Rene in Nejc neuslišana v bitki za pravico

se še danes zbuja v nočnih morah, čeprav je od krutega homofobnega napada minilo že celo leto. Bolečine namreč še vedno niso minile, zlasti tiste, ki skelijo zaradi krivice, ker se neznanim storilcem prijazno odmika roka pravice. Lahko bi izgubil življenje. Zakaj? Ker ljubi moškega.

V zadnjem letu Rene in partner še intenzivneje ozaveščata družbo in si na prijazen način prizadevata svetu prikazati pristno plat življenja v istospolni usmerjeni skupnosti. Sta pri tem uspešna, so odzivi javnosti spodbudnejši?

»Odkar se je zgodil homofobni , se nama zdi, da je malo manj homofobije in da se stvari malce izboljšujejo. Opažava pa še, da vedno več starejše populacije bolje sprejema kakor pa mladi. Sicer pa je večina ljudi pogumna pri žaljenju in nesprejemanju v vlogi spletnih komentatorjev, zelo redko pa na takšen način, kakor se je zgodil meni, ko so me napadli neznani storilci. Je pa vsekakor potrebno še veliko narediti na tem, da se bodo ljudje zavedali, da niso po njihove rečeno “ogroženi” zaradi nas istospolno usmerjenih, saj smo tudi mi srčni in pošteni ljudje,« je za naš portal pojasnil Rene, ki se trudi nadaljevati z življenjem in upa, da ne bo izgubil vere v pravico.

KDO SI TI, DA BI MI SODIL, KDO SI TI, DA SI MOJEMU SINU SKORAJ VZEL OČETA!!!!!!! Danes se vam javljam, ker sem bolj…

Objavil/a Rene Žunič dne Ponedeljek, 05. oktober 2020

foto: osebni arhiv