Domov Življenjski Stil Razdražena koža, letos je zaradi razkužil še huje! Je svetlin res čudežen

Razdražena koža, letos je zaradi razkužil še huje! Je svetlin res čudežen

Dermatitis, seboreja, luskavica, ekcem so postali vsakdan. Veliko odraslih ima težave s tem in na žalost vse več otrok. Letos pa je zaradi uporabe razkužil razdražene kože še več.

Tudi ohladilo se je in to se pozna tudi na koži. Veliko vas je, ki se spopadate s suho, zelo suho kožo, k izpuščajem nagnjeno kožo, srbečico, luskami na lasišču. Dermatitis, seboreja, luskavica, ekcem so postali vsakdan. Veliko odraslih ima težave s tem in na žalost vse več otrok.

Tovrstnim težavam je kos svetlinovo olje oziroma izdelki, ki ga vsebujejo. Hipoalergena kolekcija s svetlinom, je naravna alternativa kortikosteroidom. Svetlinovo olje je bogato z gama-linolensko kislino (esencialne maščobne kisline) in je izredno hranljivo. Seveda so v izdelkih poleg svetlina še druge naravne sestavine, različne kombinacije, ki pomagajo pri še tako hudih težavah s kožo. Omenjeni izdelki so varni za otroke, šampon je primeren tudi za nego temenc pri dojenčkih.

Krema z oljem svetlina je odlična za nego suhe, zelo suhe kože in tudi večjih težav s kožo npr. rdečice, poškodovane kože za obraz in telo. Je lažje teksture kot balzam in se hitreje vpije. Balzam pa je konkretnejši in primeren za poškodovana, razdražena področja na koži, za izpuščaje in zelo prizadete dele kože.

Za nego suhe kože oziroma pri zgoraj omenjenih težavah s kožo na telesu uporabite oljni gel za prhanje, priporočam, da ga bolj na hitro sperete, nič ne bo narobe, če malo koristnega olja ostane na koži.

Vsi izdelki so naravni in zelo blagodejni, delujejo in pomagajo, morate pa biti dosledni in vztrajni. Izdelki z oljem svetlina so naravna pomoč, tudi za tiste, ki imajo od razkužil izsušeno, razdraženo, poškodovano kožo.

Razdraženo kožo na rokah čez dan negujte s kremo z oljem svetlina ali kremo za roke, ponoči pa lahko koži podarite pravi domači tretma, balzam z oljem svetlina, bombažne rokavičke in mirno noč. Ponoči bo svetlin čudežno negoval kožo na rokah in bo zjutraj v precej boljšem stanju.

Foto: freepik.com