in

Raiven se je uvrstila v finale

Slovenija se veseli, pevka Raiven je v finalu Evrovizije.

Včeraj je potekla predizbor za finale. Vanj se je uvrstila tudi Raiven s skladbo Veronika.

»Navdušena sem nad evrovizijsko izkušnjo. Gre res sicer samo za en televizijski nastop, a v najbolj gledanem televizijskem šovu v Evropi, ki zaradi odmevnosti prinaša dodatno odgovornost. Zahvalila bi se celotni ekipi za odlično izvedbo nocojšnjega nastopa. V njem se odražata večmesečno delo in trud. A pri tem sem neskončno uživala. Obljubim, da bomo tudi v finalu naredi vse, da bo nastop takšen, kot mora biti,« je dejala Raiven za RTV Slovenija po nastopu.

V včerajšnjem prvem predizboru se je za vstop v finale potegovalo 15 predstavnikov. Kot deveta po vrsti se je predstavila Slovenija, ob njej pa tudi Ciper, Srbija, Litva, Irska, Ukrajina, Poljska, Hrvaška, Islandija, Finska, Moldavija, Azerbajdžan, Avstralija, Portugalska in Luksemburg. V finale so se nocoj poleg Slovenije uvrstile še Srbija, Portugalska, Ukrajina, Litva, Finska, Ciper, Hrvaška, Irska, Luksemburg.

V drugem predizboru, ki bo v četrtek, 9. maja, se bo predstavilo 16 držav: Malta, Albanija, Grčija, Švica, Češka, Avstrija, Danska, Armenija, Latvija, San Marino, Gruzija, Belgija, Estonija, Izrael, Norveška in Nizozemska. V neposrednem prenosu ga lahko gledalci spremljajo ob 21.00 na TV SLO 2 in rtvslo.si.

Finale izbora bo v soboto, 11. maja, ob 21.00. Neposredni prenos bodo lahko gledalci, poslušalci in spletni uporabniki spremljali na TV SLO 1, Valu 202 in na rtvslo.si. Pred tem pa vabimo k ogledu drugega predizbora, ki bo v četrtek, 9. maja, ob 21.00 na TV SLO 2 in na rtvslo.si.

Foto: RTV

Znana televizijska voditeljica je končno nazaj

Ne boste verjeli: Toliko je star mož Rebeke Dremelj