SESTAVINE
količina: za 10 rolic
- 1 zavitek (250 g) testa za pico
- 2 žlici cimeta
- 1/3 lončka sladkorja
- 4 žlice masla ali kokosove margarine
Glazura:
- 200 g kremnega sira
- žlička vanilije
- 4 žlice masla ali kokosove margarine
- 2-4 žlice mleka
POSTOPEK
- Pečico segrejemo na 170 stopinj celzija, okrogel pekač obložimo s peki papirjem.
- Testo za pico odvijemo in ločimo od peki papirja.
- Maslo (ali kokosovo margarino) raztopimo in z njim premažemo testo.
- V posodici zamešamo sladkor in cimet ter posujemo po testu.
- Testo zvijemo v rolado ter z ostrim nožem razrežemo na kolobarje, ki jih polagamo v pekač. Pečemo 15-20 minut na 170 stopinj celzija, da se testo rahlo zapeče.
- Med peko pripravimo še glazuro: kremni sir temeljito stepemo, da postane gladek in kremast.
- Počasi med mešanjem dodajamo sladkor v prahu, vmešamo še vanilijo (ekstrakt ali pasto). Ko dobimo gladko zmes, po žlicah dodajamo še mleko, dokler ne dobimo zmesi prave teksture (odvisno, koliko tekočo želite).
Želimo vam dober tek!