Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

7 nasvetov za izboljšanje vašega življenja

Objavljeno

V redu

Z majhnimi spremembami lahko kakovost vašega življenja neizmerno izboljšate. Poskusite v svoj vsakdan vpeljati naslednjih 7 majhnih navad in presenčeni boste kako se lahko izboljša vaše počutje.

1. Preberite knjigo o osebni rasti
Če želite zrasti v osebo, ki želite biti, in dosegati svoje cilje, potem se morate učiti iz najboljših.

Na srečo je na tisoče izjemnih posameznikov,ki v svojih knjigah in blogih podrobno predstavijo natančne korake, ki so jih naredili za dosego uspeha.

Zagotovite si, da boste vsak dan prebrali vsaj 15 minut knjige o osebni rasti.

Naučite se in nekaj povsem novega, ravno to vam lahko spremeni življenje.

2. Izrazite ljubezen
Ne moreš ljubiti in služiti drugim, če najprej ne ljubiš sebe.

Vsak dan si vzemite čas za izražanje neke oblike ljubezni do sebe.

Ne glede na to, ali se boste ob koncu dneva dolgo kopali in poslušali svoj najljubši album ali preprosto šli na sprehod in razmišljali o svojih ciljih in sanjah, vsak dan naredite nekaj samo za vas.

Bolj ko boste ljubili sebe, boljši boste za druge.

3. Prekinite z nalaganjem dela in pojdite na sprehod
Priporočamo, da se vsi odpravite na sonce in to vadite vsaj 20 minut na dan.

To bo izjemno vplivalo na vaše zdravje, uspešnost, razpoloženje in samozavest.

4. Spite 8 ur
Spanje je ena izmed življenjskih čudežnih zdravil.

Ko spite, se telo in možgani obnavljajo na več načinov, ki preprosto niso mogoči brez zadostnega spanca.

Če ste trenutno pod stresom, potlačeni ali preprosto ne delujete dobro, začnite svojo pozornost usmerjati k tem, da pridobite zadostno količino kakovostnega spanca.

Pojdite v posteljo pred 23. uro, spite v temni sobi, nehajte jesti in uporabljati elektronike 90 minut pred spanjem in obljubimo, da boste začutili razliko.

5. Naredi nekaj, kar imaš rad
Si pozabil, da imaš nekje skrite svoje čopiče? Mogoče se nekje v kotu skriva tvoja kitara?

Zaživi in uživaj v tem, kar imaš rad.

Tako se boste mentalno, čustveno in fizično obnovili in si omogočili, da se z večjo lahkoto in osredotočenostjo spopadate s svojimi obveznostmi.

6. Delajte 60 minut na VAŠIH sanjah
Tukaj je neprijetna resnica.

Ali gradite svoje sanje ali nekoga drugega?

Vsak dan naredi nekaj, kar si že dolgo časa želiš in to poči vsak dan. To kar vadimo, to potem znamo in postane del nas.

7. Smejte se iz srca
Življenje je prekratko, da bi ga jemali resno.

Oglejte si stand-up, vsak dan naredite nekaj, zaradi česar se boste smejali iz srca in uživali v življenju bolj globlje.

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

Ta 3 astro znamenja brez slabe vesti varajo

Objavljeno

V redu

Avtor

Nekateri to naredijo težje, drugi pa lažje. Preberite, katera tri astro znamenja brez težav skočijo čez plot!

Astrologi svarijo ženske bred moškimi, ki so rojeni v teh treh nebesnih znakih. Ti naj bi varanje jemali kot nekaj vsakdanjega. Če torej iščete resno ljubezen, se jim raje ognite.

Kateri trije so?

Oven

Moški, rojeni v znamenju ovna, so po naravi lovci. Tudi kadar se zaljubijo, težko ostanejo zvesti, ves čas jih vleče k novi avanturi. Če jim pot prekriža ženska, ki je pripravljena na avanturo, se ne bodo branili.

Dvojčka

Dvojčki so znani po tem, da so dvolični. Ves čas potrebujejo tudi dokazovanje, da so veliki osvajalci in da se jim ženske ne morejo upreti. Tudi zato se pogosto zgodi, da flirtajo tudi, ko so v resni zvezi. Včasih le zato, da postane njihova partnerica ljubosumna.

Strelec

Moški, rojeni v znamenju strelca, so znani po tem, da ne ostanejo dolgo v zvezi. Ves čas potrebujejo flirtanje in osvajanje. Le redko se zgodi, da strelec ostane zvest eni in edini.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Slovenski vrtičkarji pridelke rešili s pomočjo sveč

Objavljeno

V redu

Avtor

To je uporaben trik, ki so se ga med aprilskim prihodom nizkih temperatur posluževali številni vrtičkarji.

Aprila nas je močno vznejevoljila vrnitev nizkih temperatur, ki so prizadele zlasti sadno drevje in vrtnine. Da bi preprečili pozebo, so se mnogi posluževali preventivnih ukrepov, vendar vsi žal niso obrodili sadov. Je pa vsekakor vredno omeniti trik za zaščito rastlin v rastlinjaku, saj so vrtičkarji z njim poželi daleč največji uspeh in odlično zaščitili vrtnine.

Ogrevanje rastlinjaka z nagrobnimi svečami

Ko se boste prihodnjič spraševali, kako vrtnine v rastlinjaku zaščititi pred nizkimi temperaturami, se spomnite na trik z nagrobnimi svečami, ki jih prižgete in čez noč namestite okoli rastlin. S tem boste dosegli, da se bo prostor segrel za kar nekaj stopinj nad ničlo, kar bo vrtnine obvarovalo pred pozebo. Da bo učinek še boljši, vrtnine prekrijte s kopreno.

Pozor! Ko nameščate sveče v rastlinjak, bodite pozorni na to, kam in kako jih boste postavili. Če bi se denimo sveča prevrnila na kopreno, lahko zlahka zanetite požar. Za varno namestitev tako poskrbite, da se bodo sveče nahajale na ravni podlagi, denimo na betonski ali kovinski plošči. Nekateri za varnost poskrbijo tudi tako, da sveče (eno ali več) postavijo v glineno ali odsluženo emajlirano posodo.

Foto: Pixabay

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Zakaj folk misli, da lahko sika na druge

Objavljeno

V redu

Avtor

Nikoli ne bom razumela zakaj nekateri, zadnje čase se mi zdi, da večina, misli, da lahko komentira, daje pripombe, sika na vsakega, ki pride mimo. Kako so si to zamislili, da si pač lahko, kar dovolijo.

Grem iz trgovine s polnim vozičkom, ker bi rada nakup odpeljala v avto in tam v miru zložila in tudi zaradi teže, pa saj to nima veze, ker tip, ki vstopa v trgovino z dvignjenim glasom reče proti meni; a boš zmogla? Halo, kdo pa si ti, da me tako ogovarjaš, da spuščaš pripombe, da me tikaš? Sem ravno hotela odgovoriti ne in mu v roke poriniti voziček pa ga že ni bilo več.  Takih je vse več, vsak dan se kakšen najde. A mislijo, da so smešni al kaj, vsemogočni? Pred pošto me je nazadnje en nahrulil, da sem bila nekam dolgo not? Ne razumem. Tega res ne razumem, s kakšno pravico se vsak, ki mu je malo dolgčas al pa bi rad dobil svojih par sekund pozornosti obregne ob prvega, ki pride mimo. Kje je olika, osnova obnašanja, spoštovanja? In ne niso vedno le moški, tudi kakšna ženska me je nahrulila, če grem v trgovino? Ja, če čakam pred trgovino zaradi omejitve  števila oseb, verjetno grem v trgovino, na uro nisem prišla gledat. No in to ni bilo takole; a čakate za v trgovino? To je bilo; a boš šla not, v trgovino al kaj čakaš?

Kljub maski se vidi, da sem gospa v zrelih letih in takšno obnašanje je zame nedopustno pa me že mika, da bi kaj rekla, ampak kaj, kaj naj pa rečem, saj ne bi razumeli oziroma z ljudmi, ki nimajo osnov obnašanja verjetno ne bi prišla daleč. Ignoriram in si mislim svoje, se mi pa zdi to skrajno neprimerno in žaljivo. Kaj menite?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ja, žal je tovrstne komunikacije vse več. Vse več dvigovanja glasu in vse več tega, da si mnogi res dovolijo preveč, ko kar tako tikajo, po vaše sikajo, imajo pripombe, komentarje. Brez osnovnega  bontona, spoštljive komunikacije, brez dober dan in tako naprej.  Vse se da z dobro komunikacijo, vse se da, če se hoče, je pa res, da se zadnje čase prav ti, ki jih opisujete počutijo še pomembnejši, saj prav tako komunikacijo slišijo vsak dan s strani tistih, ki nas dnevno nagovarjajo, tudi v medijih, žal.   

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO