Connect with us

Življenjski Stil

7 motivacijskih citatov za poživitev vašega dneva

Published

on

Besede lahko prosto sestavimo, povežemo in razdremo, vendar v življenju obstajajo časi, ko le prave besede zaležejo. Vemo, kaj želimo slišati ali reči, vendar se nam prave besede vedno izmuznejo. Prav v teh časih motivacijski citati dokažejo  svojo vrednost. Motivacijski citati povzemajo vse, kar čutimo, pričakujemo in verjamemo. Uporabljamo jih za navdih in zato, da postanemo boljši.

Bodite bolj motivirani danes, jutri in vse druge dni, ki bodo prišli s skrbno izbranimi, spodnjimi motivacijskimi citati.

Osredotočite se na rešitve, ne na napake – Jack Nicklaus

Napake je tako težko pozabiti, medtem ko imajo dobre stvari v življenju kratkotrajni obstoj v našem umu. Ampak zakaj bi pustili, da bi se naš um ukvarjal s temi napakami? Kaj dobrega nam lahko to prinese? O svojih napakah, lahko razmišljamo le takrat, ko se želimo iz njih naučiti. Ko je lekcija sprejeta in razumljena, lahko nadaljujemo z rešitvami. 

Jeza in naglica ovirata pravosodje. – angleški pregovor

Motivacijske citate ne bi smeli uporabljati izključno za ustvarjanje srečnih misli in občutkov. Uporabiti jih je treba tudi za to, da se znebimo tistih nesrečnih misli in občutkov in se prepustimo nečemu lepšemu, toplejšemu in svetlejšemu. Jeza je eno takšnih čustev, za katero lahko uporabite motivacijski citat zgoraj, da se opomnite, kako brezplodna in uničujoča je lahko jeza.

Nič ni bilo doseženo brez navdušenja. – Ralph Waldo Emerson

Za dosego svojega cilja potrebujete tudi navdušenje in strast. / Foto: SHUTTERSTOCK

Obstaja veliko načinov, kako uporabiti ta citat v svojem življenju. Če imaš cilj, zgolj želja ni dovolj. Za to morate imeti žgočo željo. Navdušenje torej ni nekaj, česar bi se lahko sramotili. Svetovno utrujeni pogledi na življenje se lahko zdijo modni, vendar vas takšno razmišljanje ne bo osrečilo. Lahko ste veseli, da imate kaj nad čemer ste navdušeni, saj je zaradi tega vredno živeti.

Vsak človek je arhitekt svojega bogastva – Sallus

Ne krivite Boga ali koga drugega za svojo nesrečo. Morate preseči takšna razmišljanja in se dvigniti nad njih, saj gre za vaše življenje in kaj se vam dogaja, je v vaših rokah. Res je, da nekaterih stvari ni mogoče doseči čez noč, vendar s trudom in verovanjem vase, boste dobili, to kar želite, ne glede na ovire, s katerimi se boste srečali na poti. Vedno se najde rešitev.

Ko si pustim biti močan in ko usmerim vso svojo moč v svojo vizijo, je vse manj pomembno, ali me je pri tem strah ali ne. – Audre Lorde

Ne zapravljajte vašega časa z razmišljanjem o vaših strahovih in nesigurnostih. Raje se osredotočite na odkritje svojih zmožnosti in najboljšega načina, kako jih uporabiti za dosego svojih ciljev. Ko boste to počeli, se ne boste niti več spomnili na strah.

Živite v upanju. Ko postane upanje navada, lahko izkusite trajno srečen duh.

Nikoli ne obupajte in ohranite upanje. / Foto: SHUTTERSTOCK

Da, upanje je nekaj, kar vsi poznajo in razumejo, vendar večina ljudi, to ne zna početi in ne zna vztrajati v upanju. Upanje zahteva stalno prakso, ker je to edina pot do sreče. V tej vrstici se spomnite še enega pomembnega motivacijskega citata, tokrat od Horacija: Nikoli ne obupajte!

Kakšno bi bilo življenje, če ne bi imeli poguma, da bi karkoli poskusili? – Vincent Van Gogh

Pojasnitev tega citata bi bila lažja z uporabo še enega citata: pogum ni opredeljen z odsotnostjo strahu, temveč s presojo, da je nekaj drugega bolj pomembno kot strah.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Življenjski Stil

Dilema: Bo pravi moški v prihodnje oblečen v rožasto bluzico z mašnjo?

Published

on

Fluidna kolekcija za moške podira meje, polna je torbic, nakita in rožastih bluzic.

Diorjeva modna kolekcija za pomlad 2021, namenjena moškim, je ugledala luč sveta. Zvezde kampanje, ki je takoj pritegnila zanimanje javnosti, so moški manekeni Babacar N’doye, Jeremiah Berko in Samer Rahm, medtem ko je za samo zbirko odgovoren Kim Jones, oblikovalec katere seznam tesnih prijateljev vključuje Kate Moss, Kanye Westa in Davida Beckhama.
Ko je dobil službo v Diorju, je Jones dejal, da si vodstvo podjetja želi “več barv in iger“, in to je zagotovo izpolnil. V moški kolekciji, ki jo je predstavil prevladujejo pisani cvetlični vzorci in pleteni kosi v pastelnih barvah in drznih kombinacijah.

S to fluidno kolekcijo Dior na prizorišče vrača kratke hlače in predlaga, naj si moški upajo nositi bluze z mašnjami ter kombinacije odtenkov in materialov, ki si jih do zdaj niso upali. Torbice so absolutni hit moške kolekcije, decentni izrezi na hrbtu pika na i, osupljivi nakit pa jemlje sapo, tudi ženskam. Vprašanje je le zakaj? Zaradi kolekcije same, šoka ali bojazni, da bodo moški brskali po njihovih omarah. Na vas je, da si mislite kaj bo ženskam težje posoditi, torbico, nakit ali svileno bluzico?

Foto: Dior

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Soseda laja glasneje kot njihov pes

Published

on

Vam je morda znano, no, to je moj vsakdan.  Živim v vrstni hiši na obrobju in da, sosedje imajo psa, ki sem in tja tudi zalaja ampak tako, da veš, da je za to razlog, za razliko od njegove lastnice, ki laja ves dan, glasneje in na vsakega, ki pride mimo.

Vtika se v vse, pravzaprav še iz hiše ne stopim povsem, ko že slišim, aha kam pa greš danes, a greš v trgovino? A veš, sem ti mislila povedati (ne nisi mislila, ker že govoriš), da te je iskal poštar in ker te ni mogel priklicati, sem mu razložila, da imaš že od lanskega leta pokvarjen zvonec in da ohoho nimaš časa, da bi poiskala mojstra, da ti to popravi. No,  pa saj zdaj ne delajo ampak od lanskega leta bi pa to res že lahko naredila in tudi to sem mu povedala, da se mi ne zdi v redu, ker te on ne more dobiti in vedno čaka pred vrati.

Ja, ja, to še vedno govori soseda, vmes sem morda uspela dvakrat globoko vdihniti in glasno izdihniti, večkrat sem tudi odprla usta, ker sem želela nekaj pripomniti, a je ostalo pri tem. Ni šans, ni šans, da prekineš salvo besed, zaustaviš vtikanje, glasno napadanje. Ni šans. Seveda sem vmes z eno nogo že v avtu ampak to še kar govori in mi svetuje kaj naj, kaj moram, kako naj in oh zakaj nisi. V tem stilu za vsako stvar.

Zanje čase imam preden grem od doma nekajminutni pregled okolice, z vseh oken pregledam teren, da  bi se ji nekako izognila, sklanjam se čez balkon, enkrat bom še padla nanjo, aja, ne bom, ker je takoj zakričala, da naj pazim, ker bom dol padla, saj sem bolj štoraste sorte. Uf. Meša se mi. Razmišljam, da bi prodala hišo, ki sem jo podedovala po babici in šla živet nekam bogu za hrbtom kot se reče, ker enostavno ne prenesem več vtikanja. 

Poskusila sem vse, ji razložiti, se je izogibati, ignorirati, za pomoč sem prosila njenega sina, žive meje ne obrezujem več, a ne pomaga. Včasih se mi zdi, da me še njen pes pomilovalno gleda.

Če se ji nekako sama izognem, me pa zbudi, vznemiri, razburi, ko glasno kriči na drugega soseda ali mimoidočega, poštarja, kolesarja, avtobus.

Na trenutke vidim kot edino rešitev selitev, vendar se mi zdi noro, saj imam tu blizu službo, svojo hišo imam rada, v soseski živijo prijatelji.

Imate morda kakšno idejo, kaj  še lahko storim? Izkušnje s podobno situacijo?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje, Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Takih situacij je verjetno precej. Veliko ljudi zna biti izjemno napornih in na žalost mislijo le nase. Verjamem, da bi bila selitev lahko rešitev vendar zakaj. Svoje življenje, boste morali spremeniti zaradi sosede, ki vam ne da dihati. Predlagam, da se poskusite še enkrat pogovoriti, morda ob prisotnosti njenega sina. Vztrajajte na tem. Glede na to, da očitno obremenjuje tudi druge sosede, se lahko povežete in skupaj nastopite. Bo bolj resno vzela.

Naj ji najdejo zaposlitev, zadolžitev, ker ji je očitno hudo dolgčas.  Večkrat naj sprehodi psa.

Vi pa dihajte in se zaščitite z namišljenim oklepom, ne pustite ji blizu.     

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

Super trik vitkih dam: Samo to popijte!

Published

on

Si želite očistiti telo in izgubiti nekaj kilogramov? Za vas smo pripravili odličen nasvet, s katerim vam bo to uspelo veliko hitreje.

Potrebujete dve zdravi sestavini, to sta:

Zeleni čaj

Zeleni čaj je izredno zdravilen, vsebuje številne antioksidante. Na naš organizem vpliva tako, da pospešuje metabolizem in pomaga, da se maščobne obloge topijo hitreje. Prav tako je močan čistilec telesa, kar pomeni, da pomaga, da strupeni toksini hitreje zapustijo naše črevesje. Posledično se izboljša počutje, pridobimo več energije, polepša se videz kože in bolj zdravi smo.

Zeleni čaj je poln antioksidantov.

Limona

Za limono je znano, da vsebuje veliko vitamina C. Pomaga pa tudi pri hujšanju, saj pospešuje prebavo in čisti črevesje. Limonov sok krepi imunski sistem in na narave način topi odvečno maščobo.

Limona vsebuje vitamin C.

Kako si pripraviti napitek, s pomočjo katerega boste hitreje shujšali?

Skuhajte zeleni čaj in ga ohladite. Nalijte ga v skodelico, dodajte sok polovice limone, zmešajte in pijte po požirkih. Dovolj je ena skodelica na dan, najbolje pred kosilom.

Pomembno je, da vztrajate vsaj nekaj tednov.

Foto: Pixabay.com, Shutterstock

Continue Reading

POPULARNO