Kontaktirajte nas

Glasba

So Melodije morja in sonca še to, kar so bile? INTERVJU

Objavljeno

V redu

V soboto 10. julija bo Portorož v znamenju Melodij morja in sonca. Festival, ki je v svoji zgodovini prinesel veliko uspešnic, ki jih ob različnih priložnostih pojemo še danes. Nasmeh poletnih dni, Portorož 1905, Mi ljudje smo kot morje, Sive ceste, Cela ulica nori, Sen znala jes, Lahko noč Piran, Ko mene več ne bo in druge, so bogata zakladnica slovenske glasbene scene.

Letošnji Festival bo že 40-ti po vrsti. Včasih je bil to pravi poletni praznik, Portorož in Slovenija sta vsaj nekaj dni živela v duhu MMS-a in glasbe. Kako je zdaj, ko je glasba zaradi aktualne situacije malo potisnjena na stranski tir. Kako to doživlja glasbenik, ki ta festival spremlja ves čas in bo nastopil tudi letos.

Samuel Lucas, kaj je za vas Festival Melodij morja in sonca?

Moji prvi spomini na festival MMS sežejo dalec v 80-ta, ko sem prvič slišal za ta prestižni dogodek, kjer so se predstavljale pesmi velikih izvajalcev in želja vsakega izvajalca je bila nastopiti na festivalu. Res je imel svoj čar in moč. Vse izvajalce smo gledali, kot na največje zvezde, saj so to tudi bili. To je bil edini festival, ki se je lahko primerjal z italijanskim San Remom…..Je pa še vedno edini poletni festival, kjer lahko izvajalec predstavi pesem tudi v poletnem času, ko se naj ne bi izdajali novi singli, saj so vsi glasbeni uredniki tako radijskih kot televizijskih postaj na počitnicah, vsaka izid pa posameznega izvajalca ogromno stane.

Katera pesem se vam ob omembi Festivala najpogosteje prikrade v misli?

Mi ljudje smo kot morje, Solinar-Faraoni, Še si tu-Marta Zore.

Bi morali v Sloveniji skrbeti za tovrstne festivale bolje, bi morali dati več poudarka na to, kar gledano dolgoročno, takšni festivali lahko prinesejo glasbenikom in sceni?

Definitivno bi morali, saj si ta festival to zasluži in prav tako vsak nastopajoči bi se moral počutiti tako kot so se nekoč počutili…da so nekaj dosegli, ko so imeli to čast sodelovati na festivalu in biti del take prelepe in pomembne zgodbe.

Ali spremljate glasbene festivale v tujini, primerjate kdaj?

Spremljam, ko imam čas, kar se pa primerjave tiče, ne bi bilo fer če bi MMS primerjali kot smo ga lahko nekoč z italijanskim San Remom. Si pa definitivno zasluži, da bi bil bolj cenjen, prav tako vsak avtor in izvajalec.

Letos boste na nastopili skupaj s pevko Majo Založnik, kaj nam lahko že izdate, kaj lahko pričakujemo?

Močna pesem in izvedba, super realno besedilo, svečana otvoritev festivala MMS in verjamem, da si bo veliko ljudi zapomnilo prav najin nastop.

Foto: Damjan Končar

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Ameriški glasbenik J’Maurice nam predstavlja svoj udarni single “Facetime”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo J’Mauricea mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

J’Maurice je hitro rastoči umetnik hip hopa in rapa, ki prihaja iz vsem poznanega Dallasa v ZDA. Za svoj uspeh se lahko zahvali energiji in strasti do glasbe, ki jga poganja, in je na življenjski poti, da postane največji zabavljač in navdihovalec vseh časov.

Ker je bil žrtev in zmagovalec nekaterih neugodnih življenjskih situacij, katerim je botrovala ločitev njegovih staršev, se je naučil svoje težave uporabiti kot odskočno desko za svojo glasbeno pot. Ker je kot mladostnik doživljal burno življenje, zaradi katerega se je odvrnil od vrstnikov in staršev, se je naučil biti močan, ko se je dvignil nad vse okoliščine in odkril svoj pravi talent za rapanje.

J’Maurice je glasbo izbral kot platformo za izražanje, saj ga to področje v življenju najbolj navdihuje. Želi ustvarjati navdihujočo glasbo, ki bo bogata z besedili, zelo razumljiva in resnično ganljiva za poslušalce. “V življenju vsakega človeka so ljubezen, sovraštvo in bolečina. Ustvarjanje glasbe je moj način, kako se s tem spoprijeti, iz tega zrasti in iti naprej,” pravi J’Maurice. S tem strateškim pristopom želi s svojimi pesmimi pomagati drugim pri zdravljenju, sreči in veselju.

Njegova ljubezen do glasbe izvira tudi iz motivacije, ki jo dobi ob poslušanju glasbe old skool hip hopa in R&B veteranov in uglednih vzornikov v glasbeni in zabavni industriji. J’Maurice je znan po strastnem načinu, s katerim izpopolnjuje svoje brezhibne melodije, ki ustvarjajo nepozabne, srčne ritme s citatnimi besedili. Kadarkoli se znajde v središču odra, njegov talent nima meja.


Nadarjeni in energični raper, ki ga najbolje opisujejo njegovi zasvojljivi refreni, nikoli ne preneha navduševati občinstva in sveta okoli sebe, kadar koli izda novo uspešnico.

J’Mauricea boste našli tudi tukaj.

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals