Domov Zanimivosti Kate Middleton je odpovedala vse obveznosti. Kaj se dogaja?

Kate Middleton je odpovedala vse obveznosti. Kaj se dogaja?

Članica kraljeve družine je prejela oba odmerka cepiva, a iz previdnosti je končala v samoizolaciji. Njen mož William bo moral nekaj časa opravljati naloge sam.

Kessingtonska palača je potrdila, da mora vojvodinja Kate Middleton v samoizolacijo, potem ko je bila v stiku z osebo, okuženo s koronavirusom.

“Njeno kraljevsko visočanstvo nima simptomov, vendar upošteva vse vladne smernice in je doma v samoizolaciji” je sporočila njena tiskovna predstavnica. Vsa nadaljnja gostovanja so odpovedana.

Kate se je cepila, saj je prvi odmerek cepiva prejela konec maja letos, medtem pa naj bi bila tudi že cepljena z drugim odmerkom. Tudi njen mož, princ William je bil cepljen letos, aprila lani pa je koronavirus tudi prebolel. To so ugotovili kasneje, saj je kraljeva družina novico skrivala vse do novembra lani. Po navodilih epidemiologa je bil William takrat takoj izoliran v dvorani Anmer v Norfolku, kjer ima družina poletno hišo, zanj pa so skrbeli kraljevi zdravniki. Imel je precej hude simptome, težko je dihal, a je po nekaj tednih okreval.

foto: Schutterstock