Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

8 nasvetov kako spremeniti prijateljstvo v romantično razmerje

Objavljeno

V redu

Ko se že vidite kot prijatelja, je težko poskušati prijateljstvo spremeniti v ljubezensko zvezo. Pristop do te situacije mora biti pravilen, da ne pokvarite prijateljstva, ki ga delite. Nekatera prijateljstva se zlahka spremenijo v romantično razmerje, medtem ko bodo morda drugi potrebovali dodaten čas in trud.

Tu je nekaj učinkovitih nasvetov, ki vam bodo pomagali zgraditi ljubezenski odnos iz prijateljstva:

Začnite biti še posebej prijazni in skrbni

To bi moral biti prvi korak, da vas bo vaša simpatija videla več kot le prijatelja. Do nje morate biti še posebej prijazni, saj bi to lahko spremenilo njeno dojemanje do vas in občutkov, ki bi jih lahko gojila do vas. Za začetek lahko povprašate kaj o njej, njeni družini in o njenem ljubezenskem življenju.

Nehajte se obnašati kot njen najboljši prijatelj

Če ste s svojo simpatijo predolgo le prijatelj, lahko to pokvari vaš načrt, da bi jo naredili za svojo kraljico (ali kralja). Če želite pritegniti njeno pozornost, morate prenehati z vedenjem “bestija”, saj si ne morete privoščiti, da bi vaša simpatija gledala druge kandidate okrog nje, medtem ko vi sedite in si želite, da bi bila/bil vaša ali vaš.

Povabite jih na zmenek

Zmenek / Foto: SHUTTERSTOCK

Iti na zmenek, je edinstven način, da simpatiji poveste svoje namere. Poskrbite, da boste izgledali zelo dobro in privlačno, tako da vas bo lahko pohvalila. Redno držite očesni stik z njo (ali z njim), tako da lahko vidi kako se počutiš in kako jo/ga občuduješ. Tudi ti ji/mu lahko nameniš kakšen kompliment.

Zanje lahko pripravite paket presenečenja za rojstni dan

To dejanje bo zagotovo premagalo njihovo domišljijo, lahko bi bila torta, zabava, škatlica čokolade ali rože. O vas si bodo mislili same dobre stvari. Pogosto jim lahko kupite tudi razumna in praktična darila.

Vedno govorite in zvenite smešno

Ljudje se zlahka povežejo s smešnimi ljudmi. Ne bodite prestrogi in trdi, ko govorite z njimi. Naj se počutijo dobrodošle in varne okoli vas, dajte svoje mnenje, ko vas bodo za to prosili. Lahko jo/ga pokličete vsak dan, da jim zaželite lep dan in lahko noč.

Poskušaj spoznati njeno/njegovo družino

Ko imate priložnosti spoznati družino vaše simpatije, bodite prijazni in pokažite svoj smisel za humor. Dajte jim razlog, da vam lahko zaupajo. Med večerjo lahko družini poveste kako sta se spoznala.

Pojdita na dolgi sprehod

Pojdita na aljši sprehod / Foto: SHUTTERSTOCK

Če ste na voljo za daljši sprehod, lahko s tem začnete plesti vez med vama. Vprašajte, če jo/ga lahko držite za roko, ko hodite. Lahko ji/mu namenite tudi ljubkovalno ime, saj se bodo ob tem počutili posebne.

Naj se zaveda tvojih namer

Na tej točki vam ni treba biti naiven in tudi vam ni treba hiteti s stvarmi, le naredite korak za korakom naprej, jim povejte svoje namere in jim dajte dovolj časa, da o tem razmislijo.

Ti neverjetni nasveti vam bodo pomagali uspešno opraviti to nalogo, ne da bi vam uničili možnosti, da bi ostali njihov prijatelj. Bodite samozavestni.

Življenjski Stil

To je astro znak, ki v ljubezni preseneča

Objavljeno

V redu

Avtor

Na prvi pogled deluje hladno, a v resnici je zelo zvest in čustven. Kateri astro znak v ljubezni preseneča? Preberite.

Osebe, ki so rojene v nebesnem znamenju device, vas bodo v ljubezni pozitivno presenetile. Če je vaš partner ali partnerica rojena v tem astro znaku, potem najbrž že veste, da so zelo čustveni in zvesti, a na prvi pogled nikakor ne delujejo tako.

Ker so rojeni perfekcionisti, gredo marsikomu na živce. Vedeti pa morate tudi, da so zelo inteligentni.

Pogosto živijo v svojem svetu, a so kljub temu zelo zanimivi in pogovor z njim vas bo navdušil. Imajo svoj pogled na življenje in najbrž vam bodo pokazali svoj in drugačen pogled na mnoge stvari.

Če se boste v devico zaljubili, pa vedite, da je brezbrižnost, ki jo na prvi vtis oddaja, le dobra krinka. Znajo ljubiti in želijo biti ljubljeni!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Črn dim se vali, evo tradicionalno kurjenje, kaj folku ni jasno?

Objavljeno

V redu

Avtor

Živim v soseski hiš in očitno se vse prenaša iz roda v rod. Tako kot je večino hiš že zasedla mlajša generacija, sinovi ali hčere tistih, ki so jih gradili, tako tudi kurijo. Halo, na tistem metru trave, ki so jo pustili, ostalo so namreč prilagodili parkiranju velikih, ogromnih avtomobilov, nek se vidi raskoš.

Njihovi starši so sicer lahko zakurili malo večji ogenj, ker je bilo več prostora, ampak ta manjši je očitno bolj intenziven, ker se zdaj nabere več svinjarije. Kurijo vse, smeti, gume, cunje, vse, ker je verjetno predrag bencin, da bi odpeljali smeti na deponijo, smeti na smetišče, kaj tukaj ni jasno.

Ampak, dejmo zakurt, z masko jasno, letos jih imajo vsaj pri roki. Kako se ta smrdljivi, črn dim vali meni po sveže opranem perilu pa naprej v hišo, jih itak ne briga.

Tradicionalni črni dim na prvi dovolj topel, sončen dan, ko gre sveže perilo na štrik in so okna lahko končno na stežaj odprta. A luftat moramo, zaradi svežega lufta samega in še korone. Ha ha ha, nekdo je pa za hece. A naj pokličem okoljevarstvenike, policijo, koga? Ker to bo zdaj trajalo. Mogoče cigane, bodo prej odnesli torej zrihtali stvar, saj je sigurno kaj uporabnega. Uf.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Res je, vsako leto isto. Opažam tudi sama. Mi ni jasno kje imajo sploh skladiščeno vso to zalogo smeti in kako sploh lahko tako zelo onesnažujejo okolje.  Pri kurjenju česarkoli predstavlja glavni problem nevarnost požara. V zrak pa se sproščajo tudi toksični in karcinogeni dimi in saje.  V nekaterih občinah prepoved kurjenja določajo občinski predpisi, kot so npr. odloki o javnem redu in miru ali odloki o ravnanju z odpadki, ki konkretno za posamezna specifična področja določajo prepovedi in omejitve kurjenja v naravnem in bivalnem okolju. Pokličite na vašo občino in vprašajte za nasvet.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Botoks je učinkovita metoda pomlajevanja

Objavljeno

V redu

Avtor

Razmišljate o botoksu, pa bi radi vedeli več? Preberite nekaj dejstev.

Uporaba botoksa v namen pomlajevanja obraza je vse bolj razširjena tudi v Sloveniji. Vse več žensk, pa tudi moških, se odloča za to tehniko pomlajevanja obraza.

Kaj je botoks?

Botulin je eden najbolj smrtonosnih naravnih strupov ter najbolj toksična beljakovina sploh. V zelo majhnih odmerkih se uporablja kot mišični relaksant za blažitev bolečih mišičnih krčev ter v kozmetične namene (znan pod imenom botoks).

»Dobra stran botoksa je, da lahko z njegovo uporabo prekinemo kadarkoli. Res pa je, da se naša koža tudi med tretmaji z botoksom stara in če se bomo po desetih letih odločili, da botoksa ne želimo več, bo koža postarana,« je pojasnil lepotni strokovnjak dr. Andrej Testen.

Ko se boste odločili za pomlajevanje obraza z botoksom, morate vedeti, da je učinek viden šele sedem do 10 dni po posegu, terapijo pa je potrebno ponavljati na približno pol leta.

Ker je botoks v tekoči obliki, se ga v mišico vbrizga z iglo.

»Navadno se za to uporabi najtanjše možne iglice, tako da postopek ni pretirano boleč. Večinoma traja nekaj minut, tako da nekatere stranke na tretma, skočijo med malico,« je pojasnil dr.Testen.

Botoks – prej in potem (foto: Shutterstock)

Še več zanimivih informacij boste našli tukaj.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

POPULARNO