Hide Preloader

Očistite pečico brez močnih kemikalij

<div id="midasWidget__r92"></div>

Notranjost pečice je verjetno precej bolj umazana, kot bi si želeli priznati. Na srečo ga je enostavno očistiti. Naslednja metoda deluje dobro, če pečica nima samočistega čiščenja ali če jo preprosto želite očistiti na licu mesta, ne da bi uporabili groba čistila. In ker ste verjetno doma samoizolirajoči, je zdaj pravi čas za to, kot za spomladansko čiščenje.

Potrebujete:
– Rokavice za posodo
– Soda bikarbona
– Kis
– Jed za milo
– Steklenička za pršenje
– Goba ali krpa

1. korak: Odstranite stojala za pečico

Izvlecite stojala iz pečice in jih sperite v topli, milni vodi. Nekateri regali za pečico so varni v pomivalnem stroju, vendar najprej preverite svoj priročnik za pečico in se prepričajte, da se v pomivalnem stroju ne poškodujejo. Posušite stojala in jih odložite.

2. korak: Očistite delce hrane

Obrišite morebitne delce živil v peči.

3. korak: Naj bo vaša pečica čistejša

Naredite pasto s pomočjo treh delov sode bikarbone in enega dela vode. To meritev lahko “prilagodite” in po potrebi prilagodite, da dosežete dosledno konsistenco.

4. korak: Nanesite pasto v pečico

Po notranjosti pečice razporedite pasto s sodo bikarbono. Če obstajajo res težka, opečena mesta, jim nalijte malo dodatne paste. Pazite, da ne namažete paste na grelne elemente znotraj pečice.

5. korak: Naj odsedi

Zaprite pečico in pustite, da pasta odsedi čez noč.

6. korak: Očistite sodo bikarbono

Gobo ali krpo za čiščenje navlažite s toplo vodo in obrišite pasto s sodo bikarbono. Gobo boste morda morali sprati, ko boste čistili koščke paste. Za trdovratne zmede uporabite strgalo ali lopatico.

7. korak: Naredite mešanico kisa

Stekleničko z brizganjem napolnite z enim delom kisa in enim delom vode. Sperite pečico in z gobico obrišite ostanke paste sode bikarbone.

Korak 8: Ponovno namestite stojala za pečico

Vrnite stojala v pečico; zdaj pa lahk začnete kuhati z užitkom!

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice