Recept za okusne veganske kanelone

SESTAVINE

Za palačinke:

  • moka
  • voda
  • sol
  • origano
  • česen v prahu
  • bazilika
  • peteršilj

Za nadev:

  • sejtanov haše ali sojini koščki
  • čebula
  • česen
  • peteršilj
  • bazilika
  • majaron
  • paradižnikova mezga
  • zelena paprika
  • sol
  • poper
  • olje

Za paniranje:

  • drobtinice
  • uporabimo maso za palačinke, ki naj ostane in ji samo dodamo vodo, da je bolj redka, pa vseeno dovolj gosta, da se malo prime na kanelon
  • olje

POSTOPEK

  1. Spečemo palačinke.
  2. Za nadev prepražimo čebulo na olju, dodamo vse začimbe, papriko in pražimo cca. 5 minut. Dodamo sejtanov haše in paradižnikovo mezgo, po potrebi dodamo vodo in kuhamo vse skupaj nekje 15 – 20 minut. Nadev je pripravljen.
  3. Priprava kanelonov: vzamemo eno palačinko, dodamo nadev (koliko, je odvisno od velikosti palačink) in zavijemo. To ponavljamo, dokler ne porabimo palačink.
  4. Vsak kanelon posebej pomakamo v maso, ki je ostala in nato v drobtine.
  5. Med tem segrejemo olje in ko so vsi kaneloni pripravljeni, jih ocvremo v olju.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com