Connect with us

Življenjski Stil

8 nasvetov kako spremeniti prijateljstvo v romantično razmerje

Published

on

Ko se že vidite kot prijatelja, je težko poskušati prijateljstvo spremeniti v ljubezensko zvezo. Pristop do te situacije mora biti pravilen, da ne pokvarite prijateljstva, ki ga delite. Nekatera prijateljstva se zlahka spremenijo v romantično razmerje, medtem ko bodo morda drugi potrebovali dodaten čas in trud.

Tu je nekaj učinkovitih nasvetov, ki vam bodo pomagali zgraditi ljubezenski odnos iz prijateljstva:

Začnite biti še posebej prijazni in skrbni

To bi moral biti prvi korak, da vas bo vaša simpatija videla več kot le prijatelja. Do nje morate biti še posebej prijazni, saj bi to lahko spremenilo njeno dojemanje do vas in občutkov, ki bi jih lahko gojila do vas. Za začetek lahko povprašate kaj o njej, njeni družini in o njenem ljubezenskem življenju.

Nehajte se obnašati kot njen najboljši prijatelj

Če ste s svojo simpatijo predolgo le prijatelj, lahko to pokvari vaš načrt, da bi jo naredili za svojo kraljico (ali kralja). Če želite pritegniti njeno pozornost, morate prenehati z vedenjem “bestija”, saj si ne morete privoščiti, da bi vaša simpatija gledala druge kandidate okrog nje, medtem ko vi sedite in si želite, da bi bila/bil vaša ali vaš.

Povabite jih na zmenek

Zmenek / Foto: SHUTTERSTOCK

Iti na zmenek, je edinstven način, da simpatiji poveste svoje namere. Poskrbite, da boste izgledali zelo dobro in privlačno, tako da vas bo lahko pohvalila. Redno držite očesni stik z njo (ali z njim), tako da lahko vidi kako se počutiš in kako jo/ga občuduješ. Tudi ti ji/mu lahko nameniš kakšen kompliment.

Zanje lahko pripravite paket presenečenja za rojstni dan

To dejanje bo zagotovo premagalo njihovo domišljijo, lahko bi bila torta, zabava, škatlica čokolade ali rože. O vas si bodo mislili same dobre stvari. Pogosto jim lahko kupite tudi razumna in praktična darila.

Vedno govorite in zvenite smešno

Ljudje se zlahka povežejo s smešnimi ljudmi. Ne bodite prestrogi in trdi, ko govorite z njimi. Naj se počutijo dobrodošle in varne okoli vas, dajte svoje mnenje, ko vas bodo za to prosili. Lahko jo/ga pokličete vsak dan, da jim zaželite lep dan in lahko noč.

Poskušaj spoznati njeno/njegovo družino

Ko imate priložnosti spoznati družino vaše simpatije, bodite prijazni in pokažite svoj smisel za humor. Dajte jim razlog, da vam lahko zaupajo. Med večerjo lahko družini poveste kako sta se spoznala.

Pojdita na dolgi sprehod

Pojdita na aljši sprehod / Foto: SHUTTERSTOCK

Če ste na voljo za daljši sprehod, lahko s tem začnete plesti vez med vama. Vprašajte, če jo/ga lahko držite za roko, ko hodite. Lahko ji/mu namenite tudi ljubkovalno ime, saj se bodo ob tem počutili posebne.

Naj se zaveda tvojih namer

Na tej točki vam ni treba biti naiven in tudi vam ni treba hiteti s stvarmi, le naredite korak za korakom naprej, jim povejte svoje namere in jim dajte dovolj časa, da o tem razmislijo.

Ti neverjetni nasveti vam bodo pomagali uspešno opraviti to nalogo, ne da bi vam uničili možnosti, da bi ostali njihov prijatelj. Bodite samozavestni.

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Published

on

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Published

on

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Published

on

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals