Cimetove rolice na hitro – Recept

SESTAVINE

količina: za 10 rolic

  • 1 zavitek (250 g) testa za pico
  • 2 žlici cimeta
  • 1/3 lončka sladkorja
  • 4 žlice masla ali kokosove margarine

Glazura:

  • 200 g kremnega sira
  • žlička vanilije
  • 4 žlice masla ali kokosove margarine
  • 2-4 žlice mleka

POSTOPEK

  1. Pečico segrejemo na 170 stopinj celzija, okrogel pekač obložimo s peki papirjem.
  2. Testo za pico odvijemo in ločimo od peki papirja. 
  3. Maslo (ali kokosovo margarino) raztopimo in z njim premažemo testo.
  4. V posodici zamešamo sladkor in cimet ter posujemo po testu.
  5. Testo zvijemo v rolado ter z ostrim nožem razrežemo na kolobarje, ki jih polagamo v pekač. Pečemo 15-20 minut na 170 stopinj celzija, da se testo rahlo zapeče.
  6. Med peko pripravimo še glazuro: kremni sir temeljito stepemo, da postane gladek in kremast.
  7. Počasi med mešanjem dodajamo sladkor v prahu, vmešamo še vanilijo (ekstrakt ali pasto). Ko dobimo gladko zmes, po žlicah dodajamo še mleko, dokler ne dobimo zmesi prave teksture (odvisno, koliko tekočo želite).

Želimo vam dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com