Domov Življenjski Stil TOP 5 živil, ki čistijo in krepijo jetra

TOP 5 živil, ki čistijo in krepijo jetra

Čim pogosteje naj bodo na vašem jedilniku, saj pomagajo čistiti jetra in krepijo njihovo delovanje. Najdete jih v prispevku!

Jetra so zelo pomemben organ v našem telesu in prav je, da jim namenimo nekaj besed o tem, kako jih čistiti in okrepiti. To lahko naredimo že s tem, da na jedilnik uvrstimo super živila, ki jih čistijo in pomagajo, da delujejo še bolje. Jetra namreč opravljajo zelo pomembne funkcije, med drugim pomagajo, da je naša prebava redna, uravnavajo raven hormonov, skrbijo za čisto kri, odpravljajo strupe iz telesa, skrbijo za zdrav videz kože in še in še bi lahko naštevali.

Katera so živila, ki pomagajo našim jetrom, da dobro delujejo?

Grenivka

Če boste dan začeli s sokom ene sveže grenivke, boste naredili veliko za svoje zdravje. Grenivka je naravni antibiotik in vsebuje zelo močne antioksidante. Skrbi, da se maščobe topijo hitreje, preprečuje tudi, da bi se zamastila jetra.

Kurkuma

V sok grenivke lahko dodate še ščepec kurkume v prahu. Kurkuma je zelo močan antioksidant, skrbi, da strupeni toksini hitreje zapustijo naše telo, krepi delovanje jeter.

Kava

Prava turška kava brez dodatkov mleka ali sladkorja prav tako blagodejno vpliva na zdravje jeter.

Zeleni čaj

Kitajska študija je potrdila, da lahko že ena skodelica zelenega čaja na dan ščiti pred boleznimi jeter. Med drugim ščiti tudi pred rakom, cirozo.

White garlic on the table

Česen

Surov česen vsebuje antioksidant alicin. Ta pa poskrbi, da se strupeni toksini iz jeter izločijo hitreje.

Foto: Pixabay.com, Shutterstock