Kontaktirajte nas

Glasba

Na Sanremu, festivalu italijanske kancone zmagali rokerji

Objavljeno

V redu

Italijani so v šoku. 

Festival Sanremo je potekal kot običajno, le brez publike, saj zaradi aktualne Covid situacije ni šlo drugače. Odlična prireditev in upanje, saj je bilo kot včasih, zabavno, veselo, orkester, veliko dobre glasbe in aplavzov, te so sicer predvajali, a vendar. Prireditev, ki so jo tokrat vsi spremljali od doma, je prinesla dobro voljo in nekaj glamurja, čeprav so jo mnogi doma spremljali v trenirkah ali celo pižamah.

Prinesla pa je tudi šok. Na festivalu italijanske popevke so zmagali rokerji, skupina Maneskin s pesmijo Zitti e buoni. Skupina Måneskin je potrdila, da bo Italijo zastopala na tekmovanju za pesem Evrovizije 2021. Zanimivost je tudi to, da so z izjemo opernega tria Il Volo, postali prva skupina po letu 1979, ki bo sosednjo državo zastopala na Eurosongu, leta 1979 je za Italijo nastopila skupina Matia Bazar.
Tudi to je prvič po letu 1993, da bodo Italijo zastopali izvajalci rock glasbe, ki so zmagali v Sanremu. Bolj rokersko je na Eurosongu nazadnje zvenelo leta 1993, ko je Italijo zastopal Enrico Ruggeri s pesmijo Sole d’Europa.

Ker sta bila italijanska predstavnika na tekmovanju za pesem Evrovizije v zadnjih petih letih tokrat na Sanremu na drugem in tretjem mestu, Francesca Michielin in Ermal Meta, so ju novinarji pozvali, naj rokerjem svetujeta kako in kaj. Francesca Michielin zaradi slabe internetne povezave ni mogla pomagati, Ermal Meta pa je dejal, “da posebnih nasvetov nima, da naj gredo tja in Eurosong pripeljejo v Italijo”.

V vseh dneh Sanrema nihče ni pričakoval, da se lahko zgodi, da bodo zmagali rokerji, veliko se je govorilo o drugo in tretje uvrščenima. Zagotovo zmage niso pričakovali niti člani skupine Maneskin, saj presenečenja ob razglasitvi niso mogli skriti. Tudi mnogi oboževalci tega festivala niso mogli skriti presenečenja, bili so šokirani, saj na festivalu popevke takšnega razpleta ni nihče pričakoval, no, mnogi so razočarani in nikakor niso zadovoljni z zmagovalcem in predstavnikom. So pa tovrstna presenečenja lahko plus, spomnimo se zmage finske skupine Lordi 2006 s pesmijo Hard rock hallelujah.

foto: Ilaria Costabile, Rai

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

V redu

Avtor

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals