Domov Življenjski Stil KOLUMNA: Cepilec, anticepilec, se bomo le še tako imenovali?

KOLUMNA: Cepilec, anticepilec, se bomo le še tako imenovali?

Ali bolje rečeno žalili. To si pa res nisem mislila, da bom doživela.

Prebolevniki, cepilci, anticepilci, korona dvomljivci, covid zaslužkarji, budale naivne, idioti neumni, samo še to slišim. Nič več ljudje, odrasli, otroci, sosedje, družinski člani, gospa, gospod, človek.

Smo res tako daleč, da se ne znamo izkopati iz tega in sami sebi delamo krivico, predvsem z obnašanjem do sočloveka. Ni treba, da kogarkoli ampak res kogarkoli kdorkoli imenuje na tak način. Ni prav. Že tako je noro, vsak dan nekaj novega, vsak dan vse več stisk, takšnih in drugačnih in namesto nasmeha pa čeprav pod masko, saj oči pokažejo, ko se smejijo, le še žaljivke.

Kako bomo zmogli, če bomo kmalu drug drugemu večji sovražnik kot virus. Kako bomo premagali krizo? Nasmeh, lepa beseda in kava pa čeprav 10 dag iz trgovine za sosedo, ki se težko giblje in na teraso ljube kavarne že pred korono ni mogla.

Naj bo spet dober dan gospa, kako ste sosed? In ne le, lej jo zmešano staro brez maske, se je cepila pa misli, da vse lahko ali pa hm ta sosed hipijevski sigurno ne ve za kaj se gre, saj samo travo je in še televizije nima.

Sama si želim, da bi zmogli, da bi premagali sovraštvo, ki se vse bolj dviga, da bi si vsaj navidezno podali roko ali se objeli. Naj se nasmeh kaže v očeh, naj premaga vse, tudi virus sovraštva, ki se vse bolj širi.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

In namesto kako si? Spraševali le še, si ali nisi? Cepljen seveda.  Gre za odnos, ne za situacijo in aktualno stanje. Za to, kako smo v relativno kratkem času postali drug drugemu največji sovražnik. Gre za osebna razmerja, med prijatelji, znanci, sodelavci. Za odnose med družinskimi člani in nenazadnje tudi učenci, dijaki, študenti. Tudi za zgled gre. Spoštovanja že lep čas ni več, prijaznosti in nasmehov tudi ne. Všeč mi je vaša opazka, da oči pokažejo nasmeh.