Connect with us

Življenjski Stil

7 motivacijskih citatov za poživitev vašega dneva

Objavljeno

on

Besede lahko prosto sestavimo, povežemo in razdremo, vendar v življenju obstajajo časi, ko le prave besede zaležejo. Vemo, kaj želimo slišati ali reči, vendar se nam prave besede vedno izmuznejo. Prav v teh časih motivacijski citati dokažejo  svojo vrednost. Motivacijski citati povzemajo vse, kar čutimo, pričakujemo in verjamemo. Uporabljamo jih za navdih in zato, da postanemo boljši.

Bodite bolj motivirani danes, jutri in vse druge dni, ki bodo prišli s skrbno izbranimi, spodnjimi motivacijskimi citati.

Osredotočite se na rešitve, ne na napake – Jack Nicklaus

Napake je tako težko pozabiti, medtem ko imajo dobre stvari v življenju kratkotrajni obstoj v našem umu. Ampak zakaj bi pustili, da bi se naš um ukvarjal s temi napakami? Kaj dobrega nam lahko to prinese? O svojih napakah, lahko razmišljamo le takrat, ko se želimo iz njih naučiti. Ko je lekcija sprejeta in razumljena, lahko nadaljujemo z rešitvami. 

Jeza in naglica ovirata pravosodje. – angleški pregovor

Motivacijske citate ne bi smeli uporabljati izključno za ustvarjanje srečnih misli in občutkov. Uporabiti jih je treba tudi za to, da se znebimo tistih nesrečnih misli in občutkov in se prepustimo nečemu lepšemu, toplejšemu in svetlejšemu. Jeza je eno takšnih čustev, za katero lahko uporabite motivacijski citat zgoraj, da se opomnite, kako brezplodna in uničujoča je lahko jeza.

Nič ni bilo doseženo brez navdušenja. – Ralph Waldo Emerson

Za dosego svojega cilja potrebujete tudi navdušenje in strast. / Foto: SHUTTERSTOCK

Obstaja veliko načinov, kako uporabiti ta citat v svojem življenju. Če imaš cilj, zgolj želja ni dovolj. Za to morate imeti žgočo željo. Navdušenje torej ni nekaj, česar bi se lahko sramotili. Svetovno utrujeni pogledi na življenje se lahko zdijo modni, vendar vas takšno razmišljanje ne bo osrečilo. Lahko ste veseli, da imate kaj nad čemer ste navdušeni, saj je zaradi tega vredno živeti.

Vsak človek je arhitekt svojega bogastva – Sallus

Ne krivite Boga ali koga drugega za svojo nesrečo. Morate preseči takšna razmišljanja in se dvigniti nad njih, saj gre za vaše življenje in kaj se vam dogaja, je v vaših rokah. Res je, da nekaterih stvari ni mogoče doseči čez noč, vendar s trudom in verovanjem vase, boste dobili, to kar želite, ne glede na ovire, s katerimi se boste srečali na poti. Vedno se najde rešitev.

Ko si pustim biti močan in ko usmerim vso svojo moč v svojo vizijo, je vse manj pomembno, ali me je pri tem strah ali ne. – Audre Lorde

Ne zapravljajte vašega časa z razmišljanjem o vaših strahovih in nesigurnostih. Raje se osredotočite na odkritje svojih zmožnosti in najboljšega načina, kako jih uporabiti za dosego svojih ciljev. Ko boste to počeli, se ne boste niti več spomnili na strah.

Živite v upanju. Ko postane upanje navada, lahko izkusite trajno srečen duh.

Nikoli ne obupajte in ohranite upanje. / Foto: SHUTTERSTOCK

Da, upanje je nekaj, kar vsi poznajo in razumejo, vendar večina ljudi, to ne zna početi in ne zna vztrajati v upanju. Upanje zahteva stalno prakso, ker je to edina pot do sreče. V tej vrstici se spomnite še enega pomembnega motivacijskega citata, tokrat od Horacija: Nikoli ne obupajte!

Kakšno bi bilo življenje, če ne bi imeli poguma, da bi karkoli poskusili? – Vincent Van Gogh

Pojasnitev tega citata bi bila lažja z uporabo še enega citata: pogum ni opredeljen z odsotnostjo strahu, temveč s presojo, da je nekaj drugega bolj pomembno kot strah.

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Objavljeno

on

Avtor:

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Objavljeno

on

Avtor:

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Objavljeno

on

Avtor:

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals