Kako je območje 51 postalo svetovna znana “točka nič” za teorije o obstoju vesoljcev?

V začetku petdesetih let prejšnjega stoletja so ameriška letala izvajala reševalne misije z nizkim letenjem nad ZSSR. Samo izvajanje takšnih preletov je bilo izredno nevarna naloga in piloti so imeli nenehne skrbi, da bi jih opazili in sestrelili.

Leta 1954 je tedanji ameriški predsednik Eisenhower odobril razvoj nadkritega letala, pod imenom Projekt Aquatone. Kot vsak pomembnejši vojaški projekt je bil tudi ta ovit v tančico skrivnosti saj si država ni mogla privoščiti, da bi podatki razvoja novega orožja prišli v roke nasprotnikom. Bil je namreč čas hladne vojne med zahodom in vzhodom. Program je zahteval oddaljeno lokacijo, ki ni bila zlahka dostopna civilistom ali vohunom nasprotne strani in območje baze Area 51 je popolnoma ustrezala namenu.

Vojaško območje se je nahajalo v puščavi Nevada. Nihče ne ve natančno, zakaj se imenuje območje 51, toda ena teorija nakazuje, da samo ime izhaja iz dejstva, da se v bližini nahaja niz testnih lokacij v Nevadi, ki so služile razvoju jedrskega orožja. Komisija za atomsko energijo je namreč veliko testno območje v Nevadi razdelila na manjša območja, označena s številom. Lokacija je bila za vojsko že znano ozemlje, saj je v času druge svetovne vojne služila za testiranje orožja letalskih sil.

Poleti 1955 so okoli območja 51 poročali o opažanju “neznanih letečih predmetov”. V tistem času so namreč letalske sile začele s testiranjem letala U-2. Letalo U-2 lahko leti višje od 18.000 metrov, kar je bilo mnogo višje kot so zmogla leteti takratnja letala. Letala tistega časa so se v višino lahko dvignila nekje od 3000 do 6000 metrov, medtem ko je vojaško letalo doseglo višino približno 12000 metrov. Če bi pilot letala med izvajanjem preletov denimo opazil drobno piko, ki je bila visoko nad njim, ne bi imeli pojma, kaj je to in nemalokrat bi piloti obvestili nadzor zračnega prometa, da nad njimi kroži neki “neznani predmet”. To dejstvo je bilo vzrok, ki je privedel do povečanja opažanj NLP-jev na tem območju. Medtem ko so visoki uradniki letalskih sil vedeli, da so opažanja NLP-jev poskusi U-2, javnosti seveda tega nikakor niso mogli povedati. Tako so strogo tajne raziskave ter sam razvoj letal razložili z besedami, da gre za “naravne pojave” in “vremenske raziskave na visoki višini”.

Testiranje U-2 se je končalo v poznih petdesetih letih prejšnjega stoletja, vendar pa je območje 51 še naprej preizkusni poligon za številna letala, vključno z modeli letal F-117A, A-12 in TACIT BLUE.

Nihče ne ve zagotovo, kaj se trenutno testira na območju 51 in za kaj vse se uporablja. Ameriška vlada je namreč šele leta 2013 sploh priznala obstoj območja 51. Do takrat to območje uradno sploh ni obstajalo. Če se boste kdaj našli na letališču v Las Vegasu, bodite pozorni na nekaj majhnih neoznačenih potniških letal na ograjenem območju letališča. Namenjena so namreč prevozu zaposlenih na območju 51 do njihovega delovnega mesta. Kaj vse zanimivega bo še prišlo iz tega, zdaj že kultnega območja?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com