite zase, saj se boste z bistrim umom veliko lažje spopadali s težavami.

Kako pripraviti zeliščno kopel?

Najprej si pripravite prevretek in zelišč. V posodo nalijte dva litra vode, slednjo zavrtite, nato pa vanjo stresite za približno dve pesti zelišč. Sedaj vse skupaj premešajte, pokrijte in pustite stati 20 minut. Po pretečenem času zeliščni čaj precedite in tekočino prelijte v kad, ki ste jo napolnili z vročo vodo.

Katera zelišča so primerna za sprostitev?

Kakšno kopel si boste pripravili, je seveda odvisno od tega, kaj imate doma na voljo. Če ste v toplih mesecih nabirali dišavnice in zelišča, potem z ustrezno izbiro ne boste imeli težav. Pa poglejmo, katere rastline nudijo ugoden vpliv na telo in dušo.

Sivka: Sprošča, pomirja, lajša bolečine v mišicah, podaljša dobo spanja, izboljša počutje, osveži, pomaga pri živčnih težavah in napadih panike.

Meta: Pomirja, pomaga proti tesnobi, odpravlja stres in depresijo, lajša bolečine v mišicah.

Melisa: Pomaga pri motnjah spanja, pomirja, sprošča, deluje kot naravno zdravilo proti stresu, tesnobi, napadih panike.

Kamilice: Delujejo proti nespečnosti, pomirja, odpravlja občutek tesnobe, krepi imunski sistem.

Timijan: Vsebuje učinkovine, ki pomagajo k izboljšanju počutja. Pomirja, odpravlja napetost, pomaga pri depresiji in razdražljivosti.

Foto: Shutterstock