Domov Življenjski Stil Kako se znebiti mravelj s sodo bikarbono?

Kako se znebiti mravelj s sodo bikarbono?

Morda ste že slišali, da se je mravelj v domu mogoče znebiti s sodo bikarbono. A da bi bil vaš podvig uspešen, morate poznati postopek. Preverimo, kako ravnati.

Mravlje si spomladi pogosto utrejo pot v naše domove, njihovo četico pa je moč opaziti zlasti ob okenskih policah in robovih sten. Ker ne sodijo ravno med obiskovalce, ki bi jih bili veseli, si najbrž želite, da bi se jih lahko kar najhitreje znebili. V kolikor želite slednje storiti na bolj naraven način, si seveda lahko pomagate z vsestransko sodo bikarbono, ki je ob zaužitju za mravlje usodna. V želodcu se jim namreč ustvarijo plini, sledi napihnjenost in smrt.

A pozor, vaše namere ne bodo obrodili sadov, če boste mravljam nastavili zgolj prašek natrijevega hidrogenkarbonata. Vonj jih namreč ne bo pritegnil, še manj pa okus, zato je potrebno izvesti manjši trik. Slednjega izvedete tako, da sodo bikarbono zmešate s sladkorjem v prahu v razmerju 1:1, nato pa dodate še toliko vode, da boste dobili mazljivo pasto.

S tem boste dosegli, da bo past mravljam privlačna – pritegnil jih bo vonj in okus sladkorja, s katerim bodo zaradi dodatka vode nevede zaužile še sodo bikarbono. Mazljivo teksturo bodo zlahka zaužile, hkrati pa bodo del gostije odnesle s seboj v mravljišče in ga delile z ostalimi člani velike družine.

FOTO: PIXABAY