Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Prednosti pitja tople vode

Objavljeno

V redu

Nedavne raziskave so pokazale, da pitje tople vode na prazen želodec prinaša številne zdravstvene koristi. Voda, ki vsebuje limono, na primer zmanjšuje proste radikale in pomaga različnim organom pravilno delovati.

Po Health Line bi morali piti vsaj osem kozarcev vode na dan. Če začnete in končate dan s toplo pijačo, povečate svoje možnosti za uživanje koristi zdravju.

Zaprtje je neprijetno stanje, ki ima dražilne učinke. Gre za pogoste težave z želodcem, ki nastanejo zaradi premajhnega gibanja črevesja, ki ga povzroča pomanjkanje vode v telesu. Klinična nutricionistka in zdravstvena strokovnjakinja za prehranske in prehranske vede Stella Metsovas je dejala, da so ženske nagnjene k hormonskemu neravnovesju, ki ima zaprtje kot stranski učinek. Pitje toplega napitka zjutraj zmanjšuje njen razvoj, poroča Medical Daily.

Izboljša krvni obtok

Maščobne obloge, nakopičene v živčnem sistemu, odstranimo s pitjem kozarca tople vode. Izpušča toksine in izboljša prekrvavitev ter razrahlja mišična tkiva.

Pitna voda je ena najboljših ugodnosti, ki jo lahko naredite svojemu telesu. Ima presenetljive koristi za zdravje, kot so močna opora ledvicam, več energije, boljše razpoloženje in niža holesterol. Vroča voda samo dodaja dolg seznam razlogov, zakaj naj bi bila voda najpomembnejša v vaši prehrani z več ekskluzivnimi olajšavami. Nihče ne more trditi, da vroča voda ni okusna. Toda nekaj sekund čudnosti bistveno odtehta prednosti. Kaj ne?

Spodbuja hujšanje

Pitje tople vode zviša telesno temperaturo. Prav tako izboljša hitrost presnove v telesu, kar omogoča, da gori več kalorij. Vpijanje tople vode z limono pospeši postopek. Pektinova vlakna limone nadzirajo hrano po hrani, zato jejte manj. Prav tako razgradi maščobno tkivo, zaradi česar izgubite večjo težo. Pitje zjutraj zdravniki zelo priporočajo.

Pomirja bolečino

Terapija s toplo vodo zmanjšuje tudi bolečine v maternici, ki jih povzročajo menstrualni krči. Izboljša kapilarno cirkulacijo in sprosti vaše želodčne in maternične mišice. Občasne bolečine povzročajo stresna mišična tkiva zaradi krčenja v obdobju. Pitje tople vode zmanjšuje tveganje za pojav menstrualnih bolečin.

Preprečuje prezgodnje staranje

Po Life Hacku se vam kopičenje strupov v telesu hitreje stara. Prav tako ste bolj izpostavljeni boleznim. Topla voda odplakne te strupe in popravi kožne celice. Posledično je vaša koža bolj elastična in brez znakov staranja.

Spodbuja spanje

Pitje tople vode pred spanjem pomirja živce in vaše telo sprosti. To sproži spanje in ustavi hrepenenje ponoči. Zbudili se boste s praznim želodcem, a zaradi tega se boste počutili sveže in pomlajeno.

Življenjski Stil

To je astro znak, ki v ljubezni preseneča

Objavljeno

V redu

Avtor

Na prvi pogled deluje hladno, a v resnici je zelo zvest in čustven. Kateri astro znak v ljubezni preseneča? Preberite.

Osebe, ki so rojene v nebesnem znamenju device, vas bodo v ljubezni pozitivno presenetile. Če je vaš partner ali partnerica rojena v tem astro znaku, potem najbrž že veste, da so zelo čustveni in zvesti, a na prvi pogled nikakor ne delujejo tako.

Ker so rojeni perfekcionisti, gredo marsikomu na živce. Vedeti pa morate tudi, da so zelo inteligentni.

Pogosto živijo v svojem svetu, a so kljub temu zelo zanimivi in pogovor z njim vas bo navdušil. Imajo svoj pogled na življenje in najbrž vam bodo pokazali svoj in drugačen pogled na mnoge stvari.

Če se boste v devico zaljubili, pa vedite, da je brezbrižnost, ki jo na prvi vtis oddaja, le dobra krinka. Znajo ljubiti in želijo biti ljubljeni!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Črn dim se vali, evo tradicionalno kurjenje, kaj folku ni jasno?

Objavljeno

V redu

Avtor

Živim v soseski hiš in očitno se vse prenaša iz roda v rod. Tako kot je večino hiš že zasedla mlajša generacija, sinovi ali hčere tistih, ki so jih gradili, tako tudi kurijo. Halo, na tistem metru trave, ki so jo pustili, ostalo so namreč prilagodili parkiranju velikih, ogromnih avtomobilov, nek se vidi raskoš.

Njihovi starši so sicer lahko zakurili malo večji ogenj, ker je bilo več prostora, ampak ta manjši je očitno bolj intenziven, ker se zdaj nabere več svinjarije. Kurijo vse, smeti, gume, cunje, vse, ker je verjetno predrag bencin, da bi odpeljali smeti na deponijo, smeti na smetišče, kaj tukaj ni jasno.

Ampak, dejmo zakurt, z masko jasno, letos jih imajo vsaj pri roki. Kako se ta smrdljivi, črn dim vali meni po sveže opranem perilu pa naprej v hišo, jih itak ne briga.

Tradicionalni črni dim na prvi dovolj topel, sončen dan, ko gre sveže perilo na štrik in so okna lahko končno na stežaj odprta. A luftat moramo, zaradi svežega lufta samega in še korone. Ha ha ha, nekdo je pa za hece. A naj pokličem okoljevarstvenike, policijo, koga? Ker to bo zdaj trajalo. Mogoče cigane, bodo prej odnesli torej zrihtali stvar, saj je sigurno kaj uporabnega. Uf.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Res je, vsako leto isto. Opažam tudi sama. Mi ni jasno kje imajo sploh skladiščeno vso to zalogo smeti in kako sploh lahko tako zelo onesnažujejo okolje.  Pri kurjenju česarkoli predstavlja glavni problem nevarnost požara. V zrak pa se sproščajo tudi toksični in karcinogeni dimi in saje.  V nekaterih občinah prepoved kurjenja določajo občinski predpisi, kot so npr. odloki o javnem redu in miru ali odloki o ravnanju z odpadki, ki konkretno za posamezna specifična področja določajo prepovedi in omejitve kurjenja v naravnem in bivalnem okolju. Pokličite na vašo občino in vprašajte za nasvet.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Botoks je učinkovita metoda pomlajevanja

Objavljeno

V redu

Avtor

Razmišljate o botoksu, pa bi radi vedeli več? Preberite nekaj dejstev.

Uporaba botoksa v namen pomlajevanja obraza je vse bolj razširjena tudi v Sloveniji. Vse več žensk, pa tudi moških, se odloča za to tehniko pomlajevanja obraza.

Kaj je botoks?

Botulin je eden najbolj smrtonosnih naravnih strupov ter najbolj toksična beljakovina sploh. V zelo majhnih odmerkih se uporablja kot mišični relaksant za blažitev bolečih mišičnih krčev ter v kozmetične namene (znan pod imenom botoks).

»Dobra stran botoksa je, da lahko z njegovo uporabo prekinemo kadarkoli. Res pa je, da se naša koža tudi med tretmaji z botoksom stara in če se bomo po desetih letih odločili, da botoksa ne želimo več, bo koža postarana,« je pojasnil lepotni strokovnjak dr. Andrej Testen.

Ko se boste odločili za pomlajevanje obraza z botoksom, morate vedeti, da je učinek viden šele sedem do 10 dni po posegu, terapijo pa je potrebno ponavljati na približno pol leta.

Ker je botoks v tekoči obliki, se ga v mišico vbrizga z iglo.

»Navadno se za to uporabi najtanjše možne iglice, tako da postopek ni pretirano boleč. Večinoma traja nekaj minut, tako da nekatere stranke na tretma, skočijo med malico,« je pojasnil dr.Testen.

Botoks – prej in potem (foto: Shutterstock)

Še več zanimivih informacij boste našli tukaj.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO