Domov Življenjski Stil 8 nasvetov kako spremeniti prijateljstvo v romantično razmerje

8 nasvetov kako spremeniti prijateljstvo v romantično razmerje

Ko se že vidite kot prijatelja, je težko poskušati prijateljstvo spremeniti v ljubezensko zvezo. Pristop do te situacije mora biti pravilen, da ne pokvarite prijateljstva, ki ga delite. Nekatera prijateljstva se zlahka spremenijo v romantično razmerje, medtem ko bodo morda drugi potrebovali dodaten čas in trud.

Tu je nekaj učinkovitih nasvetov, ki vam bodo pomagali zgraditi ljubezenski odnos iz prijateljstva:

Začnite biti še posebej prijazni in skrbni

To bi moral biti prvi korak, da vas bo vaša simpatija videla več kot le prijatelja. Do nje morate biti še posebej prijazni, saj bi to lahko spremenilo njeno dojemanje do vas in občutkov, ki bi jih lahko gojila do vas. Za začetek lahko povprašate kaj o njej, njeni družini in o njenem ljubezenskem življenju.

Nehajte se obnašati kot njen najboljši prijatelj

Če ste s svojo simpatijo predolgo le prijatelj, lahko to pokvari vaš načrt, da bi jo naredili za svojo kraljico (ali kralja). Če želite pritegniti njeno pozornost, morate prenehati z vedenjem “bestija”, saj si ne morete privoščiti, da bi vaša simpatija gledala druge kandidate okrog nje, medtem ko vi sedite in si želite, da bi bila/bil vaša ali vaš.

Povabite jih na zmenek

Zmenek / Foto: SHUTTERSTOCK

Iti na zmenek, je edinstven način, da simpatiji poveste svoje namere. Poskrbite, da boste izgledali zelo dobro in privlačno, tako da vas bo lahko pohvalila. Redno držite očesni stik z njo (ali z njim), tako da lahko vidi kako se počutiš in kako jo/ga občuduješ. Tudi ti ji/mu lahko nameniš kakšen kompliment.

Zanje lahko pripravite paket presenečenja za rojstni dan

To dejanje bo zagotovo premagalo njihovo domišljijo, lahko bi bila torta, zabava, škatlica čokolade ali rože. O vas si bodo mislili same dobre stvari. Pogosto jim lahko kupite tudi razumna in praktična darila.

Vedno govorite in zvenite smešno

Ljudje se zlahka povežejo s smešnimi ljudmi. Ne bodite prestrogi in trdi, ko govorite z njimi. Naj se počutijo dobrodošle in varne okoli vas, dajte svoje mnenje, ko vas bodo za to prosili. Lahko jo/ga pokličete vsak dan, da jim zaželite lep dan in lahko noč.

Poskušaj spoznati njeno/njegovo družino

Ko imate priložnosti spoznati družino vaše simpatije, bodite prijazni in pokažite svoj smisel za humor. Dajte jim razlog, da vam lahko zaupajo. Med večerjo lahko družini poveste kako sta se spoznala.

Pojdita na dolgi sprehod

Pojdita na aljši sprehod / Foto: SHUTTERSTOCK

Če ste na voljo za daljši sprehod, lahko s tem začnete plesti vez med vama. Vprašajte, če jo/ga lahko držite za roko, ko hodite. Lahko ji/mu namenite tudi ljubkovalno ime, saj se bodo ob tem počutili posebne.

Naj se zaveda tvojih namer

Na tej točki vam ni treba biti naiven in tudi vam ni treba hiteti s stvarmi, le naredite korak za korakom naprej, jim povejte svoje namere in jim dajte dovolj časa, da o tem razmislijo.

Ti neverjetni nasveti vam bodo pomagali uspešno opraviti to nalogo, ne da bi vam uničili možnosti, da bi ostali njihov prijatelj. Bodite samozavestni.