Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Mojca Fatur razkrila, kaj se ji je dogajalo med nosečnostjo

Objavljeno

V redu

Njen zapis je poln žalosti in bolečine …

Slovenska igralka Mojca Fatur, žena priljubljenega voditelja Klemna Slakonje, se je odločila, da spregovori o žalosti in bolečini, ki jo je doživela med nosečnostjo pred več kot desetimi leti, natančneje leta 2008. Takrat naj bi njena prvorojenka Mila dobila bratca ali sestrico. A kot je v zapisu navedla Faturjeva, se to ni zgodilo.
»Jeseni leta 2008, nam je nosečniški test namignil, da bo takrat 18 mesečna Mila kmalu dobila sestrico ali bratca. A veselje ni trajalo dolgo, saj se je že na prvem ginekološkem pregledu pokazalo, da nekaj ni v redu. Pod nujno sem bila napotena v urgentno ginekološko ambulanto v UKC Ljubljana. Bila sem v šoku, saj se je pri Mili vse odvijalo tako lahkotno in brez vsakršnih zapletov, da nisem, v svoji mladostni naivnosti, niti za trenutek pomislila, da bi bilo lahko tokrat kaj drugače,« je na družbeno omrežje Facebook zapisala Mojca.

Igralka Mojca Fatur je spregovorila o boleči izkušnji. (foto: RTV SLO)

Prvemu šoku pa je sledil nov šok. Ko so jo poklicali v ambulanto, je zagledala skupino študentov. Ti so prisostvovali pri njenemu ginekološkemu pregledu, četudi je nihče ni vprašal, če lahko. Popolnoma razgaljena in ponižana igralka opisuje svojo bolečo izkušnjo: “Spomnim se občutka mrzlih tal pod bosimi stopali in kako sem si pulover vlekla proti kolenom, da bi se vsaj malo zakrila pred zborčkom študentov.
“Dajte se uležt, no! Nimamo cel dan časa,” odrezavo reče zdravnik. “Ampak miza je še vsa krvava,” mu odgovorim. Pogleda proti mizi, ki je pokrita s krvavimi odtisi pacientke pred mano. “Sestra!”rezko zadoni po prostoru. Priteče starejša sestra, se opraviči in hitro zamenja papirnato podlogo. Brez besed ležem in predstava se začne.
“No, pa poglejmo kaj imamo tukaj. Mola. Ne vem zakaj ginekologi tako radi pišejo, da gre za molo, če nikoli ni mola,” nerga zdravnik med preletom moje napotnice. Študentje se muzajo in ne vejo ali bi se smejali ali je bolje, da ostanejo resni. “No, pa poglejmo to čudo,” reče in mi vstavi ultrazvok. Zdolgočaseno ga obrača levo desno, dokler nekaj ne pritegne njegove pozornosti in negibno zazre v monitor. “Ha!” zleti iz njegovih ust, študentje, ki v zborčku stojijo pred mojimi razkrečenimi nogami, pa zastrižejo z ušesi in pripravijo zapiske. “Zanimivo. Pa je res mola.” Študentje se sokolje zazrejo v monitor. Mene ni, ne obstajam. Moje bolečine in prestrašenosti ni. V tistem trenutku sem pomanjšana na študijski material, ki obeta nekaj redkega in zanimivega.
Zdravnik v svoji zdolgočaseni maniri odpredava glavne značilnosti molarne nosečnosti, kako se jo zdravi in kakšni so možni zapleti. Čutim, kako se razblinjam v svojem plitkem dihu, moje sidrišče v tem absurdnem teatru je zgolj prestrašeno bitje mojega srca, ki mi odmeva v glavi. “Če ne gre drugače, uporabimo kemoterapijo,” je zadnje kar slišim. Nato tišina in občutek vrtoglavice. Globoko vdihnem in iz sebe iztisnem tanek glas: “Oprostite, a mi lahko poveste, kaj se dogaja z mano? Kaj sploh je mola?” Iščem sočutje v njegovih strokovnih očeh, a dobim zgolj odrezavi: “A nimate Googla? Jaz nisem zato tukaj, da vam bom razlagal te stvari.” Se obrne, sname rokavice in odide v sosednji prostor, kjer bo sestri narekoval svoje ugotovitve. Študentje bolščijo v svoje zapiske, jaz pa se odvlečem do svojih oblek za zavesico.
Poleg bolečine sta v meni začeli rasti razočaranje in jeza. “Zakaj sem bila kar tiho?! Zakaj že na začetku nisem rekla, da ne želim, da so študentje prisotni?! Zakaj sem zdravniku dovolila, da me tako razčloveči?!”

V nadaljevanju zgodbe pa igralka še razkriva, da je bila jezna nase, ker je bila tiho, ker se ni postavila zase.
Najprej sem bila tiho, ker sem bila prestrašena in kot v transu od vse silne bolečine, ki je pretresala mojega duha.
Nato sem bila tiho, ker me je hladna aroganca popolnoma paralizirala.
Sledilo je razočaranje nad samo sabo, ker se nisem postavila zase. Kar je samo še poglobilo tišino.
Sledila je tako silovita jeza, da so ob njej besede zaledenele. In na koncu globoka osramočenost. Taka, ki je dogodek deponirala v skrivnih arhiv duše – med dogodke, ki se jih ne želim več spominjati.
Zato so žrtve toliko časa tiho! Ker so razbolele, razočarane in jezne same nase. Ker so žolčni izlivi javnosti in iztegnjeni kazalci zadnje, s čimer se zmorejo ukvarjati.
Ko sem, na enem od sledečih pregledov, sestri omenila zdravnikovo grobost, se je ta samo nasmejala in zamahnila z roko. “Ja, tak on je. Ampak je pa odličen zdravnik!”
In tako to gre v naši družbi, ane? Ko si odličen v tem, kar počneš, se ti pač pogleda skozi prste. Ko si mojster na svojem področju, se tvoja aroganca in izprijenost pač tolerirata. Ker tako to je!

Njeno celotno objavo si lahko preberete spodaj.

Odgovor na vse tiste “Ne verjamem ji! Zakaj je bila pa tako dolgo tiho?!”Jeseni leta 2008, nam je nosečniški test…

Objavil/a Mojca Fatur dne Torek, 09. marec 2021


Foto: Facebook

Zanimivosti

Tara Zupančič šokirala s priznanjem, da to počne njen fant in ne ona

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljena voditeljica je presenetila mnoge …

Simpatično in zelo priljubljeno televizijsko voditeljico Taro Zupančič smo pred časom gledali v šovu Zvezde plešejo, letos pa je prevzela vajeti v novi sezoni oddaje Kuhinja na kolesih. Spoznavala bo prekmurske dobrote in glede na to, da bo vodila oddajo o hrani, je za portal 24urc.com zelo presenetila z iskrenim odgovorom, da je bolj priložnostna kuharica ter da kuhanja ni nikoli jemala s strastjo.

»Zdaj pa imam srečo, ker imam fanta, da, in rad kuha,« je razkrila za omenjeni portal.

Vas je z odgovorom presenetila?

Foto: POP TV

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Hollywoodski zvezdniški par se je razveselil sedmega otroka. To je prva fotografija po porodu

Objavljeno

V redu

Avtor

Presrečna starša sta objavila prvo fotografijo, ki je nastala po porodu. Lahko verjamete, da je srečna mamica videti tako popolno?

Zvezdniški par Alec in Hilaria Baldwin sta se razveselila rojstva sedmega otroka. Rodila se jima je hči, ki sta ji nadela ime  Ilarie Cataline Irene Baldwin. Deklica je na svet prijokala 22. septembra, srečna starša pa sta na družbeno omrežje že dodala nekaj čudovitih fotografij svoje dojenčice in ostalih otrok.

»Tukaj je. Tako sva vesela, da vam lahko predstaviva svoje male sanje, ki so se uresničile,« je zapisala srečna mamica.

Par že ima 23-mesečnega Eduarda, 18-mesečno Mario (ki jo je rodila nadomestna mati), 4-letnega Romea, 5-letnega Leonarda, 7-letno Rafaelo in 8-letno Carmen.

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Metka Albreht razkrila, kaj si misli o svojem partnerju. Njene besede vas bodo presenetile

Objavljeno

V redu

Avtor

Bi verjeli, da si o svojem srčnem izbrancu misli danes to?

Nekdanji fotomodel, mis Slovenije, danes pa zelo uspešna stilistka Metka Albreht je že vrsto let srečna v zvezi z Matjažem Zalarjem, s katerim ima tudi dva otroka, hčerko Alino in sina Etijena. Da je njuna ljubezen še po mnogih letih trdna in močna, pa dokazuje njen zadnji zapis, ki ga je delila na družbenih omrežjih.

»Matr, ta moj črnuh je meni še vedno tako privlačen. Tako mamljiv.
Una njegova lažerna hoja, temna očala in črni jensi spuščeni na boke. Huh. Še vedno se mi zavrti, ko za moment pomislim na tiste trenutke, ko sva mal sama,
« je namreč zapisala.

Privoščimo ji zelo!

Foto: Instagram

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals