SESTAVINE
Za palačinke:
- moka
- voda
- sol
- origano
- česen v prahu
- bazilika
- peteršilj
Za nadev:
- sejtanov haše ali sojini koščki
- čebula
- česen
- peteršilj
- bazilika
- majaron
- paradižnikova mezga
- zelena paprika
- sol
- poper
- olje
Za paniranje:
- drobtinice
- uporabimo maso za palačinke, ki naj ostane in ji samo dodamo vodo, da je bolj redka, pa vseeno dovolj gosta, da se malo prime na kanelon
- olje
POSTOPEK
- Spečemo palačinke.
- Za nadev prepražimo čebulo na olju, dodamo vse začimbe, papriko in pražimo cca. 5 minut. Dodamo sejtanov haše in paradižnikovo mezgo, po potrebi dodamo vodo in kuhamo vse skupaj nekje 15 – 20 minut. Nadev je pripravljen.
- Priprava kanelonov: vzamemo eno palačinko, dodamo nadev (koliko, je odvisno od velikosti palačink) in zavijemo. To ponavljamo, dokler ne porabimo palačink.
- Vsak kanelon posebej pomakamo v maso, ki je ostala in nato v drobtine.
- Med tem segrejemo olje in ko so vsi kaneloni pripravljeni, jih ocvremo v olju.
Dober tek!