Domov Življenjski Stil 4 enostavne nadgradnje za obnavljanje starih oblačil brez šivalnega stroja

4 enostavne nadgradnje za obnavljanje starih oblačil brez šivalnega stroja

1. Zamenjaj gumbe.
Za to boste potrebovali samo iglo in nit. “Če menjate gumbe, lahko uporabite gumbe primerno velikosti iz drugega oblačila ali kupite posebne v šiviljskih trgovinah.” pravi Booth. Nakupujte prek spleta ali pokličite lokalno trgovino in preverite, ali ponuja pošiljanje in plačilo po telefonu.

2. Strgane hlače zakrpajte.
“Obleke v kavbojkah in hlačah je mogoče enostavno popraviti z obliži,” pravi Booth. Denim delčki materiala z zankami in nitmi ponujajo veliko izbire. “Izberite obliž, ki je veliko večji od raztrganine in podobne barve kot oblačilo,” pravi. “Sledite navodilom proizvajalca in nalepko prekrijte preko odprtine od znotraj.” Lahko se tudi zabavate z njim in ročno zašijete obliž kontrastne tkanine za zelo drugačen videz.

3. Spremni svojo majico.
Ko vreme začne postajati toplejše, si oglejte nekaj starih majic in jih spremenite s tem, da jih razrežete! “To je resnično dobro na majicah, ker se bo tkanina nekoliko valjala, ne pa počila,” pravi Booth. S krojaško kredo skrbno označite, kam želite rezati. Z zelo ostrimi in čistimi škarjami režite počasi in previdno. (“Vedno lahko odrežete več, vendar ne morete vrniti tistega, kar ste že rezali,” ugotavlja Booth.)

5. Uporabite posodo za pomivanje, da odstranite stare ostanke
Booth pravi, da lahko madeže na oblačilih pred pranjem očistite, da na ta način odstranite starejše madeže in maščobe. “Milo vedno preizkusite na skritem območju tkanine in se prepričajte, da ne zbledi,” pravi. In s tem imaš oblačilo, ki ni tako kot novo – bolje je.