Domov Življenjski Stil Kako prepoznati, da bližnjim ni mar za vas?

Kako prepoznati, da bližnjim ni mar za vas?

Ljudje, ki iščejo v življenju in v ljudeh dobro ter si prizadevajo gledati v svet skozi pozitivne vibracije, težje prepoznajo znake, ki nakazujejo, da so del njihovih odnosov posamezniki, ki jim ne želijo dobro. Če imate tudi vi za neprijetno ravnanje bližnjih vedno pripravljeno prikladno opravičilo, po katerem jih vidite in čutite v lepši luči, potem je morda čas, da pogledate resnici v oči. Veste, ne želijo vam vsi vse najboljše.

Seveda je prijetneje živeti v svetu, kjer se med seboj vsi lepo razumemo in imamo radi. A v realnosti žal temu ni tako, del našega sveta so tudi premnoge neprijetne situacije, ki jih nemalokrat zakuhajo in začinijo posamezniki, ki so nam blizu. Lepo je dajati, osrečevati in širiti toplino, a če je na nasprotni strani nespoštovanje in ignoranca, potem raje svoje srce, čas in trud vlagajte v ljudi, ki vas cenijo in imajo radi.

Kako uvideti, da ljudem iz vašega bližnjega in širšega kroga ni mar za vas?

Čeprav jim vedno radi priskočite na pomoč, vam sami ob vaši prošnji zlahka postrežejo z zavrnitvijo ali celo ignoranco. Ni jim težko reči: ‘ne morem, nimam časa’. Neposredno vam na ta način sporočajo, da niste na njihovem seznamu prioritet. Kar seveda ni nič narobe, meje je potrebno postavljati, le dobro razmislite, ali želite te ljudi ohraniti med svojimi prioritetami.

Foto: Shutterstock