Connect with us

Življenjski Stil

7 nasvetov za izboljšanje vašega življenja

Published

on

Z majhnimi spremembami lahko kakovost vašega življenja neizmerno izboljšate. Poskusite v svoj vsakdan vpeljati naslednjih 7 majhnih navad in presenčeni boste kako se lahko izboljša vaše počutje.

1. Preberite knjigo o osebni rasti
Če želite zrasti v osebo, ki želite biti, in dosegati svoje cilje, potem se morate učiti iz najboljših.

Na srečo je na tisoče izjemnih posameznikov,ki v svojih knjigah in blogih podrobno predstavijo natančne korake, ki so jih naredili za dosego uspeha.

Zagotovite si, da boste vsak dan prebrali vsaj 15 minut knjige o osebni rasti.

Naučite se in nekaj povsem novega, ravno to vam lahko spremeni življenje.

2. Izrazite ljubezen
Ne moreš ljubiti in služiti drugim, če najprej ne ljubiš sebe.

Vsak dan si vzemite čas za izražanje neke oblike ljubezni do sebe.

Ne glede na to, ali se boste ob koncu dneva dolgo kopali in poslušali svoj najljubši album ali preprosto šli na sprehod in razmišljali o svojih ciljih in sanjah, vsak dan naredite nekaj samo za vas.

Bolj ko boste ljubili sebe, boljši boste za druge.

3. Prekinite z nalaganjem dela in pojdite na sprehod
Priporočamo, da se vsi odpravite na sonce in to vadite vsaj 20 minut na dan.

To bo izjemno vplivalo na vaše zdravje, uspešnost, razpoloženje in samozavest.

4. Spite 8 ur
Spanje je ena izmed življenjskih čudežnih zdravil.

Ko spite, se telo in možgani obnavljajo na več načinov, ki preprosto niso mogoči brez zadostnega spanca.

Če ste trenutno pod stresom, potlačeni ali preprosto ne delujete dobro, začnite svojo pozornost usmerjati k tem, da pridobite zadostno količino kakovostnega spanca.

Pojdite v posteljo pred 23. uro, spite v temni sobi, nehajte jesti in uporabljati elektronike 90 minut pred spanjem in obljubimo, da boste začutili razliko.

5. Naredi nekaj, kar imaš rad
Si pozabil, da imaš nekje skrite svoje čopiče? Mogoče se nekje v kotu skriva tvoja kitara?

Zaživi in uživaj v tem, kar imaš rad.

Tako se boste mentalno, čustveno in fizično obnovili in si omogočili, da se z večjo lahkoto in osredotočenostjo spopadate s svojimi obveznostmi.

6. Delajte 60 minut na VAŠIH sanjah
Tukaj je neprijetna resnica.

Ali gradite svoje sanje ali nekoga drugega?

Vsak dan naredi nekaj, kar si že dolgo časa želiš in to poči vsak dan. To kar vadimo, to potem znamo in postane del nas.

7. Smejte se iz srca
Življenje je prekratko, da bi ga jemali resno.

Oglejte si stand-up, vsak dan naredite nekaj, zaradi česar se boste smejali iz srca in uživali v življenju bolj globlje.

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Published

on

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Published

on

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Published

on

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals