Domov Promo Čiščenje organizma, za dobro počutje in lepoto

Čiščenje organizma, za dobro počutje in lepoto

Stres, hiter tempo življenja, onesnaženo okolje, vplivajo na nas in obremenjuje naš organizem. To počnejo zunanji onesnaževalci, vsakodnevno pa telo obremenjujemo in onesnažujemo tudi od znotraj.

Nepravilna  prehrana, premalo gibanja sta velikokrat kriva za toksičnost našega telesa, ta vpliva na organe in naše počutje.

Naše telo dnevno proizvaja velike količine presnovnih odpadkov, ki niso samo odpadki, ki nastanejo pri razgradnji in prebavi hrane, temveč tudi običajni presnovni procesi, ki potekajo v telesu. Vsi procesi, ki povzročajo nastanek odpadkov, ki se izločajo iz našega telesa skozi limfni sistem, jetra, ledvice in črevesje prav ta del močno obremenjujejo. Zato je dobro, če jim občasno olajšamo delo.

Čiščenje naj traja od 3 do 7 dni, odvisno od vašega stanja in pripravljenosti za izvajanje programa.  Sedem dni je namreč potrebnih za res dober počitek in čiščenje notranjih organov in krvnega obtoka. Treba se je pripraviti, kar pomeni, da teden dni pred razstrupljanjem začnemo zmanjševati vnos trde hrane v telo in pijemo zeliščne čaje, ki bodo v pomoč pri čiščenju telesa (regrat, kopriva).

Eterično olje limona

Med razstrupljanjem ne jemo trde hrane, temveč smo na tekoči, poltekoči ali kašasti dieti. Jemo  oziroma pijemo zelenjavne in sadne sokove ter bistre zelenjavne juhe. Če je to za vas premalo, lahko tudi zelenjavne ali sadne kaše (smoothie). Čez dan zaužijemo vsaj 3 litre tekočine. V času razstrupljanja bolj počivamo, izpustimo športne aktivnosti in nasploh damo obremenitve na minimum. Če imate možnost savnanja je to odlično, vsekakor pojdite v slano kopel. Takšno si lahko naredite doma, kar z dobro pestjo morske soli. V sol lahko dodate nekaj kapljic eteričnega olja bora, limone, rožmarina, ciprese ali grenivke. Očiščeni se boste bolje počutili na vseh nivojih, tudi na pogled boste blesteli.

Aromatična sol

Avtorica prispevka Urša Mravlje, Aromatica Slovenija, je diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije.

Brezplačna objava